* Product Review * Homeplanner 2016

* Product Review * Homeplanner 2016

IMG_5310

Ken je dat, die “vervelende” man/vrouw die elke keer vraagt of er nog wat op de planning staat in het weekend? Of dat hij/zij vraagt wat jullie die avond eten? Nou, ik ben zo iemand die dat altijd vraagt… Mijn vrouw was daar wel een beetje klaar mee en besloot om hier verandering in te gaan brengen: ze kocht een homeplanner via Bol.com. Vanaf de laatste week van 2015 kan ze vrolijk zeggen: “Kijk maar op de planner”.

Zoals jullie in een van de vorige blogs hebben kunnen lezen verschilt de indeling van onze week nogal veel. Soms is het relatief rustig en hoef ik alleen naar Den Bosch voor het werk, maar andere weken (zoals deze week) ben ik veel onderweg en maak ik lange dagen. Vooral in dit soort weken is het voor mijn “gemoedsrust” af en toe wel fijn om te weten wanneer vrouwlief ergens heen gaat of wat ze voor ons gepland heeft in het weekend. Toen ze afgelopen week de Homeplanner 2016 besteld had was ik dan ook blij verrast.

De homeplanner die ze besteld had, bleek niet alleen een planner voor afspraken te zijn, maar de planner bevat ook allerlei handige tips.

Opruimtips

Mocht je erg druk zijn in je leven met bijvoorbeeld werk, dan kan het huishoudelijk werk er wel eens bij inschieten. De Homeplanner speelt daar handig op in door een pagina gewijd aan Opruimtips. Op deze pagina komen allerlei handige dingen voorbij zoals: “Zeg ‘nee’ tegen spullen. Deze tip opende mijn ogen toch wel. Vraag voor verjaardagen, Sinterklaas of kerst bijvoorbeeld niet voor spullen, maar voor ervaringen of cadeaubonnen. Van de spullen die je vraagt/krijgt weet je vaak niet waar je ze moet laten, met als gevolg: een rommelige kamer. Zo staan er nog een aantal tips + handige websites op met (opruim)tips.

IMG_5314

Vlekkentips

Deze pagina is eigenlijk voor iedereen handig, maar ik denk dat vooral ouders met (jonge) kinderen hier baat bij kunnen hebben. Hier staat een groot aantal tips vermeld voor hoe je bepaalde vlekken het beste kunt verwijderen. Wist jij bijvoorbeeld dat grasvlekken het beste behandeld kunnen worden met ossengalzeep (waar koop je dit überhaupt??) of groene zeep? Of dat je fruitvlekken het beste kunt verwijderen met schoonmaakazijn of citroensap? Super handig deze pagina dus!IMG_5315

Seizoensgroenten en -fruit

Iedereen zal het wel herkennen, wat voor groenten of fruit moet je deze week toch weer eten/kopen? Tegenwoordig kun je vaak veel groente en fruit het hele jaar door kopen, maar merk je wel degelijk verschil in smaak/kwaliteit. Deze pagina geeft je meer info welke groenten en fruit er in welke maand het beste beschikbaar is.
Dit kan ook nog eens kostenbesparend werken: groenten en fruit die in een bepaalde maand “normaal” beschikbaar zijn, zijn vaak ook een stuk goedkoper!
Als ik zo naar deze pagina kijk wordt het alleen wel op een houtje bijten in april qua fruit: alleen maar keuze uit Ananas, Bananen en Grapefruit… :-).IMG_5313

Eerstehulptips

Deze pagina lijkt in eerste instantie een beetje achterhaald nu iedereen een telefoon met internet heeft, maar toch denk ik dat ook deze pagina handige informatie bevat. Als je een bloedneus hebt is het toch wat lastig Googlen; met 1 hand je neus vasthouden en met de andere proberen te typen en daarna lezen. Deze pagina zal dan ook een handig plekje in onze keuken krijgen, zodat je snel kunt zien wat te doen in bepaalde situaties.IMG_5316

Taakplanner

Bij deze pagina heb ik een beetje mijn twijfels. Als ik mijn vrouw vertel dat wij het bed maar 1 x in de 2 weken gaan verschonen en de wc maar 1 x per maand poetsen denk ik dat ze een hartaanval krijgt. Aan de andere kant staan er wel een aantal plekken/apparaten op waarvan je ze snel zou vergeten als je een schoonmaakrondje doet. Maken jullie de waterkoker wel eens schoon of reinig je de filter van de afzuigkap regelmatig? Dit zijn dingen die er bij ons wel eens bij inschieten, waar je door dit lijstje toch aan herinnerd wordt.IMG_5311

Boodschappenlijst

De eerste regel op de pagina zegt voldoende: “Niets is zo frustrerend als thuiskomen met een tas vol boodschappen, maar zonder dat ene artikel dat net op was”.
Zelf zijn wij niet zo van de boodschappenlijstjes maken en dus komt bovenstaande situatie regelmatig voor. Op deze lijst staan allerlei dagelijkse dingen, maar ook spullen die je normaal gesproken gemakkelijk vergeet te kopen zoals Toiletverfrisser of mosterd.
Wel hebben we gelachen om dit Nederlandse lijstje aan boodschappen; bij ons in huis zul je niet snel een Wereldkeukengerecht of sausmix terugvinden. Het kleine vakje onderin waar je zelf nog spulletjes kunt invullen lijkt ook een beetje aan de kleine kant.
IMG_5312

De weekplanner zelf

Bovenstaande pagina’s zijn, over het algemeen, allemaal handige pagina’s  waar je zeker iets aan kunt hebben. Wel zou ik deze pagina’s uit de planner halen en op een logische plek in huis hangen; de boodschappenlijst bij de boodschappentassen en de taakplanner bij de schoonmaakspullen bijvoorbeeld.
Dan de belangrijkste reden waarvoor je deze planner aan zult schaffen: de weekplanpagina’s. Deze pagina’s zijn opgebouwd uit verschillende blokken:

  1. De dagen van de week: op dit gedeelte van de pagina kun je, per dagdeel, eenvoudig bij houden wat er gepland staat. Ook worden hier de algemene feestdagen op bijgehouden zodat je deze niet meer kunt vergeten. Er is zo, op het eerste gezicht, voldoende ruimte voor ons gezin om alle informatie op kwijt te kunnen. Als je een echt “groot” gezin hebt met bijvoorbeeld 3 kinderen, kan ik me voorstellen dat je toch wat ruimte tekort komt. IMG_5320
  2. Het kookgedeelte: in dit gedeelte kun je voor de komende dagen vooruit plannen wat je gaat/wil gaan koken. Erg handig om die zeurende man/vrouw gewoon naar de planner door te verwijzen ;-).
    Klusjes: als er bepaalde klusjes uitgevoerd moeten worden die week (denk aan auto wassen, etc) dan kun je die in dit gedeelte bijhouden.IMG_5318
  3. Memo, huishouden en boodschappen: In dit gedeelte kun je algemene opmerkingen kwijt voor die week, wat er in het huishouden moet gebeuren (wc poetsen, bed verschonen, etc.) en welke boodschappen er gedaan moeten worden. Voor het boodschappengedeelte weet ik niet of dit veel gebruikt zal worden door de mensen; als je een boodschappenlijstje bijhoudt, schrijf je het daar meteen op denk ik dan. Als je, zoals wij, eigenlijk zonder boodschappenlijst werkt, kan het wel een goede uitkomst zijn: maak je iets op in huis, dan kun je het meteen in dit gedeelte schrijven zodat je het bij de volgende boodschappen niet vergeet (als je niet vergeet op de planner te kijken voor je boodschappen gaat doen dan natuurlijk he ;-)). IMG_5319

Conclusie

Over het algemeen denk ik dat deze Homeplanner voor ons zeker een uitkomst gaat zijn. Ik hoef vrouwlief niet constant meer lastig te vallen met wat we deze week/het weekend allemaal gaan doen en wat we ‘s avonds eten.
Met een prijs van €12,95 bij Bol kost het je ook geen rib uit je lijf om deze Homeplanner te kopen (excl. €1,99 verzendkosten; koop je in totaal voor meer dan €20,- dan betaal je geen verzendkosten).
Een minpuntje van deze planner zijn dat er voor “grote” gezinnen misschien wat te weinig ruimte is op de weekplanner.
Al met al zijn wij tot nu toe zeer tevreden met deze aankoop. Vanaf eind december gaan we de Homeplanner in gebruik nemen en gaan we kijken of het voor ons ook zo fijn werkt als wij hopen dat het gaat werken. Voor zover ik het nu kan beoordelen zou ik deze Homeplanner zeker aanraden voor iedereen die op zoek is naar wat meer structuur of helemaal klaar is met man/vrouw/kind(eren) die steeds maar blijven vragen wat er op het menu staat of wanneer ze nu weer naar opa en oma gaan!IMG_5317

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge