De Papa achter de Mamablogger – Lotus Writings

De Papa achter de Mamablogger – Lotus Writings

Papa achter de Mamablogger Lotus Writings

Voordat ik begon met Tips voor Papa’s had ik het idee dat bloggen iets simpels was. Iets dat je zo maar even tussendoor doet. Nu zijn we ruim anderhalf jaar verder en is er een wereld voor mij opengegaan. Het is niet “zo maar even een blog schrijven” schrijven. Bloggen is echt iets waar tijd en energie in gaat zitten en waar veel meer bij komt kijken, dan zomaar iets op papier zetten. Aangezien ik fulltime werk, schrijf ik mijn blogs vaak ‘s avonds en in het weekend. Het komt dan wel eens voor dat ik van de bank een zucht hoor. Ook je wederhelft moet namelijk tijd inleveren wanneer je Blogger bent. Aangezien er zo veel Mamabloggers zijn, ben ik wel eens benieuwd wat de Papa’s achter deze Mama’s nu van al dat geblog vinden. Vandaag starten we dan ook met een nieuwe rubriek: De Papa achter de Mamablogger. In deze eerste aflevering komen we meer te weten over Ro, de Papa achter Mamablogger Merel van Lotus Writings.

Wie is deze Papa achter de Mamablogger?

Ik ben Ro (31), woon samen met Merel (32) en dochters June (10), Rose (2) en May (1).
Doordeweeks werk ik als uitvoerder bij een groot energiebedrijf, behalve op vrijdag: dan is al mijn tijd voor de kinderen. Ik vind het belangrijk en leuk om heel betrokken te zijn bij de opvoeding. In mijn vrije tijd (voor zover ik die heb natuurlijk) kijk ik graag Formule 1.

papa achter de mamablogger merel lotuswritings kinderen

De vragen

1. Wat is de reden dat jouw vrouw/vriendin/verloofde begonnen is met haar Mamablog?

In eerste instantie schreef ze op Facebook, maar na een tijdje begon ze te bloggen via WordPress. Ik vond dat ze talent heeft en hier meer mee moest doen. Ze begon steeds vaker te bloggen en omdat we (kleine) kinderen hebben, gingen de blogs al snel bijna allemaal over hen.

2. Wat maakt de blog van “jouw” Mamablogger uniek?

De onderwerpen die ze durft aan te snijden op een genuanceerde manier (zoals borstvoeding). Hierbij help ik trouwens af en toe wel om die nuance te bewaren, zeker wanneer een onderwerp haar aan het hart gaat. Ik ben dus de feedback wanneer ze die nodig heeft.

3. Wat zijn voor jou, als Papa, de mooie dingen van het hebben van een Mamablogger als vrouw/vriendin/verloofde?

Herkenning van andere ouders lezen in de reacties. Ouderschap is ook onzekerheid. Het is prettig wanneer anderen erkennen dat zij tegen dezelfde dingen aanlopen als wij. De reacties zijn vaak heel open en persoonlijk, dat vind ik mooi om te lezen. En behalve die reacties, zijn er natuurlijk ook de leuke uitstapjes of producten die we krijgen voor een review.

4. Zijn er ook minder leuke dingen dat jouw wederhelft een Mamablogger is?

Het is ontzettend tijdrovend. Dat vind ik weleens lastig: ik wil Merel niet in de weg staan, maar soms neemt het gewoon echt heel veel tijd in beslag en dat stoort me dan. Aan de andere kant weet ik hoe belangrijk Merel het vindt om ook een financiële bijdrage te kunnen leveren aan ons gezin. Dus ik steun haar zonder meer en onvoorwaardelijk, neemt alleen niet weg dat ik ook weleens over iets anders wil praten 😉
Daarnaast maakt het stukje zichtbaarheid de situatie weleens lastig; normaal gaat iemand naar kantoor om te werken. Nu zit je er met je neus bovenop. Daarom is het werken bij haar ouders een goede oplossing geweest en is de balans iets meer terug in huis gelukkig.

5. Zijn er bepaalde onderwerpen die je mist/vaker zou willen zien op haar blog?

Het is echt een Mamablog. Dus ik mis toch het mannelijke perspectief, dat zou ik wel vaker willen terugzien. Ik zou het ook wel leuk vinden vaker iets terug te lezen over ouderschap. Dus niet zozeer over kinderen en fases, maar echt over hoe je als ouders je ‘taak’ invult.

6. Wordt je betrokken bij de blog, als in: vraagt ze jouw mening over artikelen die ze heeft geschreven, etc.?

Tegenwoordig vraagt ze vooral achteraf mijn mening. Een tijd terug las ik ook regelmatig vooraf wat ze had geschreven, maar dan vond ik het vervolgens minder leuk om de blog online ook nog eens te lezen. Daarom wacht ik nu tot hij online staat. Ze overhoort me wel consequent elke dag of ik hem daadwerkelijk gelezen heb en wat ik ervan vind 😉

7. Schrijf je zelf ook wel eens iets voor haar Mamablog of zou je dat graag willen?

Ja we hebben weleens wat blogs geschreven met zijn tweeën, maar echt de ambitie om het alleen te doen heb ik niet.

8. Maken jullie wel eens speciaal uitstapjes voor haar blog en hoe bevalt dat?

Ja sinds kort wel. We zijn afgelopen zomer naar Linnaeushof geweest met de kinderen. Was echt een hele leuke dag. Mooie bijkomstigheid van dat bloggen!

9. Heeft ze nog wel tijd genoeg voor jou (en de kinderen?) met het bloggen?

Merel heeft de neiging om ergens volledig in op te gaan. Die balans vindt ze naar eigen zeggen erg lastig. Een tijdje terug stoorde ze zich daar zelf aan en heeft haar werkschema opnieuw ingedeeld. Hierdoor legt ze haar laptop en telefoon veel vaker weg. Dus eigenlijk gaat het prima zo (meestal).

10. Wat is jouw gouden tip voor een succesvol Vaderschap?

Betrokkenheid vind ik zelf heel belangrijk; dat begint eigenlijk al met het ondersteunen van je vrouw tijdens de zwangerschap. En probeer na de geboorte de man te zijn waarvan je hoopt dat je dochters er ooit mee thuiskomen (of waarop je hoopt dat je zoon trots is).

 

Bedankt voor je mooie antwoorden Ro! Ik vind het erg leuk om de blogs van Merel te lezen. Vooral de herkenbaarheid/onzekerheid is iets wat ook ik mooi vind aan de Mama/Papablogs. Voor het ouderschap is geen handleiding beschikbaar en dan is het fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die met dezelfde dingen struggelen. Goed ook om te horen dat ze zelf bewust is wat voor een impact het bloggen kan hebben en ze daar probeert de juiste balans in te vinden. Ik denk dat er meerdere bloggers zijn die hier tegenaan lopen.

Ben jij een Mamablogger (of Papa van een Mamablogger) en vind jij het ook leuk om jouw/jullie verhaal te doen? Neem dan even contact met mij op via Mail, Twitter of Facebook en wie weet sta jij (en je blog) binnenkort ook in de spotlight 😉

 

13 thoughts on “De Papa achter de Mamablogger – Lotus Writings

  1. Wat een leuke rubriek! Dat bloggen heel tijdrovend kan zijn merk ik steeds meer nu ij serieuzer bezig ben met mijn blog. Interessant om de kant van de vader eens te lezen! Mooi dat je je vrouw zo kunt ondersteunen hierin en slim dat ze nu ook buitenshuis werkt voor haar blog. Dat laatste heb ik ook wel eens overwogen maar is nu nog geen optie.

      1. Dat mag! Mijn blog staat dus letterlijk nog wel in de kinderschoenen, qua grootte en tijdsbesteding, maar wellicht is het wel leuk de kant van de partner van een twijfelende beginnende blogger te laten zien 😉

  2. Heel leuk verhaal om te lezen. Ook voor de kids valt het niet altijd mee. Die van mij ‘moesten’ pas vloggen tijdens een uitje dat we hadden gekregen. Moest ik ook wel even uitleggen waarom we dat deden en uiteindelijk vonden ze het zelfs superleuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge