* Dagje Weg Blog * (Foto)Blog opening Vershal het Veem

* Dagje Weg Blog * (Foto)Blog opening Vershal het Veem

IMG_4826

Als je in Eindhoven woont of wel eens in Eindhoven komt heb je het vast al gezien: op het Strijp-S terrein is de afgelopen jaren al een hoop veranderd. Zo kwamen er al een ontmoetingsplaats voor ondernemers (Seats2meet), een boulder gym (wandklimmen bij Monk) en allerlei kleinere bedrijfjes die zich op dit voormalig Philips terrein vestigden. Afgelopen zaterdag werd er wederom een nieuw concept gelanceerd: Vershal het Veem. Het idee hierachter is om (met name kleinere) ondernemers de mogelijkheid te bieden om hier een bedrijfje op te zetten in deze versmarkt. In Rotterdam en Amsterdam is dit concept al succesvol uitgerold en nu is ook Eindhoven aan de beurt. In deze (foto)blog krijg je een indruk van hoe de Vershal er op dit moment in Eindhoven uit ziet.

De entree

Er zijn meerdere ingangen om de Vershal binnen te komen. Helaas heb ik geen ingang kunnen ontdekken waar je met een buggy (of rolstoel) gemakkelijk binnen kan komen. Wellicht zijn deze er wel, maar heb ik deze over het hoofd gezien in verband met de grote drukte (het was ook het openingsweekend van de Dutch Design Week. Het kleine trapje dat we op moesten met de buggy was maar een paar treden dus dit was nog wel te overzien.
IMG_4829

De verschillende zaakjes

De Vershal is op dit moment opgebouwd uit verschillende “winkeltjes” die als Pop Up stores ingericht zijn. Het assortiment aan winkeltjes varieert van een brouwerij/café tot aan Pepernoten in 50 verschillende smaken. Ook allerlei buitenlandse lekkernijen zijn er te verkrijgen: van Turkse delicatessen tot en met Italiaanse lekkernijen, voor ieder wat wils. Hieronder een kleine fotorapportage van de verschillende winkeltjes die op dit moment in de Vershal zijn gevestigd:

IMG_4827
Het was behoorlijk druk bij de Pepernotenfabriek van Van Delft

IMG_4828
In de verschillende schappen in de store heb je pepernoten in allerlei smaken

IMG_4830
De oogst van het shoppen in de Pepernotenfabriek: Frambozenpepernoten en een Mix van Chocolade (allebei €4 per zak van ca. 350 gram). 

IMG_4832
Ook is er een store waar je biologische kaas kunt kopen. Kazen van allerlei formaten staren je aan en lijken te roepen: koop mij!

IMG_4833

De stand waar ik het meeste van onder de indruk was, was de stand van De Mannen van Deeg:  Een retrolook die door de hele store doorgetrokken is: van de muren tot aan de kleding van het persoonlijk. Je voelt je helemaal alsof je in een oude bakkerij terecht komt!

IMG_4836
Ook de kleding is aangepast aan de stand

IMG_4838
Retrolook deegmachines onder een klassiek raam met daarboven de tekst: Zonder enthousiasme is zelfs het beste idee gedoemd te mislukken

IMG_4837
En natuurlijk ontbreken ook de echte broodbakovens niet in deze store

IMG_4834
Bij de Italiaanse store Che Bontà kun je allerlei Italiaanse lekkernijen kopen

IMG_4835
Wanneer je in de etalage van Che Bontà kijkt, waan je je even in een Italiaanse slagerij

IMG_4839
In een echte Vershal mag natuurlijk de fruitmarkt niet ontbreken

IMG_4840
De Pastryclub heeft reeds een vestiging op het Strijp-S terrein, maar breiden hun verkoop uit naar de Vershal en hebben hier ook een indrukwekkende stand: Pastryclub 2.0

IMG_4841
De naam is geweldig gevonden: Pota2go. Bij deze store kun je allerlei soorten aardappelproducten vinden: van gevulde gepofte aardappel tot en met aardappeltwister op een stokje.

IMG_4842
Allerlei spannende pannenkoeken, maar ook Churro’s zijn te krijgen bij Pancake-S

IMG_4843

Om het rondje af te ronden, kun je als afsluiter bijvoorbeeld nog een heerlijk biertje drinken bij Brouwerij Het Veem. Tijdens de Dutch Design Week kun je kiezen uit 20 soorten speciaalbier op de tap en 20 op de fles.

IMG_4844

De verschillende soorten speciaalbier hebben allemaal hun eigen tap wat resulteert in een indrukwekkende lange bar

Overige stores

Bovenstaande stores zagen er allemaal prima uit, maar vanwege de drukte heb ik niet overal (goede) foto’s van kunnen maken. Naast de bovenstaande stores, kun je ook nog de volgende winkels bezoeken:

  • Wijkoperij Ludo Martens
  • Fresh Antolia Market: Turkse specialiteiten en producten
  • Koffie Keuten: “Een goeie kop koffie zonder kapsones met een verhaal”
  • Vleesrokerij Ad Reinders
  • Infinitea: Teabar
  • Wine & Nuts: waar je, logischerwijs, wijn en noten kunt kopen

Conclusie

Zoals nog goed te zien is, is de Vershal nog een project dat nog in de opstartfase zit. Op dit moment is er 1.800 van de 3.000 m3 gevuld met stores. In de komende maanden moeten er nog een aantal nieuwe stores bijkomen.
Het mooie aan de Vershal is dat je nog het gevoel krijgt alsof je in een oude Philips fabriek rondloopt: de grote ruimte leek nu een beetje ongelukkig ingericht: er was niet veel loopruimte, maar dit kwam nu voornamelijk door de enorme drukte tijdens het openingsweekend en de Dutch Design Week.
Ben je in de buurt van Strijp-S loop dan zeker eens een keer binnen en beleef de voelbare passie van de ondernemers die proberen van dit project een groot succes te maken!

De openingstijden van Vershal Het Veem zijn: Woensdag t/m Zondag van 10:00 – 19:00 uur. Ook erg handig voor de hardwerkende mensen die weinig tijd door de weeks hebben!

One thought on “* Dagje Weg Blog * (Foto)Blog opening Vershal het Veem

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge