Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – week 14, 15 en 16

Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – week 14, 15 en 16

zwanger zwangerschap update verloskundige echo

Sinds wij terug zijn gekomen van vakantie, hebben wij ons “normale” leventje weer opgepakt. Behalve natuurlijk het feit dat er natuurlijk een baby flink aan het groeien is in B haar buik. Deze weken staan vooral in het teken van regelmaat en toeleven naar de volgende echo/afspraak met de verloskundige.

Week 14

Terug van vakantie en familie barbecue

Op vrijdag van week 14 kwamen wij terug van onze vakantie in Luxemburg. De dag daarna stond eigenlijk nog een verhuizing op het programma waar ik mee zou moeten helpen. Deze verhuizing bleek (gelukkig) al een week eerder plaats te hebben gevonden, waardoor we zaterdag overdag nog lekker bij konden komen. Zaterdagavond stond de jaarlijkse barbecue bij mijn Opa en Oma gepland. Als afsluiter van de vakantieperiode gaan wij al jaren in een van de laatste weekenden van de vakantieperiode bij hun barbecueën. Heel leuk om de familie weer even te zien die je toch vaak al een tijdje niet hebt gezien. Zeker nu B weer zwanger is, is iedereen erg enthousiast en nieuwsgierig hoe het allemaal gaat.
J vindt dit soort uitjes helemaal geweldig. Mijn Opa en Oma hebben een mega grote achtertuin waar hij helemaal los kan gaan. Het meest interessante is nog wel het fonteintje dat ze in de tuin hebben staan. J kan zich hier uren mee vermaken.

Rustig op het werk, tijd voor #fittepapa

Deze eerste week na de vakantie is het nog redelijk rustig op mijn werk. Ik heb genoeg tijd om e-mails bij te werken en achterstallige documentatie te updaten. Af en toe is het wel fijn om even wat minder druk op de ketel te hebben, maar qua uitdaging is het dan ook wel iets minder. Dit zijn dan ook mooie weken om regelmatig de sportschool op te zoeken en weer wat aandacht te besteden aan project #fittepapa.

Een onwaarschijnlijk vreetmonster

Volgens de Tuurlijk Schatje app, heb je kans dat je vrouw/vriendin tijdens deze periode van de zwangerschap in een onwaarschijnlijk vreetmonster veranderd. Bij de eerste zwangerschap had ik al wat vreemde dingen voorbij zien komen, dus ik kijk niet meer zo snel ergens van op. Bij de eerste zwangerschap was het op een gegeven moment zo erg dat er, I kid you not, frikandellen uit de magnetron verorberd werden. Ook waren de potten mayonaise niet aan te slepen. Goeie tip die de app ook nog gaf: “Kleine tip: vreet niet altijd met haar mee. Jij gaat niet bevallen van een kind van gemiddeld 3400 gram, met een nageboorte van nog eens een kilo. Bij jou blijft het er gewoon aanzitten”.

Week 15

Mannenavond: whisky proeven

Week 15 was een mooie week voor regelmaat. Voor het werk hoefde ik weinig te reizen en ook buiten het werk hadden we weinig op de planning staan. De dinsdag was hier een uitzondering op. B kon heerlijk een avondje voor zichzelf inplannen, want er stond alweer een aantal maanden een Whiskey Proeverij op de kalender3. Samen met een paar vrienden gaan wij ongeveer 3 keer per jaar naar een Whiskey Proeverij toe bij de lokale slijterij. Deze proeverijen staan vaak in het teken van een bepaald merk, waar vaak ook een “echte” Schot over komt vertellen. Ook dit keer was dit het geval en troffen wij een “Brand Ambassador” aan die volgens mij zijn Whiskey met spraakwater had verwisseld, want hij bleef maar vertellen. Tijdens deze avond hebben we maar liefst 10 (!) verschillende soorten Whiskey geproefd en zijn we weer heel wat wijzer geworden.

In rustig zwangerschap vaarwater

Voor wat betreft de zwangerschap was het ook een rustige week. De medicijnen om B haar schildklier wat af te remmen, beginnen goed aan te slaan. Ze heeft beduidend minder last van vermoeidheid en lusteloosheid. Daarnaast kan ze ondertussen ook weer alle geuren verdragen en van alles eten en voelt ze de baby al regelmatig bewegen. Weinig om je zorgen over te maken dus!

Week 16

Ziekenhuisafspraak en echo

Het voordeel van het onder controle in het ziekenhuis zijn, is toch wel dat je regelmatig nog een extra echo krijgt. Zo was dit ook het geval bij de afspraak in week 16 van de zwangerschap. Het nadeel van deze ziekenhuisbezoeken is dat de afspraken toch wel bijna altijd uitlopen. Dit is iets waar wij bij de “gewone” verloskundige een stuk minder last van hadden. In het ziekenhuis moeten wij vaak toch wel 15-30 minuten wachten voordat wij aan de beurt zijn. Deze keer hadden wij J ook meegenomen, omdat wij bijna zeker wisten dat we ook te horen zouden krijgen of J een broertje of een zusje zou krijgen. Dit was ook wel meteen de laatste keer dat J mee gaat naar een afspraak in het ziekenhuis, al dat wachten is niets voor zo’n kleine man.

Positieve beelden en spannend nieuws

Tijdens de echo werd meteen duidelijk dat de baby zich prima ontwikkelt. De groei was perfect binnen de verwachting voor een kindje van 16 weken. De problemen die B met haar schildklier heeft, zouden ervoor kunnen zorgen dat de groei van de baby wat achterblijft, maar hier was dus op de echo geen enkele sprake van. Toch wel een geruststelling kan ik je vertellen! Bij de echo konden we ook meteen een aantal zaken zien, die normaal gesproken bij de 20-weken echo pas bekeken worden. Een van de leukste/spannendste dingen was toch wel of het een jongetje of meisje gaat worden, maar daar schreef ik al een uitgebreide blog over. Ook hebben wij tijdens de echo al gezien dat de baby 2 nieren heeft, een volle maag en ook de ruggengraat ziet er prima uit. Al met al dus een hele fijne echo, waardoor wij allebei weer wat meer gerust zijn gesteld.

Zwangerschapsgloed

We sluiten deze update af met een positief bericht op de Tuurlijk Schatje App. Tijdens deze week schijnt je meisje een zwangerschapsgloed te krijgen: “Het lijkt wel of ze licht geeft! Je meisje straalt, glimt en gloeit. En nee, jij bent niet de enige die dat ziet. Zwangerschapsgloed noemen ze dat. En ze is helemaal van jou”. En verrek, het blijkt nog echt te kloppen ook. Als je de Momzilla momenten weg denkt, zijn zwangere vrouwen echt The Bomb!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge