* Foodblog * Bloemkoolsoep

* Foodblog * Bloemkoolsoep

Bloemkool soep papa kookt blog

Ken je dat? Je hebt al een aantal dagen groenten in de koelkast liggen, maar je weet maar niet wat je ermee moet koken. Zo had ik dus een aantal dagen geleden een bloemkool gekocht, maar ik had geen zin in gekookte bloemkool, of gewokte bloemkool. Ik besloot dus om, volgens goed familiegebruik, een overheerlijke bloemkoolsoep te maken. Je vraagt je vast af of een bloemkoolsoep niet smaakloos is; het tegenovergestelde is waar!

Benodigdheden (4-5 personen)

Zorg ervoor dat je de volgende spullen klaar hebt staan, voordat je begint met koken:

  • 1 hele bloemkool
  • 1 ui
  • 2 grote aardappels (of 4 middelgrote aardappels)
  • 2 liter water
  • Bouillonpoeder (naar smaak)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 200 ml slagroom
  • 4-5 boterhammen
  • (gezouten) boter
  • Garnering (peterselie)

Keukengerei

  • Grote soeppan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Soepkommen
  • Borden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC
  2. Zet een grote soeppan op met de 2 liter water, voeg hier wat bouillonpoeder aan toe en breng dit aan de kook.
    bouillon bloemkoolsoep
  3. Maak de bloemkool schoon: verwijder de bladeren en het onderste gedeelte van de stronk. Snijd de bloemkool in grove stukken en voeg het toe aan de kokende “bouillon”.
    bloemkool soep snijden
  4. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd ook de ui in grove stukken en voeg beide toe aan de kokende “bouillon”.
    gesneden aardappels bloemkoolsoep
  5. Laat de bouillon, met bloemkool, aardappel en ui, gedurende ca. 15 minuten koken op middelhoog vuur.
    bloemkool soep koken
  6. Gebruik een staafmixer om van de bloemkool, aardappelen en ui en egale soep te maken.
  7. Voeg ongeveer een eetlepel kerriepoeder en de slagroom toe aan de soep en roer dit door de soep heen.
    bloemkool soep kerrie slagroom
  8. Besmeer de boterhammen met de (gezouten) boter en leg de boterhammen gedurende ca. 7 minuten in de voorverwarmde oven.
    boter zeezout bloemkool soep
  9. Serveer de soep in de soepkommen en garneer af met, bijvoorbeeld, een stukje peterselie. Haal de boterhammen uit de oven en serveer deze bij de soep.
    bloemkool soep boterham boter garnering

Conclusie:

Ben jij ook zo nieuwsgierig geworden naar de smaak van deze bloemkoolsoep? Ik kan je vertellen dat je verrast zult zijn! De zoete smaak van de ui, in combinatie met de bloemkool is verrassend. De aardappels en slagroom zorgen ervoor dat de soep niet waterig is en een volle smaak krijgt. Mocht je deze soep toch een beetje saai vinden, dan kun je nog soepballetjes/gehaktballetjs aan de soep toevoegen voor een extra dimensie :-).

Eten jullie ook wel eens bloemkoolsoep? Of hebben jullie een andere soep die ik echt moet proberen? J eet namelijk moeilijk groenten, maar deze soep ging erin als zoete koek!

cropped-cropped-tips-voor-papa-1.png

9 thoughts on “* Foodblog * Bloemkoolsoep

  1. Nou, een tip om de boys meer groente te laten eten is altijd welkom! Mason is ook niet zo’n goeie eter helaas. Z’n broer wel dus dat is fijn, maar die moet je dan wel weer elke keer vertellen wanneer we weer eens lekker ongezond gaan eten haha! Dit recept ga ik zeker een keer proberen. Oh en m’n pompoensoep is misschien nog wel een goeie tip, lekker met kokosmelk mmmmm http://ijlien.nl/2015/03/22/food-heerlijk-zachte-en-smaakvolle-pompoensoep/
    IJlien recently posted…MAMA VLOG #56 * Bakken, fietsen, boodschappenMy Profile

    1. Dit is voorlopig een van de weinige manieren dat J groenten wil eten, dus hier werkt het wel . We maken ook regelmatig pompoensoep dus een beetje variatie is altijd welkom! Ik ga zeker even kijken en binnenkort uitproberen, ik ben benieuwd!

  2. Ik heb hem gemaakt. Smaakloos is het zeker niet, maar het is duidelijk een bloemkoolsoep (klinkt logisch maar bij courgettesoep heb ik dat niet). Ik heb wel wat minder kerrie erdoorheen gedaan en wat kurkuma en peper toegevoegd. Ook heb ik de slagroom weggelaten omdat vriendlief dat niet eet, maar ik kan wel begrijpen dat dit een lekker toevoeging bij de soep kan zijn. In plaats daarvan heb ik bij het serveren wat geraspte kaas er doorheen gedaan, ook lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge