De Babykamer

De Babykamer

babykamer papablog tipsvoorpapas

Een paar weken geleden begon de Nesteldrang bij B behoorlijk op te spelen. Ik stond nota bene op oudjaarsdag al de schoorsteen en gang te schilderen. Maar een ander ‘projectje’ was de babykamer. Zelf vind ik zo’n babykamer uit de folders van de babywinkels altijd wel mooi, maar B vindt deze altijd saai en een beetje kil. Daarom wilde ze de babykamer naar eigen idee inrichten met alle gevolgen van dien…

Schilderen van de Babykamer

De bijna onmogelijke missie voor een geslaagde babykamer begon met het schilderen. B en ik waren naar de bouwmarkt gegaan en kochten 2 blauwe kleuren uit. Een van de kleuren leek, op de verpakking ijsblauw, en de andere kleur ging meer richting turqoise. Althans, de kleuren op de blikken verf deden dat vermoeden. B begon zelf hoopvol met het schilderen van 1 muur. En toen ging ik kijken hoe het ging. Ik kwam een huilende vrouw tegen die zielig op een krukje zat. Toen ik vroeg wat er aan de hand was, bleek de kleur niet te zijn wat ze verwacht had. Het ijsblauw was veel te babyblauw en het turqoise was ook niet echt turqoise. Tegen beter weten in probeerde ik haar op te vrolijken door te zeggen dat de kleur vast anders werd, naarmate die opdroogde. Ze was er nog niet echt van overtuigd.

De kledingkast

Gelukkig was er ook nog wat positiefs te ontdekken. Wij hadden nog een tweetal ‘vakjes-kasten’ van de Ikea (je kent ze wel) staan. B had het geniale idee om daar de kledingkast van te maken. Ze kocht een aantal verschillende deurtjes en bakjes die bij de kast passen in turqoise en wit. En je raad wel wie die in elkaar mocht zetten… Inderdaad, ik met mijn twee linkerhanden. Natuurlijk was het direct bij de eerste bakjes al raak: het bakje ging niet makkelijk dicht en liep vast tegen de rand van de kast. Gelukkig ging dit bij de rest van de deurtjes en bakjes een stuk beter. Alleen het vastzetten van de ombouw van de bakjes en de deurtjes was een beetje een gedoe, maar ook dat is goedgekomen.

De gordijnen

En of de kleur van de muren nog niet voor genoeg tranen zorgden, waren daar de gordijnen. Wij hadden op zolder nog twee mooie, zware, gordijnen liggen. Nadat deze in de wasmachine waren geweest, mocht ik deze ophangen. Toen ik deze op ging hangen, deed daar het nieuwste probleem zich voor. De gordijnen leken toch niet donkerblauw te zijn, wat wij gedacht hadden. Ze zagen er nu toch wel erg paars uit. Gevolg: wederom een huilende zwangere vrouw, die bijna ontroostbaar was. Gelukkig was de kleur van de natte gordijnen wat paarser, dan dat de gordijnen uiteindelijk bleken te zijn. Toen ze opgedroogd waren, bleken ze toch donkerblauw, met een kleine paarse gloed te zijn. Het paste gelukkig toch nog goed bij de rest!

Rolgordijnen

“Maar wat als de gordijnen nu open zijn? Dan wil ik niet dat iedereen zo naar binnen kan kijken”. Je raad het al, deze man mocht op rooftocht naar vitrage of rolgordijnen. Zoals je op Twitter al kon lezen, mocht ik afgelopen zondag met een hoogzwangere vrouw en een opstandige peuter naar de Ikea toe om iets te gaan zoeken. Uiteindelijk viel dit alles mee, maar toen we rolgordijnen hadden gevonden, moest ik deze op gaan hangen. Ik moest 1 rolgordijn van 170 cm breed en een van 70 cm breed hebben. Uiteraard hadden ze deze afmetingen niet. Ik ging met een van 160 cm en een van 80 cm naar huis. Daarnaast was het ophangmechanisme toch net wat breder dan ik dacht. Ik mag deze week dus nog met een ijzerzaag en een stanleymes aan de gang om de rolgordijnen op maat te snijden en alles op te hangen.

Ledikant en commode

En nu is daar nog 1 onderdeel waar nog iets voor gevonden moeten worden. We hebben nog de commode van J zijn kamer en het ledikantje, maar de babykamer is wat aan de kleine kant. Toen we wat verder gingen zoeken, kwamen we een combi-ledikant tegen. Dit is een combinatie van een ledikant en een commode in 1. Zo heb je dus veel minder ruimte nodig dan bij een apart ledikant en een aparte commode. Ik weet alleen niet of dit nu echt een fijne oplossing is, dus als jullie hier ervaring mee hebben: let me know!

combi-ledikant ledikant bed baby
Foto via Van Asten BabySuperstore

 

De komende week nog wat werk aan de winkel om de kinderkamer helemaal af te krijgen. Heb jij nog een tip waar ik rekening mee moet houden?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge