* Product Review * Maxi Cosi Cabriofix + 2-Way Fix + 2-Way Pearl

maxi-cosi-2way-pearl-digital-rain

Na een aantal blogs waarin ik vertel hoe ik het ervaar om papa te zijn, nu tijd voor eens iets anders.

Iets waar alle papa’s (2 be) mee worstelen is hoe zij hun kleine spruit nu het beste kunnen vervoeren. De eerste keuzes hiervoor moet je eigenlijk al maken nog voordat de kleine man/vrouw geboren wordt. Je hebt namelijk al van de verloskundige gehoord dat, als je in het ziekenhuis gaat bevallen, je je kindje “niet mee mag nemen” als je geen fatsoenlijk vervoer hebt (veilig “autostoeltje”). Omdat wij al zeker wisten dat vrouwlief in het ziekenhuis ging bevallen, zijn we toen meteen maar op zoek gegaan naar wat er allemaal te krijgen is.

In eerste instantie weet je al meteen dat je in ieder geval 1 ding nodig hebt: een Maxi Cosi. Het vreemde is, is dat iedereen direct een beeld heeft bij een Maxi Cosi: je denkt dan niet direct aan het merk, maar meer aan het “ligstoeltje” waar je kind de eerste maanden in vervoerd zal worden (bijv. de Cabriofix). Dat dit niet per se van het merk Maxi Cosi hoeft te zijn besef je pas daarna.

De Aankoop
Tijdens onze zoektocht zijn we naar verschillende oplossingen gaan kijken; 1 ding stond voor ons vast: op dit onderdeel gaan we zeker niet bezuinigen. Het zou in ieder geval geen 2e handse Maxi Cosi/stoel worden, want je weet niet wat er mee gebeurt is (ongeluk, laten vallen, etc.). Tenslotte gaat het toch om de veiligheid van jouw kind. Na wat wikken en wegen en verschillende winkels af te zijn gestruind, hadden we besloten dat het toch een Maxi Cosi moest worden. We twijfelden ook nog over een Römer stoel waar hij van 0-4 jaar in kon zitten, maar dat was een vaste stoel in de auto die je niet mee kan nemen. Dit brengt me meteen bij de eisen die wij aan het stoeltje stelden:

  1. Veilig
  2. Betrouwbaar
  3. “Maxi Cosi” die eenvoudig mee te nemen is buiten de auto
  4. Passend op het Bugaboo onderstel
  5. Stevig en goed vast te maken in de auto

De Maxi Cosi + 2-Way Fix voldeed voor de eerste maanden aan al deze eisen en dus besloten we bij een aantal verschillende winkels langs te gaan om te kijken of er qua prijs nog verschillen waren. Na verschillende winkels te hebben bezocht kwamen we erachter dat de prijzen overal ongeveer hetzelfde zijn; wat dat betreft maakt het dan ook niet uit waar je de autostoel gaat kopen: Baby-Dump, Babypark, Van Asten Babysuperstore zijn er een aantal.

De eerste keer bevestigen
Nadat we de doos geopend hadden was de handleiding eigenlijk niet eens nodig, de 2-Way Fix maakt gebruik van de Isofix bevestigingspunten in de auto. Dit betekent dat je wel moet checken of je auto over zulke Isofix bevestigingspunten beschikt (checken kan o.a. op de site van Maxi Cosi).
2-way fix

Nadat je de gele isofix punten van de 2-Way Fix hebt bevestigd in de auto, kun je de poot uitschuiven totdat deze goed op de grond staat en klaar is Kees.
Nadat de 2-Way Fix bevestigd is, kun je de Maxi Cosi zelf eenvoudig op de 2-Way Fix klikken en je kunt wegrijden met je kindje veilig bevestigd.

Handzaamheid en duurzaamheid
De handzaamheid is over het algemeen ok, maar de Maxi Cosi losmaken van de 2-Way Fix laat nog wel eens te wensen over. Zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien moet je het grijze gedeelte naar de voorstel drukken om de Maxi Cosi los te maken van de 2-Way Fix. Als de Maxi Cosi bevestigd zit, moet je echter je hand in vreemde posities manoeuvreren om de hendel over te halen (zoals je al vermoed is onderstaande afbeelding een ideale situatie, maar in de praktijk zit de autodeur toch behoorlijk in de weg…).
2-way fix3
Over de duurzaamheid van de “klikpunten” van de 2-Way Fix waren wij niet zo te spreken. Na een aantal maanden ging de hendel steeds stroever en op een gegeven moment kwam de Maxi Cosi helemaal niet meer los. Nadat we teruggingen naar de winkel, werd de Maxi Cosi (kosteloos) opgestuurd en gerepareerd; prima service dus! Na deze reparatie geen problemen meer gehad, maar toch enigszins teleurgesteld dat de 2-Way Fix zo snel kapot ging.

2-Way Pearl
Nadat zoonlief ongeveer 9 maanden oud was, paste hij niet meer comfortabel in de Cabriofix dus werd het tijd voor een opvolger. In het geval van de 2-Way Fix heb je helaas niet veel keus qua autostoeltjes: de 2-Way Pearl is de enige stoel die zowel vooruit als achteruit op de 2-Way Fix geplaatst kan worden. In verband met de veiligheid (en ook wetgeving) is het het beste om je kleine spruit zo lang mogelijk achterstevoren te vervoeren. Met de 2-Way Pearl is dit mogelijk tot ca. 15 maanden (afhankelijk van de groei van de kleine).
Na weer wat onderzoek op internet gedaan te hebben, kwamen we erachter dat ook de prijzen van de 2-Way Pearl niet ver uit elkaar liggen bij de verschillende winkels. Toen wij echter naar de Baby-Dump gingen kwamen we erachter dat we op het juiste moment de nieuwe stoel gingen kopen; het nieuwe seizoen was net gestart en daarom gingen de “oude” stoelen in de uitverkoop. In plaats van de “normale” €299 (!) hadden wij er eentje voor €179; een leuke besparing dus!
We hebben nu de 2-Way Pearl ongeveer een half jaar in gebruik en, ik moet zeggen, hij bevalt prima tot nu toe! Zoonlief groeit echter zo hard dat wij hem al iets eerder dan de aangegeven 15 maanden om hebben moeten draaien. Zelf heeft hij daar geen enkel probleem mee; hij kan nu veel meer zien wat hij geweldig vindt.

Plussen en Minnen

Plussen
Veilig
Eenvoudig in gebruik
Veel verschillende kleuren
Lichtgewicht materiaal
Staat stevig en stabiel
Carbriofix is eenvoudig op de Bugaboo te monteren
“Maar” 2 stoeltjes nodig tot leeftijd van ca. 4 jaar

Minnen
Duurzaamheid
Prijs

Conclusie
Ondanks dat de combinatie van de Maxi Cosi Cabriofix, 2-Way Fix en 2-Way Pearl vrij prijzig is, zouden wij hem zeker aanbevelen. Vooral het eenvoudig losmaken en bevestigen van de Cabriofix was erg fijn in de eerste paar maanden met winkelen. De mogelijkheid om de Cabriofix eenvoudig te bevestigen op de Bugaboo was ook fijn in gebruik.

Tips voor papa’s
Ondanks dat de prijzen over het algemeen redelijk stabiel zijn, loont het zeker om eens fysiek in de winkels te gaan kijken, in plaats van op internet, het aanbod in de winkel is vaak anders dan op internet en je kunt hier veel geld mee uitsparen als je de juiste actie tegenkomt. De prijs voor de combinatie, zoals beschreven is normaal gesproken ca: €700. Wij betaalden door seizoenskortingen/folderaanbiedingen ca. €550!

3 thoughts on “* Product Review * Maxi Cosi Cabriofix + 2-Way Fix + 2-Way Pearl

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge