De Papa achter de Mamablogger – Hip en Moeder

De Papa achter de Mamablogger – Hip en Moeder

Papa achter de Mamablogger Hip en Moeder

Vorige week trapten wij de nieuwe rubriek “De Papa achter de Mamablogger” af met Ro, de Papa achter Mamablogger Merel van Lotus Writings. Bedankt voor jullie bezoekjes en leuke positieve reacties. In de aflevering van deze week staat Jasper in de spotlight; de Papa achter de Mamablogger Sandra van Hip en Moeder. Benieuwd of hij de blogs van Sandra vaak leest voor ze online gaan en wat zijn gouden tip voor het (succesvol) Vaderschap is? Lees dan snel verder!

Wie is deze Papa achter de Mamablogger?

De man achter de mamablogger, wie is dat dan? Nou, bij deze een korte introductie!

Mijn naam is Jasper, de aanstaande echtgenoot van Sandra van Hip & Moeder!
Ik ben 34 jaar en werk inmiddels alweer 12 jaar bij de overheid, de sterke arm zeg maar 😉 We hebben 2 kinderen de oudste, een dochter, gaat naar school en de jongste, een zoon, blijft nog lekker thuis bij ons!

Wat vind ik van het bloggen? Lees het hieronder…

papa achter de mamablogger jasper sandra hip en moeder

De vragen

1. Wat is de reden dat jouw vrouw/vriendin/verloofde begonnen is met haar Mamablog?

Na de geboorte van de jongste raakte ze haar baan kwijt. Ze heeft toen eerst een website opgezet voor fotografie. Dat was leuk, maar er ontbrak nog iets. Iets vanuit haarzelf, als moeder. Toen is Hip en Moeder ontstaan, vanuit haarzelf én als moeder.

2. Wat maakt de blog van “jouw” Mamablogger uniek?

Het is altijd eerlijk geschreven en niet “gekocht”.  Ondanks sponsoren, winacties of betaalde artikelen.

3. Wat zijn voor jou, als Papa, de mooie dingen van het hebben van een Mamablogger als vrouw/vriendin/verloofde?

Mama kan haar ei kwijt! Aangezien mijn aanstaande een druk brein heeft, is het wel fijn dat ze door haar blog haar hersenspinsels weg kan schrijven. Daarnaast mag je soms producten testen of heb je “betaalde”  uitjes met het gezin.

4. Zijn er ook minder leuke dingen dat jouw wederhelft een Mamablogger is?

Soms móet er per se iets online en dan is het wel eens wat minder gezellig thuis… Maar eigenlijk zijn er geen nadelen te noemen.

5. Zijn er bepaalde onderwerpen die je mist/vaker zou willen zien op haar blog?

Het is een blog voor hippe moeders, dus niet voor mij. Ik mis dan ook niet echt iets.

6. Wordt je betrokken bij de blog, als in: vraagt ze jouw mening over artikelen die ze heeft geschreven, etc.?

Jazeker, ik lees soms stukken voordat ze online gaan. Probeer dan de eventuele fouten eruit te halen. Maar ze heeft nu bijvoorbeeld een nieuw onderwerp; Volgens Hem, Volgens Haar. Ik ben dan de “Hem”…

7. Schrijf je zelf ook wel eens iets voor haar Mamablog of zou je dat graag willen?

Is daar behoefte aan? Dan wil ik best eens een poging wagen. Maar het blijft een Mamablog natuurlijk!

8. Maken jullie wel eens speciaal uitstapjes voor haar blog en hoe bevalt dat?

Ja, pas nog een weekend weg geweest. In dat weekend 4 parken of musea bezocht. Het was een druk weekend maar echt leuk en gezellig!

9. Heeft ze nog wel tijd genoeg voor jou (en de kinderen?) met het bloggen?

Ja hoor, ik werk fulltime en ook nog eens onregelmatig. Er zijn avonden dat ik weg ben, maar ook ochtenden dat ik de jongste kan vermaken en zij kan bloggen. Verder kan er heel veel op de telefoon, dus ook onderweg, of als je moet wachten o.i.d..

10. Wat is jouw gouden tip voor een succesvol Vaderschap?

Een gouden tip is altijd lastig… Maar accepteren dat je weinig slaapt, meer moet delen minder tijd hebt voor je eigen dingen en je ben al een heel eind onderweg…

 

Bedankt voor je antwoorden Jasper, ik denk dat de meeste Papa’s zeker dingen herkennen die je schrijft. Ik vind het knap hoe Sandra de inspiratie heeft om dagelijks een nieuwe blog online te zetten. Het nieuwe onderwerp Volgens Hem, Volgens Haar vind ik heel leuk en origineel. Het is prachtig om te zien hoe uitgebreid Mama’s (en vrouwen in het algemeen ;)) antwoorden geven op vragen en Papa’s (en mannen in het algemeen) het altijd kort en bondig kunnen. Ik vergelijk het altijd maar met winkelen: Mannen hebben binnen 1 minuut gezien of er iets bij zit in een winkel wat hij wil kopen, terwijl vrouwen hier vaak uren voor nodig hebben :). Ik ben heel benieuwd of we nog vaker input vanuit jouw kant gaan krijgen op Hip en Moeder.

 

Ben jij een Mamablogger (of Papa achter de Mamablogger) en vind jij het ook leuk om jouw/jullie verhaal te doen? Neem dan even contact met mij op via Mail, Twitter of Facebook en wie weet sta jij (en je blog) binnenkort ook in de spotlight 😉

4 thoughts on “De Papa achter de Mamablogger – Hip en Moeder

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge