Mijn laatste avondmaal

Mijn laatste avondmaal

mijn laatste avondmaal

Afgelopen week werd ik door Simone van Eetspiratie.nl gevraagd om de ‘Mijn laatste avondmaal-Tag’ in te vullen. In deze Tag (bedacht door Jenny Alvares) mag je een 5-gangen diner voor jezelf samen stellen. Een menu met allemaal dingen die je nog een laatste keer wilt eten voor je het hoekje om gaat. Er zitten echter wel een paar regels aan vast. Het diner bestaat uit maximaal 5 gerechten, mag maximaal 3 uur duren. Drinken daarentegen is wel onbeperkt. Al met al een behoorlijke opgave, dus ik ga er maar eens goed voor zitten…

Mijn laatste avondmaal

Allereerst moet ik even mijn excuses aanbieden. Wat is een laatste avondmaal nu zonder foto’s? Precies, ik baal dan ook dat ik eigenlijk maar van 1 gerecht een foto heb… Ik zal kijken of ik de komende tijd de gerechten kan maken en daar dan alsnog foto’s van kan maken.

Gang 1: Surf & Turf soep

Waar kun je jouw laatste avondmaal beter mee beginnen dan soep? Je hebt namelijk hierna nog vier gangen te gaan, dus moet je een goede bodem leggen! Sinds wij op huwelijksreis gingen naar Thailand, ben ik nog meer fan geworden van Thais eten (en Aziatsch eten in het algemeen). Toen wij bij The Village in Eindhoven gingen eten, werden wij verrast met de Surf & Turf ‘soep’. In een kommetje ligt een combinatie van Vietnamees gekruide kip en garnalen op een bedje van Paksoi en een blokje Miso. Aan tafel wordt vervolgens een bouillon van Thaise Curry en Langoustine uitgegoten over het blokje Miso. Dit alles bij elkaar geeft een heerlijke, pikante soep. De sushi rijst die er normaal bij geserveerd wordt, slaan we even over, anders hebben we geen plek meer over 🙂 . Hierbij drink je natuurlijk een heerlijk Aziatisch biertje.

Surf and Turf Thais Japans soep langoustine garnalen curry mijn laatste avondmaal

Gang 2: Dungesneden Ossenhaas met Parmezaan

Vorig jaar gingen wij op Date Night naar een sterrenrestaurant. De Heerlijk 10-daagse maakt het mogelijk om ook voor de ‘gewone mens’ een avondje naar een sterrenrestaurant te gaan. Daar kregen wij o.a. een ‘Dungesneden Ossenhaas met Parmezaan’. Oftewel een carpaccio van Ossenhaas. Deze supermalse, heerlijke ossenhaas werd geserveerd met merg-knoflookbeignets (een soort croutons). En daarbij lag op het bord ook nog een mouse/pudding van smaakvolle tomaat in de vorm van een koekrolletje. Dit gerecht zou dan ook zeker als tussengerecht op het menu van mijn laatste avondmaal staan! Bij Ossenhaas hoort sowieso een lekker glas rode wijn.

Gang 3: Macaroni

Als hoofdgerecht een simpel, maar daarom zeker niet minder lekker gerecht: Macaroni uit (mijn) Mama’s Keuken. Velen hebben het geprobeerd, maar niets gaat boven de Macaroni die mijn moeder vroeger maakte. Binnenkort ga ik zelf maar weer eens een poging doen om deze te maken. Ik zal dan ook uitgebreid verslag doen van dit heerlijke recept, dat je binnen een half uur op tafel kunt zetten. Of ik alle geheimen uit het recept ga delen weet ik nog niet, maar je gaat er zeker een heerlijk gerecht mee kunnen maken! Ook hierbij smaakt een rode wijn helemaal prima (aangezien die ook door de saus heen gaat 😉 ).

Gang 4: Friet ´met´ en een frikandel speciaal

Zoals je bij muziek Guilty Pleasures hebt, zijn die er in de keuken ook. Misschien is het wel een van de grootste culinaire misdrijven, maar wat is er nu lekkerder dan een frietje met en een frikandel speciaal?! Gang 1 en 2 waren culinaire hoogstandjes, maar vervolgens gewoon heerlijk genieten van ‘simpele’ gerechten, dat mag echt niet ontbreken bij mijn laatste avondmaal. Dan wil je natuurlijk geen Franse Friet of Belgische friet, maar gewone Hollandse friet. En, aangezien het toch mijn laatste avondmaal is, met lekkere vette mayonaise en geen fritessaus. Als je bij friet iets te drinken moet kiezen, doe mij dan maar een groot glas Cola (Zero).

Gang 5: Appeltaart met slagroom en een glas Whiskey

Waar je mij echt midden in de nacht voor kan wakker maken, is Appeltaart met slagroom. En dan niet zo maar appeltaart. Nee, appeltaart die B zelf heeft gemaakt. Want niemand maakt lekkerdere appeltaart dan dat B dat kan. Natuurlijk moet de slagroom ook vers geklopt zijn en niet uit een spuitbus. En de appeltaart moet natuurlijk wel warm zijn, dat de slagroom net een beetje ‘smelt’ op de appeltaart. En dan een Irish Coffee erbij, maar dan zonder de koffie. Gewoon een heerlijk glas Whiskey. En omdat alles mag tijdens mijn laatste avondmaal, zou ik dan kiezen voor een Yamazaki Single Malt Sherry Cask. De 2013 versie is helaas niet meer te krijgen, maar ik zou ook wel tevreden als iemand met de 2016 versie aan kwam zetten 🙂 .

mijn laatste avondmaal whisky appeltaart slagroom

 

Zo, ik krijg er helemaal honger van op deze avond. Nu ben ik eigenlijk wel heel erg benieuwd wat jullie laatste avondmaal zou zijn Sandra, Geertje en Nicole. Natuurlijk mogen anderen de Tag ook overnemen/invullen. Vergeet dan niet even Jenny Alvares te vermelden!

 

 

2 thoughts on “Mijn laatste avondmaal

  1. Poeh lastig hoor. Heb laatst al mijn top 10 genots voeding gedeeld. Weet niet of ik echt specifieke gerechten kan benoemen. Vooral nu ik zwanger ben crave ik toch naar andere dingen als normaal. Filet american bijvoorbeeld
    Nicole recently posted…Ziek zijn is voor watjesMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge