RE: Help! Ik snap mijn vrouw niet!

RE: Help! Ik snap mijn vrouw niet!

RE Help! Ik snap mijn vrouw niet

Hey Etiënne (en andere mannen van Nederland),

Nadat je vorige week je verhaal rondom het vaderschap deelde in de Kerels met een Kleintje rubriek, las ik vandaag hier hoe je uitlegde dat je jouw vrouw niet snapt. Nou, ik kan je vertellen, hier gebeuren exact dezelfde dingen en ik ben ook af en toe het spoor helemaal bijster…

Avondeten / Boodschappen

Als het op het avondeten aankomt, weten de dames op de een of andere manier dus echt altijd hun zin te krijgen. Als voorbeeld heb ik hier bijvoorbeeld het boodschappen doen. Ik vind het leuk om af en toe even samen met J alleen weg te gaan en vaak gaan we dan even naar de supermarkt. Hij kijkt daar altijd zijn ogen uit wat geweldig is om te zien! “Vroeger” was het echter zo dat ik een paar boodschappentassen meenam en dan gewoon in de winkel rondliep en keek waar ik zin in had om te kopen/eten. Tegenwoordig is hier echter niets meer van terug te vinden: ik word met erg specifieke instructies (lees: een boodschappenlijstje van 2 A4-tjes) naar de super gestuurd. Als ik het dan waag om iets te vergeten of iets van bijvoorbeeld een verkeerd merk koop, dan krijg ik dat flink te horen als ik thuiskom. Ik dacht dat dit, enigszins obsessieve, gedrag zich alleen tijdens de zwangerschap uitte, maar volgens mij is het blijven hangen…

Multitasken

En dan is daar nog wonder dat het vrouwenbrein heet. Ik merk echt dat het cliché, wat mannen betreft, echt helemaal waar is. Als ik met 1 ding bezig ben, dan kan ik dus ook echt maar met 1 ding bezig zijn. Ik merk het bijvoorbeeld tijdens het bloggen: als ik aan het bloggen ben en de tv staat op de achtergrond aan, krijg ik hier echt bijna niets van mee. Gelukkig staat de techniek tegenwoordig voor niets en kan ik, als ik iets belangrijks gemist heb, gewoon even terugspoelen om het opnieuw te kijken. Mijn vrouw daarentegen heeft het wonderlijke geschenk van het multitasken meegekregen. Stiekem is dat wel iets waar ik tegenop kijk/jaloers op ben. Af en toe probeer ik haar een beetje te testen en vraag haar of ze nog weet waar een programma/serie over gaat als ik haar weer eens, vanuit een ooghoek, met haar telefoon bezig heb gezien. Keer op keer kom ik echter weer van een koude kermis thuis, want ze weet exact wat zich de afgelopen paar minuten af heeft gespeeld!! Helaas vindt zij het ook leuk om mij daarmee te testen en, keer op keer, val ik dus weer keihard door de mand…

Van de hak op de tak

Het spreekwoord “Van de hak op de tak springen” lijkt ook speciaal bedacht te zijn voor de vrouwen. Hebben ze daar eigenlijk wel eens onderzoek naar gedaan, hoe zo’n vrouwenbrein werkt? Volgens mij slaan dan alle meters door, want, zoals jij al aangeeft, volgen de verschillende onderwerpen elkaar in hoog tempo op. Op het moment dat wij nog aan het nadenken zijn over de vraag die zij bij onderwerp 2 hebben gesteld, zijn zij ondertussen al druk bezig met het 6e onderwerp. Ik word ook regelmatig overvallen door een stress aanval als ze me ineens een vraag stelt, die voor mij uit het niets lijkt te komen. Ik waan me soms weer terug op de middelbare school als de leraar je een vraag stelde terwijl je niet op zat te letten, ken je dat gevoel?

Kleding

En dan is daar de wondere wereld van de kledingkast van de vrouwen. Ik word al panisch als ik die “georganiseerde bende” die een kledingkast heet zie. Ik verbaas me nog dagelijks dat ze zelf precies lijkt te weten waar welk kledingstuk zich bevindt. Het meest frustrerende is nog het moment dat je op het punt staat om weg te gaan en je vrouw zich dan ineens bedenkt dat die ene broek toch echt niet bij het shirt past. Ik zit al met één been in de auto als ze ineens naar boven springt om een compleet andere outfit uit te kiezen.
Wat betreft de kleding van J is ze gelukkig een stuk minder kieskeurig. Als ik mijn best heb gedaan om hem leuke kleding aan te geven, wordt dit gelukkig wel altijd gewaardeerd. Ik weet alleen niet of ze het gemeend positief bedoeld of dat ze het een beetje zielig vindt om commentaar op mijn kleding-uitkies-skills te geven. Laten we het maar op het eerste houden, haha :).

Mobiele telefoon

Een ander punt wat ik niet aan mijn vrouw snap is het gebruik van haar mobieltje. Op de een of andere manier lijkt ze altijd bereikbaar te zijn voor anderen: zit ze naast me in de auto, dan gaat haar telefoon en begint ze vaak (luidruchtig) met haar moeder te bellen. Het vreemde aan dit alles is, dat als ik haar probeer te bereiken, ze ineens een stuk minder snel haar telefoon weet te vinden, heb(ben) jij/jullie hier ook last van, of ligt dit alleen aan mij?

Zoals je aangaf is er vast nog heel veel meer te bedenken over wat wij allemaal niet snappen aan onze vrouwen/vriendinnen. Ik ben dan ook heel benieuwd of je volgende blog over dit onderwerp ook weer zo herkenbaar is!

cropped-cropped-tips-voor-papa-1.png

10 thoughts on “RE: Help! Ik snap mijn vrouw niet!

    1. Haha, thanks. En dat jullie nog in de ontkenningsfase zitten is niet erg hoor, daar hebben “wij mannen” alle begrip voor

  1. Ik vind deze ‘serie’ van blogs heel leuk, hoop dat er nog meer mannen zich melden met zo’n blog haha.
    En ik herken mezelf ook wel een beetje hoor…

    1. Haha, ik was zo geïnspireerd door Etienne, dat ik dacht ik “moet” er ook iets over schrijven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge