Bucket List – Mijn grootste dromen

Bucket List – Mijn grootste dromen

bucket list mijn grootste dromen

Jullie kennen waarschijnlijk allemaal de film The Bucket List wel. Twee terminaal zieke mannen die het ziekenhuis ontvluchten om hun Bucket List af te werken. Dingen die zij nog gedaan willen hebben voordat zij dood gaan. Toen ik laatst deze film nog een keer keek, zette het me wel aan het denken: wat zijn de dingen die ik nu echt gedaan wil hebben voor ik er niet meer ben?

Wat staat er nog op mijn Bucket List?

Parachute springen

Iets wat heel veel mensen denk ik wel willen doen is Parachute springen. Qua hoogtes ben ik geen echte held, maar hoogtevrees heb ik ook weer niet. Ik vind het heerlijk om de vrijheid van een vliegtuig te voelen, maar bovenop een hoog gebouw of een duikplank van 10 meter is niet echt mijn ding. Ik denk dat, wanneer ik de hoogte nog in kan schatten, ik het lastig vind. Maar als het zo hoog is, dat je het niet meer kunt inschatten, dan is het opeens minder eng. Zo zou ik eerder uit een vliegtuig springen, dan gaan bungee jumpen.

Naar Nieuw-Zeeland gaan

Een van de prachtigste landen ter wereld schijnt Nieuw-Zeeland te zijn. Schijnt ja, want ik ben er zelf nog nooit geweest. Als ik zo de verhalen moet geloven van degene om mij heen die er wel zijn geweest, is het echt geweldig. Je komt er grote verschillen qua omgeving tegen, de mensen zijn super aardig en het is er over het algemeen ontzettend mooi. Een andere reden om naar Nieuw-Zeeland te willen, zijn de Maori. Ik ben helemaal fan van het rugbyteam en de Maori/Polynesische tatoeages. Ik ben nog aan het twijfelen of ik er een in Nederland laat zetten. Maar een originele Maori/Polynesische tattoo in Nieuw-Zeeland laten zetten is natuurlijk wel veel origineler! Maar meer daarover bij ‘Wat heb ik al gedaan?’

In een Supercar rijden

Een van mijn favoriete bezigheden zijn auto’s, of dingen met snelheid in het algemeen. Vroeger sleutelde ik met vrienden aan mijn brommer, om hem wat sneller te maken. Daarna heb ik verschillende auto’s versleten en ook volg ik graag Formule 1 en MotoGP op tv. Qua snelle auto’s rijden is het nog maar een kort lijstje helaas. Het lijstje bestaat voornamelijk uit een Alfa Romeo Brera (3.2 V6 260 PK) en een omgebouwde Opel Corsa met een Opel Calibra blok (2.5 V6 170 PK). Die laatste heeft me echt de stuipen op het lijf gejaagd trouwens. Maar ik heb altijd al een keer in een Lamborghini willen rijden. Nu zijn er wel van die ’15 minuten Lamborghini rijden’ cadeaus die je kunt krijgen, maar ik bedoel meer een middagje op een circuit met zo’n supercar!

Met een camper door de USA reizen

Toen B en ik 3,5 jaar geleden gingen trouwens, gingen wij nog op zoek naar een huwelijksreis. Bovenaan het lijstje stond een reis met een camper door de USA. Wij wilden dan van de East naar de West coast rijden en allerlei mooie dingen onderweg zien. Toen wij dit echter even gingen uitrekenen, was dat niet echt een haalbaar doel en wisselden wij de USA in voor Thailand. Maar wie weet, als de kinderen wat groter zijn, zou ik dit zeker nog eens willen doen!

Een Whiskey trail doen

De laatste jaren organiseren wij met een groepje ‘echte kerels’ regelmatig een whiskey proef avond. Elke keer wordt dit bij iemand thuis georganiseerd en neemt iedereen een nieuwe fles whiskey mee, die we nog niet kennen. Degene die de avond organiseert zorgt voor bijpassende hapjes en iedereen zoekt wat uit over de whiskey die hij meeneemt. Vorig jaar werd het idee geopperd om een echt whiskey trail te doen. Wij gaan dan een aantal dagen naar Schotland en gaan daar een aantal distilleerderijen bezoeken en, uiteraard, veel whiskey’s proeven. We storten nu elke maand wat geld op de whiskey trail rekening en hopen rond september te gaan.

whiskey trail schotland glenfarclas

Wat heb ik al van mijn Bucket List afgestreept?

Gelukkig stonden er ook al een aantal dingen op de Bucket List, die ik wel al gedaan heb!

Papa worden

Stiekem wist ik jaren gelden al dat ik zeker Papa wilde worden. Niets leek me mooier dan een kleintje op de wereld te kunnen zetten (nou ja, door mijn vrouw dan) en op te kunnen voeden. Nu ik dit schrijf, ligt de eerste kleine prinsheerlijk te slapen en zit te tweede kleine al 36 weken in de buik van B: mission accomplished dus! Wie weet komt daar ooit nog een kindje (meisje?) bij, maar als het aan B ligt, houden we het hier bij… Maar goed, als ze straks weer vriendinnen heeft die zwanger zijn, beginnen de eierstokken misschien wel weer te rammelen 🙂 .

In een vliegtuig vliegen

Jaren geleden kwam er een actie voorbij in een tijdschrift dat ik toen las. Je kon zelf in een vliegtuig vliegen! Tijdens de middelbare school switchte ik nogal veel van wat ik later wilde worden. F16 piloot was een van de droombanen die ik toen voor ogen had. Toen ik die actie in het tijdschrift voorbij zag komen, rende ik meteen naar mijn vader en zei dat ik dat voor mijn verjaardag wilde! Zo gezegd, zo gedaan en wij vertrokken een aantal maanden later naar Lelystad. Na een uitgebreide ochtend vol theorie, mochten we ‘s middags dan eindelijk zelf vliegen. Het vliegen gebeurde in een Cessna en ik mocht (bijna) alles zelf doen. Van het taxiën naar de startbaan, tot het zelf vliegen en de landing (tot een meter boven de grond). Wat een geweldige ervaring was dat!

Een voetbalwedstrijd in het buitenland bijwonen

Toen ik slaagde voor mijn HAVO-diploma vroegen mijn ouders wat ik als cadeau wilde. Ik volgde het voetbal, en met name het Spaanse voetbal, toen nog op de voet. Ik wilde dus graag een keer, met mijn vader, naar een wedstrijd in Spanje. Toen we dat uit gingen zoeken, bleek dat toch allemaal erg prijzig te zijn en ging het feest niet door. Totdat een buitenkansje zich afgelopen oktober voordeed. Wij vertrokken naar Altea (Spanje) en gingen uiteindelijk naar de wedstrijd Valencia – Atlético Madrid. Dat we op de eerste rij, bijna op de middenlijn zaten was helemaal geweldig!

Valencia Mestalla voetbalwedstsrijd

Een tatoeage laten zetten

Toen ik klein was, was ik helemaal fan van die plak tatoeages. Toen wist ik het zeker: later zou ik een (tribal) tatoeage nemen. Gelukkig ben ik wat dat betreft tot inkeer gekomen, want ik zou er zeker spijt van hebben gehad. Toen ik een aantal jaren geleden een aflevering van 3 Op Reis zag, waar Dennis Storm een originele Sak-Yant tatoeage liet zetten, wist ik het: dat wilde ik ook. Niet alleen de tatoeage, maar de hele ervaring sprak mij aan. Toen wij op huwelijksreis naar Thailand gingen, werd die droom werkelijkheid. Na 5 uur te zitten wachten bij een tempel, was het zover. De tatoeage werd gezet met een bamboestok met een (gesteriliseerde) naald en deed ontzettend veel pijn. Door de pijn kwam je in een soort van trance terecht, die heel apart was. Het was een heel bijzondere ervaring en ik heb er geen moment spijt van!

 

Natuurlijk staat er nog veel meer op mijn bucket list, maar wie weet daarover binnenkort meer. Wat staat er op jouw Bucket List en wat heb jij al af kunnen strepen van je Bucket List? Ik ben heel erg benieuwd!

11 thoughts on “Bucket List – Mijn grootste dromen

  1. Wow, leuke blog! Iedereen heeft zo’n lijst nodig… heerlijk om te blijven dromen en ergens naartoe te streven. Voor mij ook zeker de camper, dan Australië en een boek schrijven… Succes!

  2. Wat een mooie bucketlist heb je. Parachute springen lijkt me gaaf maar ik ben een schijterd. Ook een rondreis door USA staat op mijn lijst.
    Verder stonden trouwen, New York en kinderen op mijn lijstje. En dat kan ik allemaal afstrepen inmiddels 🙂
    Marieke recently posted…Maandoverzicht: JanuariMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge