Maxi-Cosi Stella kinderwagen – Voor groot en klein

Maxi-Cosi Stella kinderwagen – Voor groot en klein

Maxi-Cosi Stella Kinderwagen review

Toen wij voor de eerste keer Papa en Mama werden, waren wij nog behoorlijk onwetend. Op het gebied van de baby zelf, maar ook op het gebied van allerlei babyspullen. Vanwege de veiligheid had ik wel goed uitgezocht wat voor autostoel wij wilden hebben. Maar toen het aankwam op een kinderwagen deden wij, vreemd genoeg, veel minder research. Wij gingen af op de positieve geluiden die wij toen hoorden, maar dat bleek niet de juiste keus te zijn geweest.

Een grote investering

Wat mij direct opviel, was dat een kinderwagen een van de grotere investeringen is die bij een kindje komt kijken. De kinderwagens variëren van een paar honderd euro tot meer dan duizend (!) euro. Ik was echt verbaasd over de bizar hoge prijzen die je neer moet leggen voor een kinderwagen. Toen wij voor een kinderwagen gingen kijken wilden wij sowieso een degelijke wagen hebben. Maar wij wilden daar geen duizend euro (of meer) aan uitgeven. We besloten toen te kiezen voor een tweedehands Bugaboo Cameleon die wij via Marktplaats kochten.

Toch niet zo fijn

De kinderwagen die wij via Marktplaats kochten was weinig mis mee. Hij zag er nog heel goed uit en alles zat erbij; van Maxi-Cosi adapters tot reiswieg en zitgedeelte. Waar wij alleen niet goed naar hadden gekeken was hoe eenvoudig de kinderwagen in te klappen was. Ook het verstellen van de duwstang was nogal een dingetje. Zoals je in deel 2 van de Eerste keer Papa worden blog hebt kunnen lezen, is dat iets waar je echt goed naar moet kijken. Zeker gezien het verschil in lengte tussen mij en B (zo’n 35 cm) is de verstelbaarheid van de duwstang belangrijk. Daarnaast was de Bugaboo heel onhandig in te klappen. Je moest een halve karatemove maken om de wagen ingeklapt te krijgen; niet handig dus.

Op zoek naar een andere kinderwagen

Na een tijdje werd J te groot om in het wieggedeelte van de kinderwagen te liggen. Wij hadden weinig zin om de onhandige grote kinderwagen mee te sjouwen als wij ergens heengingen en dus schakelden wij over op een buggy. De kinderwagen kreeg een ander thuis bij vrienden die het niet zo breed hadden. Maar toen B een aantal maanden geleden weer zwanger was, moesten wij dus wel op zoek naar een andere wagen. Wij gingen nu wat doortastender te werk en gingen menig kinderwinkel af om te kijken en testen wat voor een kinderwagen wij nu wilden hebben. Gelukkig waren er nu ook een aantal nieuwere alternatieven die lang niet zo duur waren als de kinderwagens in de tijd dat J geboren werd.

De Maxi-Cosi Stella kinderwagen

Tijdens onze zoektocht hadden wij een aantal kinderwagens gevonden waar wij geïnteresseerd in waren. Op een gegeven moment kwam ik in contact met Maxi-Cosi. Zij wilden graag de Maxi-Cosi Stella kinderwagen onder de aandacht te brengen. Dat kwam perfect uit, aangezien dat 1 van onze eerste keuzes zou zijn als het op kinderwagens aankwam! Wij hadden de Stella al uitgebreid getest in de babywinkel en waren echt onder de indruk. Vooral de prijs-kwaliteit verhouding is prima (prijzen rond de €450 inclusief Maxi-Cosi adapters, reiswieg, etc.).

Verschillende (stoere) kleuren

Gelukkig is de Maxi-Cosi Stella ook in verschillende kleuren te krijgen. Naast de 5 bestaande kleuren, zijn er sinds kort ook 5 hele mooie nieuwe kleuren te krijgen. Een drietal kleuren gebaseerd op de natuur: de Nomad-kleuren. En daarnaast ook nog 2 stoere varianten in het zwart. Zo is er Diamond Black dat door de grafische patronen een mooi 3D-effect geeft. De andere variant zwart is de Triangle Black dat staat voor de digitalisering, een echte keuze voor een Papa dus 😉 .

In- en uitklappen zonder te bukken (of karatemoves)

Een van de grootste voordelen, die ons in de winkel al was opgevallen, is het gemak waarmee de kinderwagen ingeklapt kan worden. Je hoeft geen hogere graad karate gevolgd te hebben, maar klapt de kinderwagen in zonder te bukken. Gezien de fysieke problemen van B bij de vorige zwangerschap (bekkeninstabiliteit en rugpijn), was dit ook wel een van de belangrijkste voorwaarden voor een nieuwe kinderwagen. Zo simpel is het om de kinderwagen in- en uit te klappen:

    

Testobject J

Toen wij de kinderwagen weg hadden gedaan, had ik hier af en toe best spijt van. Zo’n buggy is namelijk leuk om mee te nemen als je weinig plek hebt. Of als je korte stukjes gaat lopen. Maar wat als je lange stukken gaat lopen? Dan is zo’n buggy echt een pain in the ass. Een buggy is niet echt stevig en degelijk en ook de handvatten zijn bijvoorbeeld niet in hoogte verstelbaar. Toen wij een paar weken terug de Maxi-Cosi Stella binnenkregen, heb ik deze dan ook meteen ingezet met testobject J. Het in elkaar zetten van de Maxi-Cosi Stella is trouwens echt een eitje. Kwestie van het plastic verwijderen, de wielen erop klikken en het gewenste lig/zitgedeelte plaatsen.

Het zitgedeelte

Wanneer onze 2e zoon geboren is, ga ik nog uitgebreid in op het reiswieg/Maxi-Cosi gedeelte, maar nu houden we het even bij het zitgedeelte. Voor het zitgedeelte heb je geen adapters nodig: je klikt het zitgedeelte op het onderstel en je bent bijna klaar om te gaan. Een van de grote voordelen aan het zitgedeelte van de Maxi-Cosi Stella is de zogenaamde T-bar. Dit is een t-vormig plastic gedeelte wat tussen de benen van je kindje geplaatst kan worden. J is namelijk, op z’n zachtst gezegd, geen fan van gordels. Niet in zijn autostoel, niet in zijn buggy en dus ook niet in een kinderwagen. Deze T-bar zorgt ervoor dat de gordels, voor zijn leeftijd, niet meer nodig zijn. De T-bar is trouwens (door Papa/Mama) eenvoudig naar voren te klappen, waardoor hij er toch nog zelf uit kan klimmen.

Hoe rijdt ie met een kind van 2,5 jaar erin?

De Maxi-Cosi Stella is geschikt vanaf 0 tot ongeveer 3,5 jaar (of 0-15 kg). Nu is J behoorlijk aan de lange kant en ook zit hij op de rand van het gewicht waarvoor de Maxi-Cosi Stella geschikt is. J zit nog comfortabel genoeg in de kinderwagen en de wagen rijdt prima ondanks het gewicht dat erin zit. In eerste instantie was ik altijd fan van luchtbanden voor kinderwagens. Ik dacht dat dit veel comfortabeler zou zijn dan plastic banden of banden zonder lucht. Bij de Stella worden echter banden met foam erin geleverd. Dit heeft als voordeel dat ze niet lek kunnen (wat bij luchtbanden wel kan natuurlijk). Daarnaast veert foam wel goed mee en rijdt hij dus zeker niet minder comfortabel.

Verbeterpunten?

Is het dan alleen maar feest met de Maxi-Cosi Stella kinderwagen? Bijna wel. Natuurlijk zijn er altijd wat verbeterpuntjes, maar deze kinderwagen is over het geheel genomen erg prettig. Het naar voren klappen van het ruggedeelte van de kinderwagen moet je even onder de knie krijgen. Je moet een klepje aan de achterkant optillen en een schuifje naar links (of rechts) bewegen. De eerste paar keer leverde dit wat frustratie op, maar het bleek aan de nieuwigheid te liggen. Na een paar keer ging dit stukken soepeler. Waar je verder op moet letten is het inklappen van de wagen. Een rood klepje moet je iets opzij schuiven wat een beetje kracht kost. Dit was voor B wat lastiger, omdat ze niet zoveel kracht in haar handen heeft op dit moment.

Voorlopige conclusie

De Maxi-Cosi Stella is echt een fijne kinderwagen tot nu toe. Met de buggy en de Bugaboo nog in ons achterhoofd, waren wandelingen met een kinderwagen/buggy nu niet echt een feest. Te laag of te hoog en frustraties bij het in- en uitklappen zijn zo goed als verdwenen bij deze kinderwagen. Ook het feit dat J nog prima in de wagen kan zitten, als hij te moe is om te lopen bij lange stukken, is ideaal. Daarbij opgeteld dat de stang hoog genoeg voor mij, en laag genoeg voor B is, en het feit dat je niet (ver) hoeft te bukken bij het inklappen, maken de Stella tot een prima kinderwagen. Zeker vergeleken met de prijs die je voor sommige andere kinderwagens betaald, is dit een prima keuze! Wanneer onze tweede zoon geboren is, gaan we kijken of de Maxi-Cosi Stella ook zo fijn is voor een pasgeboren baby, maar ook daar heb ik vertrouwen in!

De Maxi-Cosi Stella is verkrijgbaar bij verschillende baby speciaalzaken.

 

Waar heb jij op gelet bij het kopen van een kinderwagen en was jij ook zo verbaasd over de hoge prijzen?

 

Deze blog is een samenwerking met Maxi-Cosi.

8 thoughts on “Maxi-Cosi Stella kinderwagen – Voor groot en klein

  1. Mijn echtgenoot en ik zijn zwanger van ons eerste kleintje. En hij is ook zo’n 30-35cm groter dan ik dus wij zochten ook een wandelwagen waarvan de hoogte verstelbaar was. Die hebben we bij maxi-cosi gevonden, maar we twijfelen nog tussen de mura 4 en de stella. Onze bezorgdheid was of het zitje voor de stella niet te smal zou zijn eens het kindje wat groter is… lukt dat nog goed zo met winterjas ingeduffeld, heeft J nog genoeg bewegingsvrijheid?

    1. J is vrij groot voor z’n leeftijd en kan toch nog goed zitten in de Stella. Hij loopt natuurlijk ook veel, maar als hij erin wil heeft hij voldoende plek voor even. Zou hem er geen uren meer inzetten, maar is ook niet meer nodig natuurlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge