Recensie: Ondergronds – De Onzichtbare Oorlog 1

Recensie: Ondergronds – De Onzichtbare Oorlog 1

recensie boek ondergronds onzichtbare oorlog drew chapman

Een tijdje terug kreeg ik een hele leuke e-mail toegestuurd. Er is namelijk een nieuwe boekenlijn speciaal voor “mannen” (en dus ook Papa’s!): “Meer boek voor mannen”. Deze boekenlijn van Karakter Uitgevers is gericht op genres waar mannen vaak van houden: Actie, Thrillers, Sport, etc. Ik was meteen geïnteresseerd en was dan ook vereerd dat ze mij vroegen om af en toe een boek te lezen en te recenseren. Vandaag staat de recensie van het eerste boek op de planning: Ondergronds – De Onzichtbare Oorlog 1 van Drew Chapman.

Overschakelen naar boeken

Ik moet toegeven, de afgelopen jaren ben ik meer van de Netflix series. Toegegeven: af en toe mis ik het rustig op de bank zitten met een goed boek toch ook wel. Daarnaast zijn ook vakanties een hele mooie mogelijkheid om weer eens een boek te verslinden. Zo gezegd, zo gedaan; toen wij op vakantie gingen naar Luxemburg, besloot ik De Onzichtbare Oorlog mee te nemen. Ik kan je zeggen, dit boek heeft mij zeker weer overtuigd dat ik weer meer boeken moet gaan lezen. Je wordt veel meer getriggerd om je eigen fantasie te gebruiken om alles te visualiseren dan bij een tv-serie of film, heerlijk!

Ondergronds – De Onzichtbare Oorlog 1

De Hoofdpersoon

De hoofdpersoon in de Onzichtbare Oorlog is Garret Reilly. Een beetje een buitenbeetje van de samenleving. Hij zet zich af tegen alles wat met autoriteit te maken heeft en verdiend zijn geld met het verhandelen van aandelen op de beurs. Garret is heel erg goed in het herkennen van patronen en heeft daarmee zelfs een soort van voorkennis van wat er zich op de beurzen af gaat spelen. Deze gave, in combinatie met een fotografisch geheugen, levert hem heel veel geld op, maar het belangrijkste is dat hij indruk kan maken op zijn vroegere professor.

Duistere handel in Amerikaanse staatsobligaties

Wat begint als een normale dag op Wall Street eindigt al snel in een grote chaos als Garett erachter komt dat er voor een immens bedrag aan Amerikaanse staatsobligaties verhandeld wordt. Het gaat om dusdanig grote bedragen, dat dit wel eens letterlijk tot een oorlog kan leiden als bekend wordt wie achter deze handel zit. Alleen hier gaat het wel om een ander soort oorlog dan dat wij tot nu toe gewend zijn. Het is een oorlog die zich voornamelijk ondergronds zal afspelen in de digitale wereld.

De overheid

Garret vertelt zijn baas over het patroon wat hij heeft gevonden en die neemt op zijn beurt contact op met de overheid. Als de overheid erachter komt wat voor een gave Garret heeft, proberen ze hem in te lijven om te achterhalen wie achter deze duistere verhandeling van staatsobligaties zit. Garret is, op zijn zachtst, gezegd niet echt gecharmeerd van de overheid, en zeker niet van de afdeling Defensie die hem probeert in te lijven. Garret’s broer was namelijk werkzaam voor het leger, tot deze op een dag door “Friendly Fire” om het leven kwam. Vanaf dat moment heeft Garret een diepgewortelde haat tegen het Amerikaanse leger.

Garret’s zwakke plekken

Om ervoor te zorgen dat Garret zich toch gaat inzetten voor de Amerikaanse overheid, spelen zij in op zijn zwakke plekken. Garret houdt wel van een partijtje knokken in de kroeg, maar daar ligt niet zijn zwakke plek. Dé manier om hem te overtuigen is door middel van mooie vrouwen. Laten ze daar bij Defensie nu net de juiste dame voor hebben: Alexis Truffant. Een beeldschone dame met een “olijfkleurige huid”; klinkt goed toch?! Alexis weet Garret ervan te overtuigen om zich in te gaan zetten voor Defensie. Samen stellen ze een team samen van Whizzkids die moeten helpen met het achterhalen van de ware reden van deze (digitale) oorlog. Garret komt gedurende dit spannende avontuur achter dat het niet alleen bij verbaal en digitaal geweld blijft als hij de Oorlog wil stoppen.

Conclusie

Auteur Drew Chapman heeft met Ondergronds – De Onzichtbare Oorlog 1 een superspannende thriller neergezet. Het hele genre past perfect bij enkele van mijn favoriete (Netflix) series, zoals: Suits, Homeland en The Blacklist. Met de hoofdpersoon Garret bouw je vanaf het eerste moment een haat-liefde relatie op. Het ene moment kun je hem niet uitstaan, terwijl je het volgende moment weer verbaasd staat van zijn vindingrijkheid. Het boek brengt je weer terug naar de vroegere vorm van Bingewatchen: je kunt en wilt het boek bijna niet wegleggen, maar het in één adem uit lezen. Ik kan dan ook niet wachten om het 2e deel van Ondergronds te gaan lezen. Al met al een echte aanrader! (En uiteraard ook een heel erg leuk en spannend boek voor “vrouwen”).

Titel:                Ondergronds – De Onzichtbare Oorlog
Auteur:           Drew Chapman
Pagina’s:         399
Uitgeverij:      Karakter Uitgevers
ISBN:                978-90-452-1094-0
Prijs:                 €15,00 (paperback versie) / €5,99 (Ebook)

45-out-of-5-stars

2 thoughts on “Recensie: Ondergronds – De Onzichtbare Oorlog 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge