Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – Week 35 en 36

Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – Week 35 en 36

zwangerschap overleven week 35 en 36

Wij hebben het tot week 37 gered! De kleine man zit nog veilig en beschut in B haar buik en heeft het nog prima naar zijn zin. De afgelopen weken zijn weer voorbijgevlogen en nu is het echte aftellen begonnen. Wat er de afgelopen weken tijdens de 2e zwangerschap gebeurde, lees je vandaag.

Week 35

Tuurlijk Schatje

Ondanks dat het de 2e zwangerschap is, blijft het leuk om rond te snuffelen in de Tuurlijk Schatje app. Soms komen er nog steeds dingen voorbij die ik nog niet wist, of handige tips. Zo is met 35 weken je kindje voor 99% af. ‘Vanaf nu is het alleen nog maar aankomen. Liefst 250 gram per week. Dat is net zoveel als de eerste 19 weken bij elkaar. Of een zakje van 8 stroopwafels. Elke 7 dagen’ 🙂 .

Dwarsligger

Het belangrijkste nieuws van deze week zou toch wel weer bij het ziekenhuis vandaan komen. Zo kon je vorige keer al lezen dat we een dwarsligger hadden. De laatste weken lag de kleine man prima met zijn hoofdje naar beneden, maar in week 34 was hij ineens op zijn zij gedraaid. Toen wij op woensdagochtend naar het ziekenhuis gingen, waren wij dus wel zenuwachtig. Ik had de voorgaande dagen een paar goede gesprekken met die kleine man gevoerd. Deze ‘preek’ bleek gelukkig goed geholpen te hebben, want die kleine man was keurig teruggedraaid. Niet alleen lag hij met zijn hoofdje naar beneden, maar hij was ook nog eens ingedaald; FEEST!!

Zelf ook pijn lijden

Tussen alle zaken van de zwangerschap door, moest ik voor mezelf ook nog even weg. Een paar weken geleden had ik ineens heel veel last van mijn schouder gekregen. Door het werken achter mijn laptop en het iets te fanatiek sporten, was mijn rechterschouder helemaal vast gaan zitten. Na een erg pijnlijke eerste behandeling bij de fysio, was het nu tijd voor de 2e (en hopelijk laatste) behandeling. Het was gelukkig al een stuk minder pijnlijk en ik kon alweer bijna normaal sporten.

Week 36

Kleuren op de kinderopvang

Wij proberen bezoekjes aan het ziekenhuis te plannen op dagen dat J naar de kinderopvang gaat. Nu hij nog 3 dagen per week gaat, is dat prima te plannen. Wij hebben hem in het begin van de zwangerschap 1 keer meegenomen naar het ziekenhuis, maar dat was geen feest. Het leek ons leuk om hem mee te nemen naar een echo, maar daar dacht hij zelf anders over. De speelhoek in de wachtkamer was natuurlijk veel interessanter, dan met Papa en Mama naar een vaag zwart/wit beeld zitten kijken waarop een soort van garnaal aan het bewegen was. Sindsdien hebben wij hem niet meer meegenomen. Voordeel van die dagen naar de kinderopvang is dat je wel hele creatieve tekeningen krijgt. Ik was altijd sceptisch over tekenkunsten van kinderen, maar als het je eigen kind is, is dat toch anders… Zeker als hij een tekening voor een grieperige Papa maakt.
zwangerschap grieperig

Naar België en uit eten

Naast alle bezoekjes aan het ziekenhuis, moet er natuurlijk ook nog gewerkt worden. Dat was deze week op zich best wel spannend, want ik moest 2 dagen naar ons kantoor in België. Dat op zich is niet zo spannend, maar meer het feit dat je vrouw 36 weken zwanger thuis zit. Daarbij komt nog het feit dat het verkeer in België eigenlijk altijd tegenzit en dan zit je toch net wat minder gerust op kantoor. Op de donderdag deed ik ruim 1 uur en 15 minuten over de heenweg en op vrijdag was dat zelfs meer dan 2 uur. Woon ik dan zo ver van het kantoor? Nee, niet bepaald. Het is namelijk maar 90 km! Wat wel voor een leuke afwisseling zorgde, was het etentje op donderdag in België met collega’s. Gezellig bijpraten met andere Papa’s. Mooi om te zien hoe betrokken de Papa’s van tegenwoordig zijn.

De Laatste Echo deze zwangerschap?!

Waar je bij een ‘normale’ zwangerschap het in Nederland moet doen met ongeveer 3/4 echo’s in je hele zwangerschap, is dat bij ons anders. Ondertussen hebben wij ruim 20 echo’s gehad, maar het blijft elke keer weer een heel speciaal moment. Toen wij dan ook hoorde dat deze week waarschijnlijk de laatste echo zou zijn, was dat toch wel even jammer. Als het aan B ligt, is dit ook de laatste zwangerschap, dus zou het de allerlaatste echo zijn. Ik blijf erbij dat we dat nog wel zien, als haar eierstokken beginnen te klapperen, maar goed. Al met al is het echt heel cool om te zien hoe je kleintje zich ontwikkeld. Zeker als het op bijna 2-wekelijkse basis is. Een beetje baal ik er dus nog steeds wel van.

 

Het echte aftellen is dus nu begonnen. Ik kijk heel erg uit naar mijn 2e zoon, maar probeer de komende weken nog snel even wat slaap in te halen.

5 thoughts on “Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – Week 35 en 36

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge