Een originele zwangerschapsaankondiging

Een originele zwangerschapsaankondiging

Zoals jullie in de vorige blog hebben kunnen lezen ben ik helemaal in de zevende hemel. Ik word namelijk weer Papa! Toen wij hier afgelopen dinsdag achterkwamen, moesten we meteen nadenken. Hoe zouden we het onze ouders vertellen? De vorige keer kozen wij ervoor om babysokjes te kopen met daarop “I love Opa” en “I love Oma” om de Opa’s en Oma’s in spe mee te verrassen. Wat het deze keer is geworden lees je in de blog van vandaag!

Onze vriend Google

Het zoeken naar een originele zwangerschapsaankondiging begon (uiteraard) op Google. Het eerste puntje waar ik tegenaan liep: waar moet je in godsnaam op zoeken?! Ik begon maar eens met zoeken naar “originele geboorteaankondiging”. Big mistake natuurlijk, want ik kreeg meteen allerlei sites met geboortekaartjes en dat soort dingen te zien…😅 Niet exact waar ik naar op zoek was. Ik geef gewoon de schuld aan de zenuwen: die zorgden ervoor dat ik niet meer helder kon nadenken.

Zwangerschapsaankondiging

Nadat ik de zenuwen weer een beetje in bedwang had weten te krijgen, kon ik ook weer helder nadenken. Als ik nou eens ging zoeken op “Zwangerschapsaankondiging” in plaats van “Geboorteaankondiging”. En ja hoor, daar kwamen de eerste leuke ideeën al naar voren. Op verschillende fora kwam ik wat ideeën tegen, maar niet echt iets waarvan ik dacht: “Dat is het!”. Wel kwam ik op de website van Ouders van Nu uit waar ik een paar superleuke en originele (foto)ideeën tegenkwam, zoals bijvoorbeeld:

De ouders vertellen

Deze foto’s en ideeën zijn natuurlijk heel erg origineel en misschien gaan we hier ook nog wel iets mee doen. Dit was echter niet het idee waar ik nu echt naar op zoek was. Wij wilden het onze ouders op een ander soort manier vertellen, dat ze weer Opa en Oma zouden gaan worden. Toen ik dus op internet er niet uitkwam wat wij zouden kunnen doen, ben ik zelf verder gaan bedenken wat een leuke zwangerschapsaankondiging zou zijn. Omdat wij het leuk vinden om te bakken, kwam al snel het idee naar boven op speciale Cupcakes te maken. Na wat “gebrainstorm”, kwamen we op het idee om een soort Surprise Cakejes te maken: cupcakes die er aan de buitenkant “normaal” uit zien, maar aan de binnenkant voor de helft roze en voor de helft blauw zijn.

Cupcakes maken

Nu denk je misschien dat dit een hele onderneming is of heel erg lastig te maken, maar dit valt alles mee. De cupcakes voor de zwangerschapsaankondiging maakten wij op de volgende manier:

Ingrediënten:

– 1 pak Fijne Cakemix
– 4 eieren
– 150 gram roomboter (kamertemperatuur)
– 50 ml halfvolle melk
– Roze kleurstof (verkrijgbaar bij de Toko)
– Blauwe kleurstof (verkrijgbaar bij de Toko)
– Cupcake vormpjes
– 2 schaaltjes
– Mixer / keukenmachine

Bereiding:

 • Doe de boter in een kom en klop deze gedurende ca. 1 min los
 • Voeg, na het loskloppen van de boter, de eieren, melk en cakemix in 1 keer toe
 • Meng het geheel in ca. 2-3 minuten, op de hoogste stand van de mixer/keukenmachine, tot een glad geheel
 • Verdeel het deeg over de 2 bakjes, maar laat ook een gedeelte van het beslag in de mengkom zitten (40% in bakje 1, 40% in bakje 2 en ca. 20% in de mengkom
 • Voeg een paar druppels blauwe kleurstof toe aan bakje 1 en een paar druppels roze kleurstof aan bakje 2 en schep de kleurstof door het beslag heen met behulp van een spatel
Cupcake beslag blauw roze zwangerschapsaankondiging
 • Doe de cupcake vormpjes in cupcakehouders. Wij gebruiken hiervoor altijd siliconen vormen die we ooit bij de Lidl kochten
 • Gebruik twee lepels om, tegelijkertijd, een lepel vol met roze cupcakebeslag en een lepel vol met blauw cupcakebeslag in de vormpjes te doen
 • Neem als laatste een lepel met de “normale” kleur cupcakebeslag en verdeel dit over de bovenkant. Hierdoor zie je aan de buitenkant dus niet dat het een roze/blauwe cupcake is
Cupcake beslag blauw roze zwangerschapsaankondiging 2
 • Doe de cupcakes gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven van 160ºC.
 • Laat de cupcakes nog ongeveer 15-20 min. afkoelen voor je ze serveert.
Cupcake zwangerschap zwanger

Te onduidelijk?

Toen mijn ouders uiteindelijk op bezoek kwamen, kregen ze van ons een kopje koffie en de cupcake. Ik had verwacht dat, in ieder geval mijn moeder, meteen door zou hebben wat er aan de hand was. Blijkbaar was de cupcake niet echt duidelijk, want er volgde geen reactie…

Wat zit er in je buik, Mama?

Omdat we niet voor 1 gat te vangen zijn hadden we nog iets achter de hand. We hadden diezelfde dag nog een boek voor J gekocht: “Wat zit er in je buik, Mama?”. Ik liep naar J toe, duwde hem het boek in zijn handen en zei dat hij het maar aan Opa en Oma moest geven. In de ideale wereld zou hij dit ook gedaan hebben, maar uiteraard bedacht hij dat hij er iets anders mee moest doen. Hij legde het boek op de salontafel en klapte het boek open. Toen hij het pop-up gedeelte met een kindje zag, bedacht hij dat die er ook uitgescheurd kon worden…😖 Weg mooi moment dus hahaha. Uiteindelijk kregen mijn ouders toch het boek in handen en werd eindelijk duidelijk dat ze opnieuw Opa en Oma gaan worden. Eind goed, al goed!

Op welke manier hebben jullie je familie en vrienden verteld dat jullie een kindje verwachtten?

13 thoughts on “Een originele zwangerschapsaankondiging

 1. Haha kinderen trekken vaak hun eigen plan. Vind het een origineel idee, zo’n cupcake. Maar ben zelf geloof ik ook niet zo’n helder licht dat ik door zou hebben waarom die verdeling roze/blauw erin zit

  We hebben het eigenlijk gewoon verteld. Gingen daar eten en daarna gooiden we het goede nieuws op tafel. Mijn vader reageerde: “O, ik dacht al die sport zeker niet meer…” haha. En natuurlijk ook heel blij hoor, maar die woorden vergeet ik (zoals het een goed vrouw betaamt) echt niet meer
  Merel recently posted…‘Thuisblijfvaderschap lijkt me wel wat’ en 9 andere antwoordenMy Profile

  1. Hahaha, misschien is het ook meer tunnelvisie vanuit mijn kant: je hebt zelf het idee zo’n cupcake met roze en blauw dat “moet” je toch weten. Altijd mooi die opmerkingen van anderen

  1. Dat was inderdaad misschien leuker geweest. Nu hadden ze alleen niets door, omdat het meer een klein gebakje is. Als het echt een grotere cake of taart was geweest dan was de verrassing wat minder denk ik.
   Zo’n bordje is ook leuk en origineel!

 2. Het idee was hartstikke leuk. Wij hebben onze zoon toen een tshirt aangetrokken met voorop de tekst “ik ben stoer” en achterop “want ik word grote broer”. Mijn schoonmoeder had het meteen door, mijn schoonvader totaal niet, hahaha.
  Birgit recently posted…Up to date #1My Profile

 3. Idd niet echt meteen het eerste waar ik aan zou denken als ik een roze/blauwe cupcake in handen zou krijgen. Vind zo’n gekleurde cupcake meer iets voor de bekendmaking van het geslacht ofzo.

  Ik zou zelf eerder voor zo een foto aankondiging gaan.

  1. Het was waarschijnlijk wat tunnelvisie inderdaad, toen we het uitlegden snapten ze het wel en vonden ze het ook heel leuk!
   Een foto was ook een heel leuk idee geweest, maar gaan we misschien nog doen voor de rest van de familie/vrienden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge