De Papa achter de Mamablogger – Mamaliefde

De Papa achter de Mamablogger – Mamaliefde

Papa achter de Mamablogger Mamaliefde

Het is alweer donderdag; tijd dus voor een nieuwe aflevering in de rubriek: De Papa achter de Mamablogger. Vandaag is het tijd om Papa Ruben aan het woord te laten. Ruben is de Papa achter Mamablogger Linda van Mamaliefde.

Wie is deze Papa achter de Mamablogger?

Ik ben Ruben, 34 jaar, getrouwd met Linda en vader van twee kinderen: Een dochter van 4 jaar, die sinds dit jaar naar de basisschool gaat, en een zoon van net drie jaar oud. Zelf werk ik fulltime bij een groothandel en heb daar onregelmatige diensten. Linda is fulltime blogger en verdient daarmee haar inkomen. Ik ben groot fan van zwaardvechten, Star Wars en de Middeleeuwen. In mijn vrije tijd knutsel ik graag, van kostuums tot en met speelgoed of wat dan ook.

Papa achter de Mamablogger Mamaliefde

De vragen

1. Wat is de reden dat jouw vrouw/vriendin/verloofde begonnen is met haar Mamablog?

Linda is begonnen met bloggen als hobby. Ze had positieve feedback gekregen op een knutselproject met onze dochter, voornamelijk in de richting van: ik wist niet dat je al met zulke jonge kinderen kan knutselen. Dit heeft haar geïnspireerd om haar ideeën (pedagogisch onderbouwd) te delen via een blog.

2. Wat maakt de blog van “jouw” Mamablogger uniek?

Linda’s achtergrond als pedagoog maakt dat zij een groot deel van haar stukken schrijft niet alleen als Mama maar ook deels als “deskundige”. Een mooi voorbeeld vind ik haar stukje over paaseieren zoeken. Niet alleen schrijft ze over hoe leuk het is, maar benoemd ook 8 ontwikkelingsgebieden die je met die activiteit stimuleert.

3. Wat zijn voor jou, als Papa, de mooie dingen van het hebben van een Mamablogger als vrouw/vriendin/verloofde?

Het mooiste vind ik dat wij als gezin dankzij de blog vele leuke uitjes kunnen maken, gezellig samen naar locaties/activiteiten waar we anders nooit naartoe zouden zijn gegaan. Ook op vakantie gaan en daar dingen doen die je anders niet zo snel zou doen.

4. Zijn er ook minder leuke dingen dat jouw wederhelft een Mamablogger is?

Natuurlijk zijn er nadelen. Sinds de blog echt goed loopt en Linda ingeschreven staat bij de KVK is het echt een bedrijf geworden. En zoals bij ieder ZZP-bedrijf moet er hard en voornamelijk lang gewerkt worden. Dit betekent dat ik haar 60 tot 80 uur per week “kwijt” ben, voornamelijk in de avonduren als de kinderen op bed liggen.

5. Zijn er bepaalde onderwerpen die je mist/vaker zou willen zien op haar blog?

Vroeger schreef Linda vaak over ons als gezin en wat we allemaal hadden gedaan, ook de uitjes waar ik niet bij kon zijn. Ik vond het heerlijk om dat na te kunnen lezen en de foto’s te zien. Maar in verband met de privacy en de vele lezers is ze daar een stuk terughoudender in geworden.

6. Wordt je betrokken bij de blog, als in: vraagt ze jouw mening over artikelen die ze heeft geschreven, etc.?

Ik word soms gevraagd om iets na te lezen, maar wordt voornamelijk ingezet als speelgoedtester. Ik test dan Meccano, draaibanken, nieuwste Star Wars films voordat ze in de bioscoop komen etc.. Niet dat ik daar een probleem mee heb 🙂 .

7. Schrijf je zelf ook wel eens iets voor haar Mamablog of zou je dat graag willen?

Ik heb tot nu toe in 2,5 jaar al wel twee stukjes geschreven voor Mamaliefde.  Een over Meccano waarvoor ik zelfs met de kids naar een pers evenement ben geweest. En een over “The force Awakens”, Episode 7 in de Star Wars reeks. Ik was naar de galapremiere met de Mandalorian Merc’s , een van de drie internationale Star Wars kostuum verenigingen, en ik had gelijk in mijn hoofd zitten hoe ik het stukje zou schrijven. Ik moest Linda zelfs een beetje overhalen om het te plaatsen.

8. Maken jullie wel eens speciaal uitstapjes voor haar blog en hoe bevalt dat?

Zeker, van uitstapjes naar diverse dierentuinen en theaters tot hele vakanties aan toe. Zoals ik al schreef geeft Linda’s blog ons de kans om als gezin dingen te doen die we anders niet zouden doen. Dit vind ik erg fijn al is het soms een beetje vermoeiend als ik ‘s ochtends om 2.00 ben opgestaan om te gaan werken om na een volle werkdag nog het halve land door te rijden voor een uitje.

9. Heeft ze nog wel tijd genoeg voor jou (en de kinderen?) met het bloggen?

Voor de kinderen heeft Linda zeker nog genoeg tijd. onze kinderen zijn zeer zelfstandig en kunnen goed zelf spelen en hoeven niet steeds vermaakt te worden. Tijd voor mij is er niet altijd. Linda doet het meeste werk als de kinderen naar school zijn, en ik werk, en als de kinderen op bed liggen. Samen op de bank een serie kijken gebeurt niet zo vaak meer als vroeger en soms gaat de blog voor op momenten dat ik zelf een beetje aandacht nodig heb. Vaak omdat er echt een deadline gehaald moet worden en dan moet ik toch echt even wachten. Dit vind ik natuurlijk jammer maar als ik zie hoeveel “werk”plezier Linda aan haar blog beleeft, kan ik alleen maar trots op haar zijn.

10. Wat is jouw gouden tip voor een succesvol Vaderschap?

Ga lekker vaak op de grond zitten om met de kinderen te spelen. Niet alleen als papa maar ook een beetje als kind. Dit is echt niet moeilijk, mannen worden toch nooit echt volwassen.

 

Bedankt voor je antwoorden Ruben! Als ik je antwoorden zo lees, is Linda heel erg toegewijd met haar Blog bezig. Mooi om te zien, maar ik kan me voorstellen dat dit op sommige momenten ook wel zwaar voor jou moet zijn. Wel heel leuk dat je ook de mooie kanten, zoals uitjes en vakanties, van het bloggen te zien en te ervaren krijgt. En inderdaad, soms moet je gewoon het kind in jezelf terugvinden en samen met je kind(eren) op de grond gaan spelen; een parcours voor auto’s maken, of een treinbaan opzetten.

 

Ben jij een Mamablogger (of Papa achter de Mamablogger) en vind jij het ook leuk om jouw/jullie verhaal te doen? Neem dan even contact met mij op via Mail, Twitter of Facebook en wie weet sta jij (en je blog) binnenkort ook in de spotlight 😉

7 thoughts on “De Papa achter de Mamablogger – Mamaliefde

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge