Shoplog – Overhemd online kopen

Shoplog – Overhemd online kopen

Voor mijn werk werk ik regelmatig op locatie bij klanten. Aangezien je het visitekaartje van het bedrijf bent, moet je er natuurlijk ook een beetje fatsoenlijk bij lopen. Dat betekent, in mijn geval, in ieder geval een pantalon en overhemd. De periode van 3-delig pak met stropdas liggen (gelukkig) achter ons, maar een overhemd heb ik dus regelmatig nodig. Normaal gesproken ga ik dan, samen met B, naar de stad om er een te scoren. Maar aangezien het al 2017 is, kan dat tegenwoordig ook via een App!

Overhemd App

Toen ik een aantal weken geleden een mailtje kreeg dat er een overhemden App beschikbaar was, was ik meteen enthousiast. Naar de stad gaan met een vrouw die 35 weken zwanger is en een terror peuter, is ook niet alles. Ik ging dus meteen even een kijkje nemen in de App en was positief verrast. Er zijn maar weinig winkels waar je een ruime keus aan overhemden hebt. Meestal kocht ik zelf mijn overhemden bij H&M of Jack & Jones, maar die maten zijn niet echt ideaal. Meestal zitten deze overhemden rond mijn borst wat te strak, waardoor ik eigenlijk altijd een shirt eronder aan moet doen.

De Maattabel

Het eerste waar ik naar op zoek ging in de App was een maattabel. Een maat M, L of XL zegt namelijk niet zo heel veel bij overhemden. Afhankelijk van de pasvorm kan de maat groter of kleiner uitvallen. Gelukkig bevat de App een duidelijke maattabel. Het enige dat nog restte was mijn vrouw lief aankijken of ze mijn maten even op kon nemen 🙂 . De maattabel was trouwens op een mobiele telefoon niet super gebruiksvriendelijk. Zoals je in het plaatje hieronder kunt zien past maar een deel van de maten op je scherm, maar dat is een puntje voor de toekomst.

overhemd app maattabel

De Homepage

De homepage van de app is wel erg handig. Je kunt meteen de meest voor de hand liggende opties kiezen, zoals zakelijke shirts en casual shirts. Maar ook kun je bijpassende t-shirts, ondergoed en sokken aanklikken. Wat mijn vrouw meteen zei toen ik de App downloadde was: “Hey, een strijkvrij categorie”. Oftewel, daar moest ik dan maar iets uit gaan zoeken… 😉 . Bovenin de homepage kan je trouwens ook naar subcategorieën springen, zoals Sale en Boordmaat.

overhemd app homepage

Het overzicht

In mijn geval was ik op zoek naar een zakelijk overhemd. Nadat ik op Zakelijk had geklikt, kreeg ik direct een mooi overzicht van alles wat hieronder valt. Maar wat heeft het voor zin om te kijken naar een overhemd dat ze niet in jouw maat hebben. Ik besloot dan ook meteen een filter over de boordmaat te gooien en zo kreeg ik alleen overhemden te zien die in mijn maat beschikbaar waren.

overhemd app filteren op maat

Verschillende plaatjes

Wat mij direct opviel aan de App waren de verschillende plaatjes. Zo wordt het ene overhemd in zijn geheel getoond, terwijl een ander overhemd allen opgevouwen getoond wordt. Het liefste zie ik een overhemd in zijn geheel. Als ik in een fysieke winkel naar overhemden kijk, baal ik namelijk altijd dat je ze alleen opgevouwen kunt zien. Ik zou dan ook niet snel kiezen voor een overhemd waar alleen een ‘opgevouwen’ afbeelding van te zien is, maar eerder eentje die in zijn geheel erop staat. Als er dan ook nog een plaatje bij zit van iemand die het overhemd ook echt aan heeft, dan is dat nog beter.

overhemd app verschillende plaatjes

Meer informatie

Als je dan een overhemd hebt gevonden wat je leuk vindt, is er ook nog een ‘meer informatie’ gedeelte. Hierin wordt exact aangegeven wat voor kleur/print het overhemd is. Maar ook de pasvorm en of het shirt eenvoudig te strijken is. Al met al vind je hier dus genoeg info om een indruk te krijgen of het overhemd echt iets voor jou is.

overhemd app meer informatie

Afrekenen en bezorgen

Als je dan uiteindelijk een mooi overhemd hebt gevonden, hoef je alleen nog maar af te rekenen. Nadat het in je winkelmand zit, kun je je adresgegevens invullen. Daarna kun je aangeven of je het thuis bezorgd wil hebben (gratis vanaf €50,-) of op wilt halen in Amsterdam. Als je dat ook hebt ingevuld, kun je kiezen voor verschillende betalingsmethoden, zoals iDeal, PayPal, VISA en meer. Wanneer je betaald hebt, krijg je direct een bevestiging via de mail en wordt je overhemd vaak de volgende dag al bezorgd met PostNL.

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij ook op zoek naar een overhemd voor jezelf (of voor je man), dan zou ik je zeker eens aanraden om een kijkje te nemen in de Overhemden App. Er is een iOS App en een Android App beschikbaar.

Het was de eerste keer dat ik online een overhemd besteld heb. Nadat ik het overhemd de volgende dag thuisbezorgd kreeg, paste ik hem meteen. Het overhemd zat als gegoten. Ook ter hoogte van mijn borst zat het overhemd helemaal prima.

 

Deze blog is een samenwerking met Overhemden.com

2 thoughts on “Shoplog – Overhemd online kopen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge