De wat als je moet kiezen TAG

De wat als je moet kiezen TAG

wat als je moet kiezen tag

Ik zat dit weekend op de fiets en ineens schoot er inspiratie voor een nieuwe blog te binnen. Ik zei tegen vrouwlief: “Ik heb liever op de heenweg wind tegen dan op de terugweg”. In deze blog een aantal random gevalletjes: “Wat als je moet kiezen?”, zodat jullie wat meer over mij te weten komen.

De dilemma’s

Op de fiets: wind tegen op de heenweg of terugweg?

Zoals ik in de intro al aangaf heb ik dus liever op de terugweg wind mee. Op de heenweg ga je vaak vol energie richting je bestemming. Op de terugweg wil ik het liefste snel weer thuis zijn en als je dan ook nog wind in de rug hebt is dat helemaal ideaal.

Zomer of winter?

Als ik echt móet kiezen, kies ik toch voor de winter. Ik heb het snel (te) warm en dat is alles behalve prettig. In de winter kun je je kleding aanpassen op het weer, maar in de zomer is dit lastiger. Ik kan bijvoorbeeld niet naar mijn werk in korte broek en t-shirt. Natuurlijk is het heerlijk om in het zonnetje buiten te lopen, maar dan wel het liefste bij een graad of 15-20, haha :).

Frikandel of kroket?

Dit ligt een beetje aan waar ik op dit moment zin in heb, maar ik denk toch in de meeste gevallen een frikandel. En dan uiteraard lekker stinken met uitjes en curry, hmmm!

Fiets of auto?

Als een petrolhead kies ik dan toch zeker voor een auto. Toen ik 18 werd wist ik niet hoe snel ik mijn rijbewijs moest halen en ik was ook een van de weinige 18 jarigen die, na het halen van mijn rijbewijs, meteen een eigen auto kocht. In de tussentijd heb ik heel wat auto’s versleten waaronder heel wat foute auto’s:
– Nissan Micra (’88)
– Opel Corsa (’98)
– Renault Clio (in het goud!) (’98)
– Mercedes Benz A-klasse (’98)
– Peugeot 107 (eerste lease-auto) (’12)
– Nog een Peugeot 107 (’13)
– Seat Leon ST (’14)

In de 10 jaar dat ik nu mijn rijbewijs heb, heb ik dus stiekem al 7 auto’s versleten. Je kunt wel zeggen dat ik nogal snel uitgekeken raak op een auto. Voorlopig zit ik nog 2 jaar “vast” aan mijn lease auto (Seat Leon ST), maar daar ben ik zeker niet rouwig om!

Apple of Android?

Apple! Ik heb ongeveer een half jaar met een Android telefoon (LG G3S) rond gelopen, maar ik kon er maar niet aan wennen. Hoog op mijn verlanglijstje staat ooit nog een MacBook Pro, daar hoor ik hele goede verhalen over. Ik heb daarnaast wel een Dell laptop van mijn werk, dus heel hoog is de nood niet voor een nieuwe laptop.

Ochtend of avond?

De ochtend kies ik alleen voor qua werken (zie ook het volgende dilemma). De avond is leuk om gezellig quality time door te brengen met vrouwlief (Netflix, Bioscoop, uit eten, uitjes) of gezellig met vrienden af te spreken. Ik merk wel, sinds ik papa ben geworden, dat de pijp aardig leeg is ‘s avonds rond een uur of 10. Het echte doorhalen tot 3/4 uur ‘s nachts komt dan ook niet echt meer voor. Wel kan het nog eens laat worden als we een whiskey proeverij organiseren met vrienden.

Vroeg beginnen met werken of laat thuis?

Ik ben echt een voorstander van vroeg beginnen. Ik vind het sowieso leuker om ‘s middags / ‘s avonds tijd door te brengen met de family. ‘s Ochtends is het vaak toch haasten. Ik zorg er dan ook voor dat ik vroeg opsta, snel nog even douche en dan richting werk vertrek. Meestal begin ik rond een uur of half 8 met werken, zodat ik rond 16 uur / 16:30 uur richting huis kan en dan nog een paar uurtjes heb met J. Bijkomend voordeel is dat er vaak ‘s ochtends vroeg minder file staat dan wanneer je rond half 9 / 9 uur begint met werken. Op de terugweg scheelt het ook wel iets qua files, maar minder dan ik vaak hoop.

Speelgoed met of zonder geluid?

Af en toe kan ik helemaal knetter worden van de geluidjes van J z’n speelgoed, maar als ik dan weer zie hoeveel plezier hij eraan heeft, zet ik me daar toch wel overheen. Het begint langzamerhand wel een beetje een Bart Smit te lijken thuis; die jongen weet van gekkigheid bijna niet meer welk speelgoed hij mee moet spelen. We proberen dan ook regelmatig wat te wisselen: het ene speelgoed gaat naar zolder en er komt wat ander speelgoed voor in de plek. Op dit moment is hij helemaal into zijn trein (ik hoop niet dat ik de zolder om moet gaan bouwen tot treinenwereld… :)).

Vlees of vis?

Zonder twijfel: Vlees! Een maaltijd zonder een lekker stukje vlees kan ik lastig mee leven. Wel proberen we 1 keer per week vegetarisch en 1 keer per week vis te eten, maar doe mij maar liever een stukje vlees. J lijkt wat dat betreft wel behoorlijk op mij, want als hij geen vlees krijgt, heeft hij ook weinig zin om de rest van zijn eten op te eten.

Baby of dreumes?

Dit vind ik wel een lastige. Aan de ene kant was het heerlijk om J af en toe in zijn box te kunnen leggen en wat tijd voor jezelf te hebben zonder dat je elk moment alert hoeft te zijn. Aan de andere kant is het geweldig om te zien hoe hij zich op dit moment ontwikkeld: hij is ontzettend veel aan het ontdekken en ook qua communicatie kan hij steeds beter duidelijk maken wat hij wil hebben. De andere kant van de medaille is dat vrouwlief en ik allebei kapot zijn aan het eind van de dag. Onze Ferrari op Red Bull slokt behoorlijk wat energie van je op en, als je even niet oplet, staat hij zo op de vensterbank, klimt hij de trap op of wil hij zo de weg op rennen.

Zoon of dochter?

Vanaf het moment dat we erachter kwamen dat vrouwlief zwanger was, heb ik er geen geheim van gemaakt dat ik heel graag een zoon zou willen krijgen. Ik kon me al helemaal voorstellen wat ik allemaal met mijn zoon zou doen, van voetballen tot aan samen op het terras bier drinken en vrouwen kijken :). Toen we erachter kwamen dat ons eerste kindje een jongen zou worden was ik dan ook helemaal in de wolken. Mochten we nog een tweede kindje krijgen, dan zou ik wel graag een dochter willen, je weet wat ze zeggen he: “Échte mannen maken dochters”. Daarnaast heeft zij dan ook een grote broer die haar tegen de kwade wereld kan beschermen, ik ben benieuwd!

Ik zie dat het een behoorlijke lange blog aan het worden is, wellicht schrijf ik binnenkort nog een deel 2 met wat nieuwe dilemma’s.

Ik ben heel benieuwd naar wat jullie keuzes is bij bovenstaande dilemma’s en TAG bij deze dan ook de volgende bloggers: Mark van hetLEVENvaneenPAPA, Roos van Mammamoiselle, Lein & Miron van Gelukkig Genieten en Yasmin van Yazylicious. Ik ben benieuwd wat jullie antwoorden!

cropped-cropped-tips-voor-papa-1.png20 thoughts on “De wat als je moet kiezen TAG

  1. Leuk! Dank voor de tag. Ik ben vrij vandaag dus kan ik mooi straks even achter de pc kruipen en de tag invullen.

    Om die gouden Clio moest ik wel hard lachen hoor. Fouter dan fout 😀 maar met de Leon maak je het helemaal goed hahaha (heerlijke auto!)

    1. Thanks, ik ben heel benieuwd naar jouw antwoorden! Die gouden Clio was fout, maar op dat moment wel stoer hoor zeker met die dikke velgen en schuif/kantelraam. De Leon rijdt overigens wel prima!

  2. Dank voor de tag, ik heb alleen nul tijd haha!! Dus heel kort: tegenwind op heenreis, kroket want zelfs nog NOOIT een frikadel gegeten , auto voor gemak maar zomers lekker fietsen met dreumes, computer en telefoon boeit me niet als het maar werkt, dreumes ipv baby; zo leuk die communicatie en energie! Vast nog dingen vergeten maar ok!! X

    1. Thanks Hanna! Leuk dat je m overneemt, ben benieuwd naar je antwoorden! (En ja ik hou van autorijden, behalve de files tijdens woon-werk verkeer )

    1. Haha, ik kan je gerust stellen: in frikandellen zitten geen enge ingrediënten. Sterker nog frikandellen zijn juist prima producten: ze maken gebruik van “restvlees” van andere producten, bijvoorbeeld het vlees dat op de kip achterblijft als de kipfilets er zijn afgehaald, etc. Ook worden frikandellen in een soort bouillon gekookt en zijn dus helemaal niet vet of ongezond (totdat je hem in de frituur gooit dan). Zo’n frikandel is dus zo gek nog niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge