Kerels met een Kleintje: week 6

Kerels met een Kleintje: week 6

Kerels met een kleintje

Zoals elke dinsdag verschijnt er ook vandaag weer een aflevering in de rubriek Kerels met een Kleintje. Na het overweldigende succes van vorige week (Breg en Etienne, thanks daarvoor!) is het deze week de tijd voor Maurice, de man van Bianca van MammaBieb.nl

1. Waar was jij toen je hoorde dat je vrouw/vriendin zwanger was en wat ging er op dat moment door je heen?

We waren thuis. Met Bianca had ik afgesproken dat we de test samen zouden doen. Omdat vooral zij zich niet kon bedwingen hebben we een dag voor de geplande menstruatie al een test gedaan. Hierop was een zeer licht streepje te zien en deed ons toch twijfelen, zou het al raak zijn. De dag hierna deden we samen nogmaals een test. Dit keer om 6.00 uur s’ochtends voor ons werk. We stonden in de badkamer ons klaar te maken toen we een dikke streep zagen verschijnen. Even ging er een vlaag van ongeloof door me heen dat het in zo snel raak was. Dit maakte hierna direct plaatst voor vreugde en blijdschap. Vervolgens zijn wij beide naar ons werk gegaan. Wat toch een beetje vreemd was. Aangezien ik de gehele dag met mijn ouders moest werken en Bianca nog snel een kus kwam brengen.

Kerels met een Kleintje Maurice

2. Welke afwijkend (eet)gedrag heeft jou het meeste verbaasd bij je vrouw/vriendin tijdens de zwangerschap?

Bianca had een nieuwe verslaving in haar zwangerschap, namelijk huzarensalade. Dit was echter vooral in het begin hierna nam dit af. Nu eet ze dit nauwelijks nog.
Qua gedrag was Bianca niet heel erg veranderd. Hormonale buien heeft ze nagenoeg niet gehad. Wel was ze de gehele zwangerschap enorm vrolijk.

3. Ben je (bijna) altijd meegegaan naar de afspraken bij de verloskundige en waarom wel/niet?

Ik ben alle afspraken meegegaan, zelfs extra echo’s voor educatieve doeleinde van de verloskundige. Mochten wij weer extra naar ons wonder kijken. Ik wilde graag altijd op de hoogte zijn van hoe het met mijn vrouw en Ukkie(kindje) ging. Wij deden dit samen.

4. Wat vond je van de bevalling, vanuit papa perspectief?

Ik heb tijdens de bevalling voetbal kunnen kijken en voornamelijk veel moeten wachten. Dit omdat Bianca een vrij makkelijke en snelle bevalling heeft gehad en zelfs even heeft liggen slapen tussen de 6 en 10 cm. Hierdoor heeft zij niet veel van mij gevraagd.
Ik vond het wachten soms wat lang duren(heeft echter maar 5 uurtjes geduurd) en voelde me wat machteloos.
De bevalling zelf vond ik erg overweldigend en ik was enorm trots hoe Bianca zich hield.
Het meest speciale was toen ik mijn dochter voor het eerst in mijn armen had.

Kerels met een Kleintje week 6

5. Wat vond je van de eerste weken nadat je papa was geworden?

Ondanks dat we een super fijne kraamzorg hadden, was de eerste week erg zwaar. Dit door zeer weinig slaap, weer beginnen met werken en Bianca haar toestand. Het was erg moeilijk om alle balletjes hoog te houden. Nadat Bianca zich beter voelde ging dit vanzelf beter en vonden wij samen een goed ritme en vond ik een goede balans.
Elke dag ging ik vrolijk en trots naar mijn 2 meiden thuis. Ik kijk er sindsdien elke dag naar uit om naar huis toe te gaan. Naar mijn stoere prinsesje en vrouw.

Kerels met een Kleintje week 6 (2)

Maurice, bedankt voor je input en, voetbal moeten kijken tijdens de bevalling; klinkt alsof er slechtere dingen te bedenken zijn! Uiteindelijk is het moment dat je je kleintje de eerste keer in je armen hebt, inderdaad het mooiste gevoel dat er is! Je kunt het verhaal van Maurice en Bianca ook volgen op Facebook

Let op: vandaag komt er nóg een blog online: het kinderfeestje van J 👍🏻🎉

Wil jij of je vriend/man/vriendin/vrouw ook jullie verhaal vertellen in de Kerels met een Kleintje rubriek? Laat me dit dan even weten via Mail, Twitter of Facebook!

cropped-cropped-tips-voor-papa-1.png

4 thoughts on “Kerels met een Kleintje: week 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge