De wat als je moet kiezen TAG (deel 2)

De wat als je moet kiezen TAG (deel 2)

Whiskey wat als je moet kiezen

Het is alweer een tijdje geleden dat het eerste deel van mijn alledaagse dilemma’s online kwam. Heel leuk om te zien dat er een hoop bloggers zijn die de TAG ook ingevuld hebben! Maar goed, vandaag is het dus tijd voor deel 2 van alledaagse dilemma’s in de “Wat als je moet kiezen TAG”. In dit deel kom je onder andere te weten of ik liever in het buitenland of in eigen land op vakantie ga, en of ik meer van piercings of tattoo’s ben.

Vakantie in het buitenland of in eigen land?

Toen J. nog niet geboren was, waande wij ons “echte wereldreizigers”. In de 11 jaar dat mijn vrouw en ik nu samen zijn, hebben we al een hoop landen ontdekt: Frankrijk, Spanje, Zweden, Tenerife (ook Spanje, maar toch anders), Curaçao, Thailand en nog een aantal landen. Vorig jaar gingen wij dus voor het eerst met J. op vakantie en toen ging de reis naar Italië. Omdat dit toen toch redelijk tegenviel (tandjes, lange rit, hitte en chloorallergie), zijn we er nog niet uit waar we dit jaar op vakantie willen gaan. We hebben gemerkt dat op vakantie gaan met een kleintje, toch behoorlijk anders is dan “lekker” met z’n tweetjes. Ik denk dat het minder uitmaakt of je wel of niet in het buitenland zit, maar meer dat je in een goede omgeving zit waar genoeg te doen is voor je kleintje.
Omdat ik toch altijd uitkijk naar vakanties buiten Nederland, zeg ik hier toch maar buitenland.

vakantie wat als je moet kiezen

Was in de droger of aan het rek?

Sommige mensen zullen dit misschien een gekke vraag vinden, maar ik vind dat dit voor sommige kleding wel degelijk verschil maakt. Als mijn spijkerbroeken in de droger zijn geweest, zitten ze, wat mij betreft, een stuk minder lekker (ok, begin maar met lachen ;-)). Handdoeken moeten dan, wat mij betreft, wel weer in de droger, want als je die bijvoorbeeld buiten hangt, is het net schuurpapier.

was drogen wat als je moet kiezen

Tattoo’s of piercings

Piercings kunnen soms erg leuk staan (bij een dame dan hè), maar ik ben toch meer van de tattoo’s. Ik heb echt bewondering, en verbaas me steeds weer, over hoe creatief de tattoo artists zijn en hoe mooi ze een bepaalde gedachte in een tatoeage kunnen verwerken. Zelf heb ik mijn eerste tatoeage in Thailand, in een tempel, door een monnik laten zetten. Wat een ongelofelijke en bizarre ervaring was dat: geen moderne tattoo machine, maar een bamboestok met een naald. Heel binnenkort ga ik een tweede tatoeage laten zetten, waar misschien iets van in een blog komt te staan (al twijfel ik nog een klein beetje; mensen hebben toch snel een (voor)oordeel klaar). Ik ben ook echt een fan van het programma Ink Master. Why spend money on art on a wall, if you can carry it around: tattoo dus.

Foto via tattoogen.com

Bier/Wijn of Whiskey (of andere sterke drank)

Nu niet meteen denken dat ik een alcoholist ben, hahaha. Ik denk dat als ik 1 glaasje whiskey en 2 biertjes per maand drink, dat het veel is. Nu de zomer er weer aan komt, vind ik het heerlijk om, wanneer het echt warm is, een ijskoud biertje te drinken. Aan de andere kant organiseren we met een aantal vrienden regelmatig een whiskey proef avond en kan ik ook daar ontzettend van genieten. Als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor de meer speciale momenten: Whiskey dus (en dan bedoel ik niet Jan de Wandelaar, maar échte Whiskey ;-)!)

whiskey wat als je moet kiezen

Schoenen of blote voeten

Ik vind het heerlijk om in de zomer op het strand of in de tuin op blote voeten rond te lopen. In het “dagelijks leven” draag ik wel liever schoenen. Het zit gewoon fijner en op blote voeten over straat lopen is nou ook niet echt ideaal, daar hebben we nu eenmaal te westerse voeten voor…
Ik heb me laatst wel verbaasd toen er iemand op kantoor langskwam, die géén schoenen aan had! Hij bleek achteraf niets aan zijn voeten te kunnen verdragen (of dat nou iets fysieks of psychisch was, geen idee). Ergens vond ik dit toch stiekem wel een beetje vreemd.

schoenen wat als je moet kiezen

Bungeejumpen of Parachutespringen

Ik houd echt van uitdagende dingen! Ik heb niet echt hoogtevrees en voel me prima thuis in een achtbaan. Ook heb ik al eens zelf een vliegtuig(je) mogen besturen, dit was echt een supervette ervaring! Maar als het op bungeejumpen of parachutespringen aankomt, moet ik toch kiezen voor parachutespringen. Bij bungeejumpen heb ik het idee dat je de diepte “beter” in kunt schatten, en ik denk dat ik daar dan spontaan hoogtevrees van zou krijgen. Bij parachutespringen daarentegen, heb je echt geen flauw idee hoe hoog het is, en zou ik hier minder bang voor zijn denk ik. Ik hoop ergens in de komende jaren een keer uit zo’n vliegtuigje te mogen springen.

parachute springen wat als je moet kiezen

En nu jullie

Dit was alweer het 2e deel van de Wat als je moet kiezen TAG. Nu jullie weer wat meer over mij te weten zijn gekomen, ben ik ook benieuwd naar jullie antwoorden. Ik zou het heel leuk vinden om alvast jullie antwoorden te lezen (op jullie blog?): Charlotte van AukjesWereld, Breg van BregBlogt, Romy van Dochterlief en “Papatje” van Papatje als jullie zin/tijd hebben.

Alle andere bloggers zijn natuurlijk bij deze ook uitgenodigd om hun antwoorden te delen!

cropped-tips-voor-papa-1.png

14 thoughts on “De wat als je moet kiezen TAG (deel 2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge