Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – Week 30 t/m 34

Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – Week 30 t/m 34

zwangerschap overleven week 30 34 guo nesteldrang

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update van de Zwangerschap online zette. Niet dat er niets te melden was, maar het is er gewoon even niet van gekomen. De afgelopen weken stonden met name in het teken van Horrormonen en een aantal bezoekjes aan het ziekenhuis. Ook een wat minder leuke update voor het moment dat de kleine man geboren is.

Week 30

GUO

De 30e week van de zwangerschap stond met name in het teken van de GUO-echo. Bij dit Geavanceerd Ultrageluid Onderzoek worden dezelfde zaken onderzocht als bij de 20-weken echo. Je kindje wordt dus helemaal van top tot teen onderzocht. Al is dat bij 30 weken wel een stukje lastiger. De kleine man is ondertussen zo groot, dat ze niet alle onderdelen meer in zijn geheel op beeld kunnen krijgen. De uitslag van deze echo was gelukkig ook weer prima in orde. Ik voelde nog wel wat spanning, maar zo spannend als de 20-weken echo was het niet meer.

Week 31

Kerstdiner

Hoor jij de kerstbellen al in de verte? Deze week stond in het teken van onder andere het ‘kerstdiner’ op het Kinderdagverblijf. We trokken J zijn mooiste kerstkleding aan en brachten hem ‘s ochtends naar school. Zoals jullie wellicht weten, mag (of moet) iedereen iets te eten meenemen. Variërend van wat te drinken of een koekje, tot iets wat de ouders zelf gemaakt hebben. Uiteraard dook B zelf de keuken in en maakte zij heerlijke bapao’s. Dit moest allemaal nog even tussendoor, want het was namelijk de dag voordat B met zwangerschapsverlof ging.

Nesteldrang tijdens de zwangerschap

Ook was er deze week weer plek voor Nesteldrang. Nu heeft B sowieso rond het einde van het jaar wat drang om alles opgeruimd te hebben. Maar zo erg als dit jaar heb ik het nog niet meegemaakt. Uiteraard moest de hele babykamer afgerond worden, maar ook de zolder en de schuur moesten eraan geloven. Ik had maar speciaal een dag vrij genomen om alles weg te kunnen brengen. Ik huurde een aanhanger en aan het eind van de dag was deze 2 keer vol naar de stort gegaan. Extra bijkomend voordeel: ik had ruim 15.000 stappen gezet. Dat werd dan wel weer even teniet gedaan, doordat B (en ik dus ook) per se een broodje kebab wilde eten #sorrynotsorry.

Week 32

Iedereen vrij?

Eigenlijk probeer ik elk jaar wel de laatste week vrij te zijn. Dit is echt zo’n week die je heerlijk met je gezin door wilt brengen. Dit jaar zat dat er helaas niet in. Met de bevalling in het vooruitzicht wil ik zorgen dat ik ruim voldoende tijd hebben om met de vrouw, baby en zoons door te brengen. Dat zorgde er dus voor dat ik deze week tussen kerst en oud & nieuw met de weinige collega’s, die ook aan het werk waren, door te brengen. Op woensdag stond er trouwens ook weer een bezoekje aan het ziekenhuis voor de zwangerschap op het programma. Net zoals bij een ‘normale’ Verloskundige, moeten wij vanaf week 30 ook elke 2 weken op controle komen. Gelukkig ook nu weer geen bijzonderheden.

Week 33

Kerst met eten en familie

En toen was het alweer 2017! Wat is het afgelopen jaar voorbij gevlogen zeg! J is veranderd van een niet pratende dreumes in een 1-meter grote pratende, eigenwijze peuter. De feestdagen brachten wij, zo cliché als het ook is, door met eten en familie. Op kerstochtend stond er het traditionele kerstontbijt bij de schoonfamilie op het programma. Op 2e kerstdag gingen wij, heel origineel, een Escape Room doen met mijn familie. B kon helaas niet mee, omdat dat echt te zwaar zou worden.

Oud en nieuw

Met oud en nieuw hadden we eigenlijk niet veel gepland, maar eindigden wij rond half 10 in bed en vertrokken wij om 23 uur naar de Opa en Oma van B. Op nieuwjaarsdag stond er nog een familiebezoekje bij mijn familie op de planning en daarna begonnen we gewoon weer ‘lekker’ met werken. Een week die normaal gesproken in het teken van vakantie stond, was dit jaar vooral een aantal hele drukke dagen.

Nesteldrang 2.0

Maar voordat het nieuwe jaar was aangebroken, diende zich daar ook nog nesteldrang 2.0 aan. Op oudjaarsdag besloot B dat de schoorsteen nu toch echt wel een nieuw likje verf kon gebruiken. En zo gebeurde het, dat ik op oudjaarsdag mijn oude kloffie aantrok en zowel de schoorsteen als de hal stond te schilderen. Ik kan me leukere dagen voorstellen, maar ja, een zwangere vrouw met nesteldrang kun je maar beter niet tegenspreken he…

Week 34

Controle bij de Verloskundige

Nadat de eerste week van het nieuwe jaar was omgevlogen, zat ik alweer helemaal in het werkritme. Ik was dan ook alweer bijna vergeten dat we deze week weer naar het ziekenhuis mochten. Deze keer in principe geen echo, maar puur een afspraak bij de Verloskundige. In principe, want uiteindelijk hingen we toch weer aan het echo-apparaat. Nadat onze kleine man al weken keurig met zijn hoofdje naar beneden lag, bleek hij nu ineens gedraaid te zijn, lekker dan…. Hij lag gelukkig nog niet in een stuit, maar was op zijn zij gedraaid. Daar zijn we dus mooi klaar mee. Niet alleen moeten we volgende week een keer extra terugkomen om te kijken of hij gedraaid is. Ook moet hij bij week 35 echt gedraaid zijn, anders gaan ze hem in het ziekenhuis draaien.

Na de bevalling

Daar bovenop kwam ook nog dat wij even te horen kregen, dat we, na de bevalling, minimaal 2 dagen in het ziekenhuis moeten blijven. Door de ziekte van B, moet de kleine man na de geboorte extra in de gaten gehouden worden. Dat betekent dat er na de geboorte direct bloed uit de navelstreng wordt afgenomen. Daarmee checken ze hoe de werking van de schildklier van de baby is. Na 2 dagen is al het bloed, en daarmee de schildklierhormonen en medicijnen, uit het lichaam van de baby verdwenen en kunnen ze zien hoe zijn eigen schildklier functioneert. Als dit er na 2 dagen goed uit ziet, mogen we naar huis en moeten we de dagen erna elke dag op controle komen. Ook niet ideaal, maar beter dan nog langer de hele dag in het ziekenhuis blijven. We moeten het maar gewoon afwachten en zien hoe het gaat lopen.

De komende weken gaan wij hele spannende weken tegemoet. Het lastigste aan dit gedeelte van de zwangerschap is dat je niet weet wanneer de bevalling gaat beginnen. Aan de andere kant is dat ook wel weer iets moois. Genoeg te beleven dus!

 

 

 

3 thoughts on “Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – Week 30 t/m 34

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge