Hoera, een zoon!

Hoera, een zoon!

hoera. eem zoon geboorte baby

Zoals de meeste van jullie afgelopen week al hebben gelezen, ben ik opnieuw Papa geworden. Iedereen nog ontzettend bedankt voor jullie lieve felicitaties! Vandaag alvast een korte update hoe de afgelopen week allemaal verlopen is en hoe het nu bevalt om 2 zoons te hebben.

Oefenweeën of echte weeën?

De afgelopen 3 weken was het al regelmatig raak: weeën. Het waren nog geen echte weeën, maar oefenweeën of schijnweeën. Ondanks dat we al een zoon hebben, en B dus weet hoe weeën aanvoelen. Maar aangezien de bevalling van J alweer bijna 3 jaar geleden is, kon ze nog niet met zekerheid zeggen of het oefenweeën waren of niet. Maar zoals elke Mama weet: wanneer het echte weeën zijn, dan weet je het ook! En toen was daar de nacht van zondag op maandag…

Schat, mijn vliezen zijn gebroken!

Midden in de nacht kreeg ik ineens een trap in mijn rug. “Schat, mijn vliezen zijn gebroken”. Ik schrok me natuurlijk kapot en stond binnen een seconde naast mijn bed. Ik hielp B overeind, maar volgens mij was ze helderziend. De vliezen waren nog niet gebroken, maar het moment dat ze in bad stond, braken ze wel. Nadat we de Opa en Oma van J hadden gebeld, pakten we de laatste spullen in voor J zijn logeeravontuur bij Opa en Oma. Binnen 10 minuten stonden Opa en Oma op de stoep en konden wij richting het ziekenhuis. Nadat we een paar uur in het ziekenhuis hadden doorgebracht, mochten we weer naar huis. Zonder 2e zoon, want de weeën zetten nog niet door. Meer over de bevalling (vanuit Papa-perspectief) binnenkort 😉 .

hoera een zoon kleine hand broertje geboren baby

Hoera, een zoon!

En toen was hij daar: onze 2e zoon! Net voor 03:00 uur ‘s nachts is hij geboren en hij weegt iets meer dan 3,2 kg. Met een APGAR score van 9 en 10 was hij ook helemaal in orde, deze Papa kon niet trotser zijn op Zoon EN Mama. Maar toch keek ik op tegen de komende dagen. Vanwege de te snel werkende schildklier zouden we minimaal 2 dagen in het ziekenhuis moeten blijven. In die 2 dagen zou D (en B) goed geobserveerd worden of hij geen last had van een soort opvliegers die op een afwijkende schildklier zouden kunnen duiden. Net na de bevalling hebben ze meteen bloed afgenomen uit de navelstreng en gecontroleerd. De laatste controle op antistoffen bij B zag er al goed uit, en ook deze controle was heel goed. Zo goed zelfs, dat we dezelfde ochtend al naar huis mochten!

hoera een zoon geboorte beschuit met muisjes

De eerste ontmoeting met J

Voor we naar huis toe vertrokken, hadden we de kinderopvang al gebeld dat J die dag niet naar school zou komen. Wij vonden het heel belangrijk dat J een van de eerste was die D zou zien. Toen wij in de auto stapten twijfelden we nog even of wij, samen met D, naar mijn schoonouders zouden gaan. Al snel bedachten wij dat het beter zou zijn als J en D elkaar thuis zouden ontmoeten voor de eerste keer. We reden snel naar huis en, toen we thuis de spullen hadden uitgeladen, racete ik naar mijn schoonouders om J te halen. Toen ik met J thuis kwam, was daar het grote moment. Hoe zou J reageren op de baby…?

Supertrotse broer

Nou, J was (en is) een supertrotse broer. Toen hij thuiskwam hadden wij D bewust in de box gelegd. Wij hadden de tip gekregen om D even apart te leggen als J thuis zou komen en dan samen naar D toe te lopen en te ontmoeten. Dat werkte heel goed. J liep voorzichtig naar de box om te kijken, maar hing al snel boven D. Hij wist de naam van de baby al wat eerder en noemde hem ook meteen zo. Toen wilde hij de baby nog even aaien; je kunt je wel voorstellen dat wij allemaal wegsmolten hier… Toen J en D kennisgemaakt hadden, kreeg J zelfs nog een cadeautje van D. Ook dit was door meerdere mensen als tip gegeven en ook deze tip werkte perfect!

https://www.instagram.com/p/BQ5_7VGDzby/?taken-by=tipsvoorpapas

Genieten met wat obstakels

Wat wij de afgelopen dagen vooral gedaan hebben? Genieten! De dagen na de geboorte ging J trouwens wel naar de kinderopvang. Op die manier konden wij het zelf rustig aan doen, want onze Ferrari op Red Bull vraagt nogal de nodig aandacht. Vooral de eerste nachten waren behoorlijk heftig. Vanwege de temperatuur van D, die wat achter bleef, moesten we hem goed in de gaten houden. Dat betekent elke 3 uur een schone luier, temperatuur opnemen, kruiken verwarmen, etc. Daarnaast kwam de borstvoeding wat moeizaam op gang. Doordat de voeding nog niet echt goed liep, hebben wij D de eerste nacht en de dag erna wat kunstvoeding bij moeten geven. Niet de oplossing die wij zelf in gedachten hadden, maar gelukkig hielp het wel. Zijn temperatuur ging mooi omhoog en de borstvoeding begon ook goed te lopen.

https://www.instagram.com/p/BQ3hBVmBMjU/?taken-by=tipsvoorpapas

Zo, jullie weten weer een beetje wat er de afgelopen week allemaal gebeurd is en waarom er weinig nieuws te lezen was. De focus gaat ook de komende dagen ook nog vol op de family. Als alles een beetje gesetteld is, probeer ik het bloggen weer wat frequenter op te pakken.

 

6 thoughts on “Hoera, een zoon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge