Een nieuwe slaapzak voor J (met Winactie!)

Een nieuwe slaapzak voor J (met Winactie!)

slaapzak puckababy winactie slapen peuter

Zoals jullie vorige week al konden lezen, heeft J af en toe nog problemen om goed te slapen. We hebben al een keer een poging gedaan om hem zonder slaapzak te laten slapen. Hij blijkt alleen nog wat te gehecht te zijn aan zijn slaapzak. Aangezien zijn andere slaapzakken wat te klein werden en begonnen te slijten was het tijd voor een nieuwe slaapzak; ik neem je mee in de zoektocht naar de juiste slaapzak.

Het gemis van je slaapzak

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, denk ik dat J behoorlijk gewend is geraakt aan zijn slaapzak. Hij vindt het knusse van een slaapzak heel fijn. Als we hem in het weekend uit bed halen, wil hij het liefste in zijn slaapzak naar beneden toe en daar gaan spelen. Het is natuurlijk ook wel lekker warm zo’n slaapzak hè! Toch zal er straks een moment komen dat hij onder een gewone deken moet gaan slapen en zal hij die slaapzak gaan missen.

Te kleine slaapzak

Het probleem met die slaapzakken is dat die vaak niet heel erg groot zijn. Met grote moeite kun je een slaapzak vinden die groter dan 1 meter is. En als je dan een grotere slaapzak vindt, dan is de kwaliteit niet top, of zit er zo’n vervelende ritssluiting aan die niet goed dicht gaat. Tijd dus om eens op zoek te gaan naar een grotere slaapzak. Toen ik weer eens het online web afstruinde naar mogelijkheden voor grotere slaapzakken, kwam ik de website van Puckababy tegen. Toen J net geboren was en niet goed wilde slapen, wees een collega me hier al eens op. Ze verkopen namelijk ook zogenaamde inbakerslaapzakken. Als je kindje geboren wordt, kan hij/zij wel eens de geborgenheid missen die hij/zij in de buik had. Het gebruik van een inbakerslaapzak kan die geborgenheid wel geven, waardoor je kleintje misschien beter slaapt. Wij hebben bij J het inbakeren wel eens geprobeerd, maar voor hem werkte dit niet helemaal.

slaapzak puckababy peuter slapen

Puckababy Bag Kidz

Toen ik op de site van Puckababy terecht kwam, zag ik dat ze ook slaapzakken voor grotere kinderen hadden. Zo hebben ze een 4-seizoenen slaapzak voor kinderen van 6 maanden tot ca. 2,5 jaar. Aangezien J nu 2,5 jaar oud is, en hij behoorlijk lang voor zijn leeftijd is, zou deze helaas wat te klein zijn. Gelukkig verkopen ze ook nog een grotere slaapzak: namelijk de Bag Kidz voor kinderen vanaf 2,5 jaar oud. Deze slaapzak is in lengte verstelbaar en zou ook nog eens kunnen helpen bij de overgang van een slaapzak naar een dekbed. Je kunt je voorstellen dat mijn interesse meteen gewekt was!

Onze ervaringen met de Bag Kidz

Voor Tips voor Papa’s mag ik de Bag Kidz reviewen om te kijken of dit voor J ook goed werkt. We hebben de slaapzak nu een week in gebruik en tot nu toe reageert J er heel goed op. De Bag Kidz is gemaakt van een soort fleece materiaal waar J helemaal gek op is. J slaapt namelijk ook altijd met een “doekie” van fleece stof waar hij lekker mee kan knuffelen. Dat zijn slaapzak nu ook van dit materiaal is, vindt hij helemaal geweldig. Naast het feit dat de slaapzak van zo’n fijne stof is gemaakt, is hij ook ontzettend degelijk. We kennen allemaal wel de frustratie dat de ritssluiting niet goed dicht wil. Dat probleem heeft de Bag Kidz helemaal niet: er zitten geen stukken stof in de weg en je ritst hem zonder moeite dicht. Tot nu toe is J ’s nachts ook niet meer wakker geworden; of dat nu helemaal aan de slaapzak ligt, weet ik niet, maar vrolijk (en beter uitgeslapen) worden wij er wel van!

Winactie

Omdat J zeker niet de enige peuter is, waarbij het slapen niet altijd goed gaat, heb ik nog iets moois geregeld voor jullie. Ik mag in samenwerking met Puckababy namelijk ook nog een Bag Kidz cadeau geven aan een van jullie! Lijkt deze slaapzak nu echt iets voor jou, doe dan snel mee aan deze winactie. Laat hieronder in de comments achter waarom je deze slaapzak graag wilt winnen en volg Tips voor Papa’s op Twitter. Voor extra kans mag je uiteraard ook Tips voor Papa’s liken op Facebook en Tips voor Papa’s volgen op Instagram.
De winactie loopt tot en met 5 oktober 2016 23:59 uur. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Psst… Ben jij al lid van de Puckaclub?

Naast deze winactie, kun je ook nog eens voor korting sparen bij Puckababy. Als je je aanmeldt op de website blijf je op de hoogte van Puckababy én ontvang je 10 GRATIS hartjes. Deze ♥ zijn direct in te wisselen voor € 5,- korting of je kunt sparen voor een volle kaart (20 hartjes) twv € 20,- of een GRATIS Cover Kidz twv € 40,-. Mooi meegenomen toch!

puckababy informatie slaapzak folder

 

25 thoughts on “Een nieuwe slaapzak voor J (met Winactie!)

 1. Graag zou ik deze willen winnen voor onze zoon van bijna 2 jaar. Hij slaapt namelijk als een roos en 12 uur onafgebroken en daar mag hij zeker voor beloond worden, aangezien ik mijn slaap erg nodig heb. Zijn huidige slaapzakken zijn afdankertjes van vrienden en na hem gaan de spullen weer door naar anderen. Dus iets nieuws, speciaal voor hem zou leuk zijn.

 2. Wat een leuke winactie. Lees als papa zijnde graag jullie blog. Nu onze 2e opkomst is zou dit wel een leuk cadeau zijn om te winnen. Ik loot dus graag mee. Onze 1e is een zoontje van 2,5 jaar en onze 2e in de maak is een dochtertje. We zitten nu op 24 weken. Kan niet wachten op mijn kleine lieve meid!

 3. Ik doe graag mee omdat ik voor de eerste keer tante geworden ben dus trek ik alles uit de kast haha:
  Facebook: https://www.facebook.com/lindavandurenwinacties (geliked en gedeeld)
  Twitter: https://twitter.com/lindaenbjorn (volg en retweet)
  Instagram: http://instagram.com/lindaenbjorn (volg)
  YouTube: https://www.youtube.com/user/lindaenbjorn (geabonneerd)
  Google+: https://plus.google.com/115047794995537965870/posts (volg)

  groetjes Linda

 4. Mijn dochter heeft heerlijk in de Puckababy Mini geslapen, nu slaapt ze heerlijk in de 4 Seasons, dus de Bag Kids zou de perfecte opvolger zijn!

 5. Ja onze kleine man slaapt ook nog steeds niet heel erg goed(12 weken nu) misscjien is dit de oplossing. Dus ja willen we hem heel graag winnen!

 6. Klinkt zo bekend in de oren dit verhaal ons meisje van 2.7 jr moet binnen nu en 10 weken verhuizen naar de grote kamer met groot bed en een te kleine slaapzak van puckababy (omdat klein broertje opkomst is).
  Na het inbakeren en afbakeren draagt ze al de 4 seizoenen zak heerlijk ook hoe ze aan het labeltje friemelt om in slaap te vallen.
  Zouden deze zeker willen winnen maar kunnen zowizo iedereen de puckababy 4seizoenen zak aanraden altijd passend zomer,lente, winter en herfst!

 7. Na de blog te hebben gelezen lijkt ons dit een uitkomst voor onze dochter van 3. De slaapzakken zijn te klein; nu woelt ze in bed en slaapt onrustig. Haar kleine broer slaapt ook in een puckababy slaapzak, helemaal leuk dat ze beide dezelfde hebben en hij kan er gebruik van maken zodra zij eruit is.

 8. Hier hebben we ook een peutermannetje die zeker nog de geborgenheid van een slaapzak opzoekt, daarom doe ik mee voor een kansje!

  1. Heel graag voor mijn zoontje. Hij krijgt een “nieuw” groot bed en we zijn net verhuisd naar een huis met enkelglas boven in de slaapkamers dus ben wel bang dat hij het koud gaat krijgen in de nachten in de winter als hij boven zijn dekbedje uit klimt. Mama ga er iedere nacht 1 a 2 keer uit, om te kijken of hij nog onder de dekens ligt. Meestal niet helaas.

 9. Ik wist ook helemaal niet dat dit bestond! Mijn interesse is zeker gewekt want ook voor ons zoontje van ruim 2 zou dit een mooie oplossing kunnen zijn. Kijk er echt naar uit om het uit te proberen.

 10. Nog lichtelijk in shock dat mijn cadeaudochter van net 16 zwanger is. Geheel niet gepland maar zij gaat ervoor! Ik wil haar helpen om alle spullen te kopen/krijgen en winnen zou helemaal fantastisch zijn. Het zou haar heel blij maken maar denk haar kindje nog meer! Wat een super tip van jou papa!

 11. Ooh heerlijk in dit koude weer! Ik zou hem graag willen winnen voor mijn zoontje van 13 maanden. Dekentjes worden nog afgeschopt dus voorlopig blijft hij ook nog lekker in zijn slaapzakje slapen. En stiekem vind ik dat ook echt een onwijs schattig gezicht! Zelf vindt hij het ook noh lekker knus en geef hem eens ongelijk, als het kon zou ik ook lekker chillen in een slaapzak hahaha. Puckababy heb ik zelf nog niet maar wel veel goeds over gehoord. Ik volg je via fb en instagram, twitter heb ik niet helaas.

 12. Wat ontzettend leuk
  Een papa blogger
  Een man die meedenkt
  Daar mochten ze er meer van hebben haha!
  Ik zag deze actie en dacht gelijk aan mijn twee meiden die ook graag geborgen liggen in een slaapzak.
  Ik wikkel de deken ook zo graag om me heen als een munt dus ze hebben het van geen vreemde!
  Ik doe graag mee! Ik volg nu gezellig op twitter , instagram en Facebook!
  Leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge