Hiep Hiep Hoera: J is 2 jaar geworden en viert zijn verjaardag

Hiep Hiep Hoera: J is 2 jaar geworden en viert zijn verjaardag

taart verjaardag Bobo

Vandaag is dan toch echt het grote moment aangebroken: J wordt 2 jaar en is daarmee niet langer een dreumes, maar een échte Peuter. Nu gedroeg hij zich de laatste tijd al behoorlijk als een peuter, dus ik ben heel benieuwd of hij hier nog echt in gaat veranderen. Zijn standaard antwoord op alles wat we hem vragen is “Nee”, wat goed past binnen het gezegde: Ik ben 2 en ik zeg Nee… Vorig jaar viel zijn verjaardag behoorlijk in het water omdat hij toen waterpokken had. Afgelopen zaterdag vierden wij zijn verjaardag al met een kinderfeestje. In de blog van vandaag laat ik jullie zien wat we allemaal met zijn kinderfeestje hebben gedaan.

2 feestjes op 2 dagen

Nu hoor ik je denken: “Waarom zou je in godsnaam 2 verjaardag feestjes op 2 verschillende dagen organiseren?” Nou hier zijn eigenlijk twee redenen voor:

 • De belangrijkste reden is de (schoon)familie. Aangezien vrouwlief Surinaamse/Antilliaanse is, en de familie dus ook, wordt een verjaardag altijd op de dag zelf gevierd! Op zich gezellig, maar als je, zoals ik, vervolgens de volgende ochtend om 05:45 uur op moet staan, komt dit niet altijd even handig uit…
 • De tweede reden is dat J. de drukte die bij zo’n feestje komt kijken, niet altijd even goed kan handelen. Om dan een kinderfeestje, zoals afgelopen zaterdag, en een feestje voor familie op dezelfde dag te doen, werd waarschijnlijk een beetje teveel.

Vandaar dat wij dus met zijn verjaardag voor 2 feestjes op 2 dagen hebben gekozen :-).

J zijn verjaardagsoutfit
                                        J zijn verjaardagsoutfit

De cadeautjes

Favoriet bij elk kind zijn verjaardag zijn toch wel de cadeautjes. Gelukkig hadden we nog niet voldoende speelgoed en kwam dus meer dan de helft van de mensen vrolijk aanzetten met tassen vol speelgoed (sarcasme modus uit). We weten haast van gekkigheid niet meer wat we er mee moeten doen, dus gaan maar weer een gedeelte op zolder zetten van het speelgoed waar hij eerst mee speelde. Als we al zijn speelgoed in de woonkamer zouden laten liggen, kunnen we denk ik bijna niet meer lopen. Maar goed, het is natuurlijk allemaal superaardig en J. kon zijn lol natuurlijk niet op.
Naast al het speelgoed waren er ook andere dingen die hij heeft gekregen. Zo kreeg hij van opa en oma een heel coole ballon van Greetz met een “Aaaaapie” erop, die 4 weken lang moet blijven zweven en daarbij een mooie bijdrage voor zijn spaarrekening.
Andere leuke cadeautjes die hij kreeg waren bijvoorbeeld: shoppen met zijn Peetvader voor een jas of schoenen en een dagje weg met zijn Tante. Al met al is hij dus weer behoorlijk verwend!

De versieringen

Bij een (kinder)feestje horen natuurlijk ook versieringen en zo kwam het dat deze Papa met 2 linkerhanden op vrijdagnacht op een gammel krukje de slingers aan het ophangen en ballonnen aan het opblazen was (met een speciale “ballonnenopblazer” van de Action stiekem). Het hoogtepunt van de versieringen was toch wel de handgeschilderde Bobo op het raam bij de achtertuin; ik zou af en toe willen dat ik de creativiteit van vrouwlief had om zulke mooie dingen te maken!

Handgeschilderde Bobo
                      De handgeschilderde Bobo
Verjaardag balonnen
                  Slingers en Balonnen mochten niet ontbreken!

Het eten

Zoals ik hierboven al even kort aangaf heb ik dus een Surinaams/Antilliaanse vrouw, wat betekend dat er aan eten nooit gebrek is, en zeker niet als het op feestjes aankomt. Daarnaast is zij druk bezig met haar eigen bedrijfje op te zetten om taarten en ander gebak te maken, dus ook een mooie taart mocht niet ontbreken! (Mocht je nog interesse in een taart naar keuze hebben, dan kun je ons altijd even een berichtje sturen natuurlijk ;-)).
Naast de taart kozen we voor een afwisseling van “gezonde” snacks (tomaatjes, druiven en soepstengels) en ook minder gezonde dingen (cupcakes, lange vingers en chips). Iedereen heeft lekker kunnen snoepen en dan was er natuurlijk ook nog het avondeten. Deze keer koos vrouwlief voor wat afwisseling en had ze Brocolli-Zalm quiche gemaakt, stoofvlees met aardappeltjes uit de oven en kipsaté met satésaus.

De trots van de dag: een heuse Bobo verjaardagstaart
            De trots van de dag: een heuse Bobo verjaardagstaart
Verjaardag snacks
Lange vingers, druiven (gehalveerd voor de kleintjes en spiesjes voor de grotere kinderen), schuimblok, cakejes en rice crispies

 

Verjaardag snacks 2
Lange vingers (met Heksnkaas!) en nog meer druiven!
Verjaardag Chips
                   Er waren ook wat “ongezonde” chippies


De afsluiting

De afsluiting van het kinderfeestje zou eigenlijk rond 17 uur zijn, maar ook hier gooide de roots van vrouwlief roet in het eten, haha. Een gedeelte van het bezoek kwam pas om 17 uur (of zelfs nog later aan) waardoor het toch behoorlijk uit liep. In eerste instantie moesten we J echt om 18 uur al naar bed brengen, omdat hij helemaal op was, maar na een half uur liggen zingen en springen in bed, hebben wij hem toch nog maar even naar beneden gehaald. Hij heeft het nog ruim anderhalf uur goed naar zijn zin gehad, totdat het echt tijd werd om te gaan slapen. Alle kindjes kregen uiteraard nog een lekker zakje met traktaties meer naar huis.
Uiteindelijk hebben wij het laatste bezoek om 21:30 uur het huis uit gezet en hebben wij nog heel even op de bank gehangen tot we een kwartier/half uur later naar bed toe gingen. Al met al was het een mooie, maar vooral vermoeiende dag.

Traktatie zakjes kinderfeestje
      Een zakje met traktaties hoort natuurlijk bij een écht kinderfeestje!

 

Hoe vieren jullie de verjaardag van je kleintje? Wordt dit ook zo uitgebreid gevierd, of houden jullie een klein feestje met het gezin en wat naaste familie of vieren jullie het nog uitgebreider dan dat wij gedaan hebben/gaan doen?

cropped-cropped-tips-voor-papa-1.png

9 thoughts on “Hiep Hiep Hoera: J is 2 jaar geworden en viert zijn verjaardag

  1. Thanks! Ik zal het aan vrouwlief doorgeven! Het eetbare papier is niet zelf gemaakt, maar kun je echt super makkelijk bestellen op internet met bedrukking naar keuze

  1. Thanks! Eerste verjaardag vonden wij behoorlijk lastig omdat je kleintje er echt nog maar weinig van meekrijgt. Daarnaast had J dus volop waterpokken dus het kinderfeestje dat we toen in gedachten hadden ging niet door en z’n verjaardag liep dus ook wat anders helaas…

 1. Gefeliciteerd met z’n echte verjaardag vandaag! Wij vierden het wel altijd in het weekend en doordeweeks (indien dat de echte verjaardag is) nog heel klein. Je vrouw kan wel een mooie taart bakken zeg 🙂

  1. Thanks! Vrouwlief zelf was niet echt tevreden met de taart, maar ik vond het wel goed gelukt! Binnenkort gaat ze echt met haar business aan de gang dus ben wel benieuwd.
   Hier dus 2 x behoorlijk feest gehad: zaterdag ca. 25 mensen en vandaag ook weer. Nu lekker rustig op de bank

 2. Hahaha zo herkenbaar, die familie die op de uiterlijke tijd komt aanzetten maar wat kan je vrouw goed tekenen zeg en de taart is schitterend. Ziet eruit als een mooi feestje en als je eens ontdekt wat je kunt doen met een overdaad aan speelgoed, hou ik me aanbevolen!

  1. Haha, die overdaad aan speelgoed is volgens mij een kwestie van opruimen en af en toe omwisselen met opgeruimd speelgoed…
   Vrouwlief is inderdaad behoorlijk creatief

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge