Maxi Cosi Axissfix Plus – Autostoel voor alle leeftijden

Maxi Cosi Axissfix Plus – Autostoel voor alle leeftijden

maxi cosi axissfix plus review nieuw autostoel

Wanneer je te horen krijgt dat je Papa (en Mama) gaat worden, is een autostoel misschien niet het eerste waar je aan denkt. Je komt er gedurende de zwangerschap al snel achter, dat dit wel degelijk een belangrijk onderdeel van de baby-uitzet is. Wanneer je namelijk in het ziekenhuis bevalt, mag je kindje pas (met de auto) mee naar huis als je een veilige autostoel hebt. Als je vervolgens bij een babywinkel gaat kijken, is er een overvloed aan autostoelen. Je vraagt je echt af waar je moet beginnen… Vandaag gaan wij #onderwegmetmaxicosi

Achterstevoren vervoeren

Het veilig vervoeren van je kindje in de auto is natuurlijk erg belangrijk. Sinds een tijdje is het bekend dat het achterwaarts vervoeren van je kleintje vele malen veiliger is, dan het voorwaarts vervoeren. Vooral het eerste jaar tot anderhalf jaar is je kindje nog erg kwetsbaar en is achterwaarts vervoeren dus heel belangrijk. Nu zijn er allerlei verschillende mogelijkheden om je kindje achterwaarts te vervoeren, zoals bijvoorbeeld de Maxi Cosi 2-Way Fix constructie. Nadat je kindje de eerste maanden in de welbekende Maxi Cosi “schaal” vervoerd is, wordt hij/zij te groot daarvoor. Het is dan tijd om over te schakelen op een echte stoel. Een van de weinige nadelen is dat je dus meerdere stoeltjes nodig hebt, maar daar heeft Maxi Cosi iets voor bedacht.

maxi cosi axissfix plus labels

Een draaibare autostoel

In 2014 bracht Maxi Cosi de Axissfix op de markt. Een van de grote voordelen van deze autostoel is dat je deze kunt draaien. Voor B was dit echt een perfecte uitkomst geweest vanwege haar bekkeninstabiliteit die ze opliep tijdens de zwangerschap van J. Doordat je de stoel kunt draaien, hoef je jezelf niet in allerlei moeilijke bochten te wringen om je kindje in zijn/haar stoel te zetten. Vooral als je kindje tussen de 1 en 2 jaar oud is, is hij/zij nog te klein om zelf in de stoel te klimmen, maar wel al behoorlijk zwaar om in de stoel te tillen. Het mooie van deze autostoel is dat hij 360 graden kan draaien. Je kunt hem dus zowel links als rechts in de auto zetten en zowel naar voren als naar achteren draaien.

maxi cosi axissfix plus switchen achterstevoren draaien voorwaarts

De Maxi Cosi Axissfix Plus

Voor de Axissfix geldde hetzelfde “nadeel” als voor de 2-Way Fix: je hebt alsnog als eerste een Maxi Cosi schaal, voordat je kindje in een grote autostoel kan zitten. Met de Axissifx Plus komt daar echter verandering in! In deze nieuwe stoel, die binnenkort te verkrijgen is bij de babyspeciaalzaken, kun je jouw kindje al vanaf de geboorte vervoeren tot ca. 4 jaar. In deze stoel is namelijk een soort “zitverkleiner” aanwezig, waardoor je de baby ook al veilig kunt vervoeren. Op die manier heb je dus maar 1 stoel nodig vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar; ideaal dus!

maxi cosi axissfix plus zitverkleiner baby maxi cosi axissfix plus geboorte baby 4 jaar kleuter peuter dreumes

De autostoel in de praktijk

Alles wat je hierboven gelezen hebt, klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk, maar zoals een mooi gezegde luidt: eerst zien, dan geloven. Ik was dan ook heel blij toen ik te horen kreeg dat ik deze nieuwe autostoel zelf mocht gaan testen. Toen ik de stoel binnenkreeg, was ik direct enthousiast. De stoel oogt heel stoer en degelijk en is verrassend compact. Een groot verschil ten opzichte van de 2-Way Fix is dat er geen afsteunpoot is die je op de vloer van de auto vast moet zetten. De Axissfix Plus maak je vast door middel van de 2 “normale” Isofix bevestigingspunten in de achterbank. Daarnaast is er nog een derde bevestigingspunt aan de acherkant van de achterbank, waarmee je de autostoel stevig kunt bevestigen. Bij het monteren van de stoel, leek deze in eerste instantie wat wiebelen, totdat ik het 3e punt van de Isofix (het “Tetherpunt” aan de achterkant) bevestigde; toen zat de stoel prima vast. Zoals jullie ondertussen wel weten, heb ik nogal last van 2 linkerhanden. Ik was dan ook verbaasd hoe eenvoudig ik de Axissfix Plus binnen een paar minuten geïnstalleerd had in de auto. Dat Isofix is echt de beste uitvinding qua autostoelen: nooit meer geklooi met gordels, gewoon “klik-klik” en hij zit vast.

maxi cosi axissfix plus isofix bevestigingspunten

maxi cosi axissfix plus isofix bevestiging

maxi cosi axissfix plus derde bevestigingspunt isofix

isofix derde bevestigingspunt top terther

Van achterwaarts naar voorwaarts

Het switchen van achterwaarts naar voorwaarts is super eenvoudig. Moet je bij het 2-Way Fix systeem de stoel nog uit de base plate halen en handmatig draaien, bij de Axissfix Plus kan dit door de schuif aan de voorkant van links naar rechts te verplaatsen. Als je vervolgens de draaihendel naar je toe trekt, draai je de stoel eenvoudig van achteren naar voren. Als de stoel in positie zit, hoor je een duidelijke “klik” en weet je dat de stoel goed vast zit; een kind kan de was doen. Mocht je nu niet twijfelen wanneer je de stoel moet draaien: dit staat duidelijk op de stoel zelf aangegeven. Ook de hoofdsteun, die in hoogte verstelbaar is, heeft een indicatie van welke hoogte-instelling voor welke lengte van toepassing is. Het draaien van de Axissfix Plus is trouwens echt supermakkelijk. Het enige dat je hoeft te doen is de hendel naar je toe halen en het stoeltje draait al bijna vanzelf. Dit was een van de dingen die B het eerste opviel en waar ze meteen al groot fan van is.

maxi cosi axissfix plus draaien eenvoudig achterwaarts voorwaarts

De eerste ervaring

Afgelopen weekend hadden wij twee, wat langere, autoritten op de planning staan. Op zaterdag gingen wij via Den Bosch naar Oss en zondag stond er een retourtje Rijswijk op de planning. Een prima moment om de Axissfix Plus met J uit te testen. J zit nu echt in de fase dat hij alles zelf wil doen, dus ook het in de autostoel klimmen wil hij “zelluf doen”. Normaal gesproken ging dit altijd wat moeizaam, omdat hij zich dan tussen de voorstoel en zijn autostoel in moest proppen en dan in de stoel moest klimmen. Nu kan hij gewoon via het opstapje van de deur in zijn stoel klimmen. Iets anders waar ik benieuwd naar was, is hoe goed hij nog in de stoel zou passen. J is vrij groot voor zijn leeftijd (nu rond de 1 meter lang) en weegt nu zo’n 16 kg. De Axissfix Plus gaat in principe tot 19 kg en 1.05 meter, maar J paste er nog prima in. Of hij hier tot zijn 4e jaar in kan blijven zitten betwijfel ik, maar tegen die tijd kan hij al op een stoelverhoger vermoed ik.

maxi cosi axissfix plus achterstevoren autostoel

Voorlopige conclusie

Mijn eerste ervaringen met de Axissfix Plus zijn volop positief. Het stoeltje ziet er stoer uit en voelt erg degelijk aan. J kan er prima in zitten, ondanks zijn lengte, en hij is helemaal fan van het 360 graden draaisysteem. De 2-Way Pearl gaat voorlopig even de zolder op, totdat onze 2e zoon geboren wordt. Vanaf het moment dat zoon 2 geboren wordt, gaan we de Axissfix Plus uitgebreid testen met een baby erin. Hoe gaat het verkleingedeelte van de stoel bevallen en, nog belangrijker, hoe gaat onze 2e zoon het stoeltje vinden. De Maxi Cosi Axissfix Plus is beschikbaar via de babyspeciaalzaken voor een adviesprijs van €499,-. Meer informatie omtrent de Maxi-Cosi Axissifx Plus vind je hier.

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Maxi Cosi

 

9 thoughts on “Maxi Cosi Axissfix Plus – Autostoel voor alle leeftijden

    1. Ik ben ook zeer onder de indruk. Vooral met de bekkenproblemen van B is het draaien van de stoel dus echt ideaal! Ook het feit dat je deze vanaf de geboorte kunt gebruiken ben ik ook heel benieuwd naar als baby 2 straks geboren is!

    1. Precies, dat vond ik toch wel een nadeel aan onze autostoel; je moet je in allerlei bochten wringen om je kindje in de stoel te zetten. Zeker als hij dan ook nog eens geen zin heeft en op allerlei manieren probeert te “ontsnappen”…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge