Koop een Koe Review – Bewuster vlees eten

Koop een Koe Review – Bewuster vlees eten

koop een koe review bewuster vlees eten

Bewuster met je eten omgaan is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Ik denk dat iedereen ondertussen de reclames (en beelden) van de beruchte Plofkip wel kent. Kippen die hutje mutje op elkaar zitten in te kleine hokken; daar zit eigenlijk niemand op te wachten. En omdat slechte ‘recensies’ veel beter blijven hangen dan positieve, zijn er steeds meer mensen (en supermarkten) die wat bewuster met vlees omgaan. Sommige mensen worden vegetariër of flexitariër, maar ik hou van een lekker stuk vlees. Maar waar koop je dan dat ‘bewustere’ vlees? Onder andere bij koopeenkoe.nl

Koop een Koe

Allereerst even credits voor de marketingafdeling van Koop een Koe. Als je de naam eenmaal gehoord hebt, zal deze niet snel uit je gedachten verdwijnen. Daarnaast is het ook meteen duidelijk wat je kunt verwachten: een koe kopen. Een hele koe? Nee, niet in je eentje in ieder geval. Het concept is namelijk dat je, samen met andere bezoekers van de website, een gedeelte van de koe besteld. Op de site kun je zien hoeveel procent van de koe al verkocht is. De koe wordt pas geslacht op het moment dat de gehele koe verkocht is; een bewuste keuze dus!

Direct van de boer naar je vriezer

Bij het bestellen van je koe zie je ook direct welke koe het is en waar deze vandaan komt. Het ras van de koe staat vermeld, het nummer van de koe en bij welke boer deze koe vandaan komt. Op de site zijn er altijd 3 koeien waar je uit kunt kiezen. Op dit moment kun je kiezen uit een Fleckvieh koe of Blonde d’Aquitaine koe uit Baambrugge (net onder Amsterdam). Er is ook nog een derde keuze: de biologische keuze. Dat is op dit moment een Bio Simmentaler uit Ouderkerk ad Amstel. Wanneer je de koe besteld, wordt deze in de meeste gevallen binnen 2 weken thuis geleverd. Het pakket is ‘diepvries-vriendelijk’: het past in 1 vak van je diepvries (59 cm x 39 cm x 11 cm).

koop een koe diepvries box

Rijpen van het vlees

Tussen het moment van bestellen en het moment van levering zit dus ongeveer 2 weken. Dit is afhankelijk van wanneer de complete koe is verkocht en het rijpingsproces. Zoals je in het filmpje al hebt kunnen horen, wordt het vlees na het slachten gerijpt. Dit om een betere smaak van het vlees te krijgen en op deze manier kan het vlees beter bewaard worden in de diepvries. Je koopt namelijk minimaal 3,5 kg vlees (het proefpakket), dus dat moet je zeker in de diepvries bewaren.

De verschillende pakketten van Koop een Koe

Als je een koe wilt gaan kopen, zijn er verschillende pakketten beschikbaar:

  • Proefpakket
  • Classic Pakket
  • Luxe Pakket
  • Bio Pakket

Wij hebben laatst het proefpakket besteld. Dit pakket bestaat uit 3,5 kg vlees, variërend van Biefstuk tot Hachee en van Steak tot Chipolata worstjes. In totaal zitten er 10 verschillende soorten vlees in het proefpakket. Met deze 10 soorten kun je 14 verschillende maaltijden maken. Het Classic pakket bevat 7,2 kg vlees verdeeld over 11 verschillende soorten vlees. Mocht je nu wat luxer vlees willen hebben, dan is er nog het Luxe pakket. Hierin zit in plaats van gehakt en chipolata worstjes, bijvoorbeeld Rosbief en Bavette steak. Het laatste pakket dat beschikbaar is, is het Bio pakket. Dit bevat hetzelfde vlees als het Classic pakket, maar dan alles biologisch.

koop een koe proefpakket bewust vlees

En wat mag dat dan wel niet kosten?!

Ik kan me voorstellen dat je denkt dat je de hoofdprijs voor dit vlees betaald. Dit valt eigenlijk best wel mee. Natuurlijk is het duurder dan het vlees dat je in de supermarkt kan kopen. Maar niet alleen is het vlees duurzamer, het is ook echt vele malen lekkerder. Normaal gesproken geeft B niet zoveel om vlees; zij zou net zo graag vegetarisch eten. Maar toen wij het proefpakket binnenkregen en het eerste stukje vlees hadden gebakken, was ze toch wel verbaasd. Ze wist niet dat vlees zo lekker kon zijn, zonder dat je het flink hoeft te kruiden of er allerlei jus/saus bij moet doen. Maar goed, back to the money part; wat kost dat nou, zo’n duurzaam stukje vlees? Het verschilt natuurlijk per pakket wat je kiest:

  • Proefpakket :      €59,95 voor 3,5 kg vlees – Dit komt neer op €4,28 per maaltijd / €2,14 per persoon;
  • Classic pakket:   €99,95 voor 7,2 kg vlees – Dit komt neer op €3,56 per maaltijd / €1,78 per persoon;
  • Luxe pakket:     €129,95 voor 8,5 kg vlees – Dit komt neer op €4,64 per maaltijd / €2,32 per persoon;
  • Bio pakket:         €69,95 voor 7,2 kg vlees – Dit komt neer  op €4,99 per maaltijd / €2,49 per persoon.

Al deze prijzen zijn trouwens ook nog inclusief verzending.

Koop een Kip en Koop een Varken

Mocht je nou niet zo’n fan van rundvlees zijn, dan zijn er ook nog alternatieven. Zo is er, naast Koop een Koe namelijk ook nog koopeenkip.nl en koopeenvarken.nl. Het kippenvlees en varkensvlees kun je op dezelfde manier kopen. In verschillende pakketten en het varken of het lot kippen wordt past geslacht op het moment dat al het vlees verkocht is. Het kippenvlees en varkensvlees is trouwens allemaal biologisch.

koop een koe cheeseburger bewust vlees

Zelf bestellen?

En, heb ik je al enthousiast kunnen maken? Nadat wij ons eerste proefpakket van Koop een Koe hebben ontvangen, ben ik in ieder geval om. Ik ga zeker vaker bewust vlees bestellen! En als je zelf een bestelling plaatst, krijg je een persoonlijke code. Als je deze persoonlijke code aan vrienden/bekende geeft, krijgen zij meteen €5 korting op hun bestelling. Als zij met jouw persoonlijke code bestellen, krijg je trouwens ook zelf €5 korting op je volgende bestelling. Een win-win situatie dus! Mocht jij nu ook een keer een pakket willen bestellen, gebruik dan code 588613825F1B1: dan krijg jij €5 korting en spaar ik ook €5 voor mijn volgende bestelling!

Deze blog is op eigen initiatief geschreven en geen samenwerking met koopeenkoe.nl. Wel is het natuurlijk leuk als je de link hierboven gebruikt, mocht je zelf iets willen bestellen! 😉

3 thoughts on “Koop een Koe Review – Bewuster vlees eten

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge