Hoe overleef ik de 2e zwangerschap? – Week 37 en 38

Hoe overleef ik de 2e zwangerschap? – Week 37 en 38

zwangerschap overleven week 37 en 38

De laatste loodjes. En je weet wat ze daarvan zeggen hè? Die wegen het zwaarste. En dat geldt niet alleen voor de Mama. Ook Papa krijgt het ‘zwaar’ te verduren…

Week 37

Controle, controle, controle tijdens de zwangerschap

Vanaf vorige week mogen wij ons elke week melden in het ziekenhuis. De laatste echo hebben we ondertussen wel gehad, maar nu hebben we routine controles. Bloeddruk, hartslag van de baby, etc. Ook wordt er elke keer nog even gecheckt of de klein man nog netjes met zn hoofdje naar beneden ligt. En B mag al haar vragen en klachten spuien. Tot nu toe loopt alles nog steeds prima!

Maagzuur en slapeloze nachten

Nu de baby zo groot is, heeft hij nog maar weinig ruimte om te bewegen. Dit zorgt er dan ook voor, dat B meerdere keren per macht wakker wordt. Wakker geschopt of wakker omdat de baby haar blaas aan het bewerken is. Nu slaap ik gelukkig redelijk vast, maar blijkbaar hoort snurken ook bij de zwangerschap. Hele tropische regenwouden worden omgezaagd 🙂 . Tot overmaat van ramp heeft B ook nog eens veel last van maagzuur. Minder koffie drinken zou moeten helpen, maar dan ben ik blij dat ik werk, met dat humeur 😅.

Week 38

Kinderarts

Toen we vorige week bij de verloskundige waren, vroegen we ons af wat er nu na de bevalling gaat gebeuren. Er waren nogal wat verschillende verhalen, dus maakten we een afspraak met de kinderarts. Dit bleek een hele aardige man te zijn, die ons precies vertelde wat er gaat gebeuren. De kans dat de baby ook een afwijking heeft aan zijn schildklier is niet groot, maar ze moeten hem goed in de gaten houden na de geboorte. Op basis van de controles tijdens de zwangerschap, maakte de kinderarts zich niet zo’n zorgen. Ook wij ging met een geruster hart naar huis dus.

Na de bevalling

Na de bevalling moeten we dan ook 2 dagen in het ziekenhuis blijven, zodat ze de baby goed in de gaten kunnen houden. Als alles er goed uit ziet, en de baby verder gezond is, mogen we na 2 dagen naar huis. Op de 2e dag, 5e dag en 10e dag wordt er bloed geprikt bij de baby. Op dag 2 in het ziekenhuis, op dag 5 bij de hielprik thuis en op dag 10 in het ziekenhuis. Ze controleren dan de waarden van de schildklier om te kijken of die goed werkt. We hoeven dus eigenlijk pas op dag 10 weer naar het ziekenhuis.

Gebroken vliezen?

En toen was het ineens woensdagavond. B had behoorlijke krampen en dacht dat ze wat vruchtwater had verloren. De schoonouders werden gebeld en wij vertrokken naar het ziekenhuis. Bepakt en bezakt kwamen we aan bij de verloskamers. Het bleek gelukkig geen vruchtwaterlies te zijn en B moest nog aan de CTG. Omdat de baby zo aan het draaien was, was het lastig om een goede CTG te maken. Na ruim 2 uur mochten we weer terug naar huis. Ik kijk nu al uit naar de geweldige slaapbank waar ik op mag slapen 🙁 . Toen we thuis kwamen, kon ik natuurlijk niet echt rustig meer slapen en zat ik als een zombie op m’n werk. Ach, kan ik alvast weer wennen voor dadelijk hè…

Aftellen

En nu is het grote aftellen begonnen. Nog 2 weken zwangerschap te gaan tot de uitgerekende datum. Het lastige van deze periode vind ik de onzekerheid. De onzekerheid van wanneer de bevalling begint en de onzekerheid waar ik op dat moment ben. Maar ach, het heeft ook wel iets. Al zorg ik er wel voor dat ik Flitsmeister goed aan zet als het moment daar is. Ik ben benieuwd of deze baby net zo nauwkeurig is als J; die werd op exact de uitgerekende datum geboren. Dat zou betekenen dat we nog 5 dagen moeten wachten…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge