* Dagje weg blog * Activiteitenboerderij ‘t Geveltje (Waalre) Deel 2

* Dagje weg blog * Activiteitenboerderij ‘t Geveltje (Waalre) Deel 2

geveltje

Zoals jullie deze week al hebben kunnen lezen zijn wij al in het bezit van de diploma’s voor Boer, Boerin en Boerenknecht in Spé. Met deze activiteiten was er nog geen einde gekomen aan de familiedag, het was natuurlijk pas half 3 en we hebben nog een hele middag en avond voor ons…

Nadat we in de ontvangstruimte, onder het genot van een kopje koffie, weer een beetje warm waren geworden was het tijd om door te gaan naar de volgende activiteit.

Badkuipvaren

Badkuipvaren, hoor ik je denken?! Ja, inderdaad we gingen badkuipvaren en niet met 1 of 2 mensen per badkuip, maar 4! Wij vroegen ons ook af hoe dit ooit ging passen, maar toen we op de startplek aankwam, kregen we te horen dat we de badkuipen eerst nog “in elkaar moesten zetten”. Dit hiel in dat er om de badkuip heen nog 4 grote plastic tonnen geplaatst moesten worden die met kettingen aan de badkuip vastgemaakt werden. Vervolgens kon iedereen in de badkuip dus op 1 van de tonnen gaan zitten en was er toch genoeg plek. Zoals het er bij elk goed familie-uitje aan toe gaat, werd ook dit weer meteen in een wedstrijdje omgezet. Vrouw en zoon zaten trouwens samen in een andere badkuip: de buggy stond middenin de badkuip en zoonlief lag heerlijk te slapen.
Na ruim een uur varen kwam ik, samen met 2 neven en een tante, als eerste over de finish en konden wij genieten van een heerlijk fris biertje bij de watermolen.

Geintrein

Toen na een tijdje iedereen over de finish was gekomen, en de badkuipen weer op de oplegger waren geladen, was het tijd voor het volgende onderdeel: De Geintrein. Toen wij het welverdiende biertje gingen drinken zagen wij al een aantal skelters staan, maar wat wij op dat moment nog niet zagen, was dat dit geen losse skelters waren, maar 2 grote “treinen” van 6 skelters per trein. Voordat we vertrokken met de Geintrein moest er natuurlijk ook nog een plekje voor onze zoon gezocht worden. Maar ook daar was aan gedacht: vooraan het 2e treintje was een speciaal kinderstoeltje gemaakt, zodat onze zoon heerlijk kon genieten van het uitzicht tijdens het rijden. Een mooie route vanuit Riethoven door Waalre volgde met de nodige competitie onderweg: onderweg probeerden de 2 treinen elkaar regelmatig in te halen (waar dat mogelijk was natuurlijk). Wat een snelheid kunnen die skelters maken als je met 12 mensen aan het trappen bent!

IMG_4760

De barbecue

Nadat we terugkwamen bij de boerderij, en de skelters geparkeerd hadden, was het tijd om onze zoon naar zijn logeeradresje te brengen: hij ging bij zijn andere opa en oma logeren. Nadat we terugkwamen op de boerderij was de barbecue al aangestoken wat ervoor zorgde dat het heerlijk warm was. Onder het genot van een wijntje, een biertje en heerlijk vlees en salades van de Keurslager sloten we een hele geslaagde familiedag af en ging iedereen richting huis om heerlijk te gaan slapen.

Conclusie

Mocht je nog op zoek zijn naar een origineel familie-uitje waar je niet maar gezellig in een rondje bij gaat zitten buurten, ga dan eens een actief familie-uitje doen. De organisatie en afwisselende activiteiten bij Activiteitenboerderij ‘t Geveltje zorgden ervoor dat wij een super gezellige familiedag hebben gehad en ik zou dit dan ook aan iedereen aanbevelen. Is omgeving Eindhoven te ver reizen voor jouw familie, zoek dan eens of er een andere activiteitenboerderij in de buurt is!

geveltje_logo

2 thoughts on “* Dagje weg blog * Activiteitenboerderij ‘t Geveltje (Waalre) Deel 2

  1. Tof om iets actiefs te doen met die kleine. Deze blog heeft me op het idee gebracht om een keer per jaar zoiets als dit te gaan organiseren voor de hele familie. Aangezien we met de familie verspreid over Nederland wonen moet dit goed worden afgesproken en afgestemd worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge