Pokémon Go; Gouden Tip voor een Starter Pokémon

tips-voor-papas

Ok, ik geef het toe; ook ik ben sinds een tijdje helemaal into Pokémon Go. Toen ik een paar maanden geleden voor het eerst over Pokémon Go hoorde, wist ik niet goed wat ik moest denken. Is het nu een spelletje alleen voor kinderen, of is het ook voor jonge ouders leuk?

Lekker veel naar buiten

De afgelopen periode was het gelukkig heerlijk weer om naar buiten te gaan. Met kleine kinderen ben je vaak toch een beetje gebonden aan de omgeving van een paar honderd meter rondom je huis. Zeker als je een hele dag gewerkt hebt, heb je niet de behoefte om eerst nog een kwartier in de auto te zitten voordat je ergens buiten kunt gaan wandelen en spelen met je kindje(s). Maar de omgeving rond je huis begint wel te vervelen na een tijdje. Pokémon Go zorgt er stiekem voor dat de omgeving rond je huis weer interessant wordt. Je vindt ineens allerlei interessante monsters rond je huis die je ook nog eens kunt vangen!

Downloaden, installeren en registreren

De Pokémon Go App is voor zowel iPhone als Android beschikbaar. De eerste keer dat ik Pokémon Go startte, moest ik een aantal dingen instellen. Het begint met het registreren. Je kunt kiezen of je een Pokémon trainer account aanmaakt, of je logt in met je Google account. Daarna komt een van de moeilijkere dingen: het kiezen van een nickname. Na een aantal pogingen, lukte het me dan toch. De meeste namen zijn namelijk al bezet. Na het kiezen van je Nickname, kun je je eerste Pokémon gaan vangen!

Starter Pokémon: Squirtle, Bulbasaur, Charmander of …?

Voor het vangen van je eerste Pokémon, kun je in principe kiezen voor 1 van de 3 starter Pokémon: Squirtle, Bulbasaur of Charmander. Ik zei inderdaad in principe, want er is namelijk nog een mogelijkheid. Als je wegloopt van deze Pokémon verdwijnen ze namelijk. Na een tijdje komen dezelfde Pokémon weer terug. Als je nu nog een keer of 2 wegloopt zie je dat er, naast de 3 bekende starter Pokémon, ineens nog een extra Pokémon verschijnt die je als eerste kunt vangen: een Pikachu! Ik wist dit nog niet toen ik begon, dus koos ik toen voor een hele coole Charmander.

pokemon go charmander starter pokemon

Je eerste Pokémon vangen

Het vangen van Pokémon doe je met behulp van Pokeballs. Als je een account hebt gemaakt, krijg je een aantal Pokeballs om mee te starten. Als deze op zijn, moet je naar een Pokéstop om deze aan te vullen, verderop meer hierover. Als je op een Pokémon klikt verschijnt er een scherm met onderin beeld een Pokeball. Als je de Pokeball naar boven richting de Pokémon swipet, gooi je de bal naar de Pokémon. Het is in eerste instantie de bedoeling dat je de Pokémon raakt. Hoe je hem raakt, is nu nog niet zo belangrijk. Als je sterkere Pokémon gaat vangen, is dit belangrijker, maar daarover meer in een volgende blog.

pokemon go vangen pidgey pokeball

Het level van je trainer

Linksonderin je scherm zie je een afbeelding van je trainer. Daaronder staat je naam en er staat ook welk level je trainer is. Uiteraard begin je op level 1. Door Pokémon te vangen krijg je Experience Points (XP). Als je een bepaalde hoeveelheid XP hebt verzameld, gaat je trainer een level omhoog. De eerste paar levels zal dit heel snel gaan, maar hoe hoger je level, hoe meer XP je moet verzamelen.

pokemon trainer tips voor papas level buddy

CP, wat betekent dat nu weer?

Als je een Pokémon gaat vangen, zie je wat voor Pokémon het is en hoeveel Combat Power (CP) deze heeft. Hoe hoger de CP, hoe sterker de Pokémon is. Daarnaast is de hoogte van de CP afhankelijk van het level van je trainer. Hoe hoger het level van je trainer is, hoe hoger de CP van je Pokémon die je in het wild tegenkomt.

Pokéstops: hopelijk heb je er een aantal in de buurt

In het begin van Pokémon Go is het allemaal redelijk eenvoudig. Je komt op straat een Pokémon tegen, je klikt erop, gooit een bal en: Hebbes! En dan is daar ineens het moment dat de Pokémon niet in de bal blijft zitten, wat?! Sommige Pokémon zijn volgens mij iets teveel gewend aan hun vrijheid en laten zich dan ook niet makkelijk vangen. Je moet soms wel 10 Pokéballs gebruiken, voordat je de Pokémon te pakken hebt. Dit levert dan weer een ander probleem op, want zo gaan je Pokéballs wel heel snel op. Als je op de map van Pokémon Go kijkt, zijn de blauwe torentjes je vast al opgevallen. Als je hier naartoe loopt en je swipet een keer naar links of rechts, dan krijg je items waaronder ook Pokéballs; erg handig dus!

Ik ben benieuwd of jullie (stiekem) ook al Pokémon spelen. Mocht je denken dat het niets voor jou is, probeer het dan toch eens en laat je verrassen!

4 thoughts on “Pokémon Go; Gouden Tip voor een Starter Pokémon

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge