Een brief aan J voor wanneer hij 18 jaar is

Een brief aan J voor wanneer hij 18 jaar is

Brief J 18 jaar

Dit is alweer de 100e blog die ik schrijf in iets meer dan een jaar tijd. Het is dus tijd voor een hele speciale blog. Vandaag schrijf ik een brief aan J. voor als hij 18 jaar oud is.

Lieve kleine grote man,

Je bent, op het moment dat ik deze brief schrijf, net 2 jaar oud geworden. De afgelopen 2 jaren zijn 2 hele mooie jaren geweest, maar ook 2 behoorlijk zware jaren. De eerste maanden had je behoorlijk wat moeite met slapen, en slapen is op dit moment ook nog steeds niet je grootste hobby. Je nieuwsgierigheid wint het nog steeds vaak van je vermoeidheid. Als je dit leest is er vast een hele hoop veranderd. Je moeder en ik zijn de 40 ruim gepasseerd en zijn dan al bijna 20 jaar getrouwd (ga ik maar vanuit!).

In de afgelopen 2 jaar hebben we je van mini-mensje al op zien groeien tot een echt mannetje. Van het “hulpeloos” toekijken op je buik vanuit de box, naar het ontdekken van de dingen in je box, tot en met de eerste tandjes (the horror) en je eerste stapjes. De eerste momenten zijn vaak de mooiste: de eerste keer dat je Papa zei, voelde ik mij de gelukkigste mens op aarde. En o, wat was ik blij toen ik erbij was toen je je eerste stapjes zette; je veranderde in 1 keer van een mini-mensje in een groot kind. Maar wat blijft het toch leuk en fijn als je weer naar mij toe komt lopen met je armen uitgestrekt, omdat je wilt dat ik je optil.

Op het moment dat je dit leest zijn er nog veel meer eerste momenten voorbij gekomen. Je hebt vast je eerste vriendinnetje(s) al gehad en, afgaande op je huidige voorkeur, is het vast een blondine geweest. Wie weet woon je nog thuis omdat je het nog veel te gezellig vindt bij je Papa en Mama, of ben je ondertussen de wereld gaan verkennen (wat ik stiekem nog niet hoop).

Wel hoop ik dat je met volle teugen van het leven aan het genieten bent! Hopelijk heb je een leuke studie gevonden, ben je sportief (misschien wel een voetballer bij PSV?!), en heb je, net als Pap en Mam een passie voor koken. We zullen het allemaal in de komende jaren gaan zien.

Hopelijk heb je ook mooie herinneringen opgebouwd. Van de leuke speeluitjes bij Opa en Oma (van Papa) in de achtertuin en de heerlijkste Surinaamse/Indonesische gerechten van andere Opa en Oma (van Mama). Waarschijnlijk ben je al vaak met je Tante(s) naar het strand geweest en wezen stappen met je Oom. Je (peet)tante zal je ongetwijfeld verwend hebben met de allerleukste cadeautjes en je (peet)oom heeft je vast en zeker een hoop wijze lessen geleerd in de afgelopen jaren. Op het moment dat je dit leest, zul je vast al wel doorhebben hoe belangrijk het is om een goede band met je familie te hebben; zij zijn degenen die er altijd voor je zullen zijn en waar je altijd op terug kunt vallen.

Maar al met al hoop ik (en weet ik) dat wij er, als Papa en Mama, altijd voor je zijn geweest. In de tijden dat het goed met je ging, maar ook zeker in de tijden dat het net allemaal niet meezat. Ik hoop dat je de normen en waarden die wij je meegegeven nog elke dag gebruikt en dat je vol plezier elke dag opstaat en er het beste van probeert te maken. Je weet dat je Papa en Mama je altijd zullen steunen en er altijd voor je zullen zijn!

Een dikke knuffel en kus van de meest trotse Papa van de héle wereld!

cropped-cropped-tips-voor-papa-1.png

P.S. Doe jij al mee aan de winactie voor een gepersonaliseerd Vaderdag t-shirt?

6 thoughts on “Een brief aan J voor wanneer hij 18 jaar is

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge