De Bevalling – De laatste voorbereidingen

De Bevalling – De laatste voorbereidingen

bevalling laatste voorbereiding

Nu B 37 weken zwanger is, mag de baby officieel komen. Als het aan haar ligt, wordt hij liever vandaag dan morgen geboren, want ze begint het nogal zwaar te krijgen. Daarnaast zijn ook alle voorbereidingen getroffen voor de komst van de baby. Maar hoe bereid je zo’n 2e bevalling dan voor? Zijn er dingen echt anders dan bij de eerste bevalling…?

Deze bevalling: een grotere vluchttas

Deze bevalling wordt inderdaad wel degelijk anders. Er is een natuurlijk een hoop hetzelfde: B gaat, net zoals bij J in het ziekenhuis bevallen. Daarnaast moeten thuis de nodige voorbereidingen getroffen worden voor als we weer thuis komen. Maar ook zijn er dingen anders. Zo moet er voor deze bevalling meer in de vluchttas meegenomen worden. Door de te snel werkende schildklier, in combinatie met de antistoffen die B aanmaakt, moeten we namelijk minimaal 2 dagen in het ziekenhuis blijven. Dit betekent dus ook meer spullen/kleding meenemen. Ook zal ik zelf wat meer spullen mee moeten nemen, want ik mag (lees: moet 🙂 ) ook in het ziekenhuis blijven slapen.

De opvang voor J

Toen wij te horen kregen dat we na de bevalling minimaal 2 dagen in het ziekenhuis moeten blijven, speelde er natuurlijk ook nog iets anders. Wat gaan we met J doen…? Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, is het ziekenhuis niet echt de favoriete plek voor J. Hij kan zich hier niet echt goed vermaken en om hem tijdens een urenlange bevalling er in de kamer bij te hebben, leek ons ook niet zo’n goed idee. Het feit dat we dan ook nog minimaal 2 dagen moeten blijven, maakt het allemaal nog wat moeilijker. Gelukkig was daar de oplossing: Opa en Oma. Een van de voordelen dat Opa en Oma zo dichtbij wonen, is dat ze ook snel hier kunnen zijn. J blijft tijdens/na de bevalling bij Opa en Oma logeren; ideaal dus.

De Babykamer

Toen wij 3 jaar geleden een huis gingen kopen, wilden wij per se een huis met 3 slaapkamers op de eerste verdieping. Mochten wij een tweede kindje krijgen, dan wilden wij dat hij/zij sowieso een eigen kamer zou krijgen. Nu, 3 jaar later, komt dit dus heel goed uit en wordt de 3e slaapkamer op de eerste verdieping de babykamer. Een paar weken geleden schreef ik al over de babykamer, maar nu is hij dan toch echt klaar! Voor het combi-ledikant (combinatie tussen ledikant en commode) hebben we een alternatief gevonden. Ondanks mijn twee linkerhanden ben ik creatief met hout geweest en hebben we een gedeelte van de kledingkast omgebouwd tot commode. Daarnaast hebben we, met hulp van B en haar vader, een heel origineel kleding hanggedeelte buiten de kast gemaakt. Uiteindelijk zijn we heel tevreden met het resultaat!

babykamer bevalling voorbereiding

wieg babykamer bevalling voorbereiding

deursticker bevalling babykamer

De Box

Een ander belangrijk onderdeel van de voorbereidingen is de box. Toen J geboren werd, merkten we pas hoe fijn en belangrijk zo’n box is in de eerste maanden na de geboorte. Je kleintje kan zo veilig in de woonkamer liggen, maar toch ook heerlijk om zich heen kijken. Deze box kochten we voor J zijn geboorte via Marktplaats en gaan we ook bij deze 2e baby weer uitgebreid gebruiken. Het voordeel is, dat het liggedeelte in hoogte te verstellen is. Zo kan de kleine man er niet zelf uit kan klimmen als hij wat groter wordt. Ik denk dat we de box bij J tot een maand of 9 gebruikt hebben. Daarna vond hij er niets meer aan en wilde hij meer ontdekken. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dat bij deze 2e jongen gaat zijn.

Een cadeautje voor J

Als laatste voorbereiding voor de bevalling, heeft B deze week nog een cadeautje voor J gekocht. Een tijd geleden las ik hierover op Twitter. Het geven van een cadeautje uit naam van de baby aan het kindje dat er al is, lijkt me een prima welkom. Naast het feit dat we J natuurlijk genoeg aandacht moeten blijven geven, hoop ik dat dit ook helpt. Ik denk dat het helpt om J te laten accepteren dat er een kindje bij komt en dat hij niet vergeten wordt.

 

Hoe deden jullie dat met de bevalling als er al een kindje in huis was? Ging die ook uit logeren of hadden jullie een andere oplossing?

 

2 thoughts on “De Bevalling – De laatste voorbereidingen

    1. Het is niet iets waar je in eerste instantie meteen aan denkt ook he; vraag me af of er ouders zijn die kindje hele bevalling erbij houden. Als je thuis bevalt kan dat misschien zelfs nog wel

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge