Date Night – Uit eten bij The Village Eindhoven

Date Night – Uit eten bij The Village Eindhoven

Date Night uit eten The Village Eindhoven

Het is alweer een tijdje geleden dat wij een Date Night met zijn tweetjes hadden. We wilden graag nog een keer uit eten voordat onze tweede zoon geboren wordt. Toen ik begin deze maand een mailtje kreeg dat er een nieuw Streetfood Restaurant in Eindhoven geopend was, wisten wij waar we naartoe zouden gaan. Sinds dat wij op huwelijksreis naar Thailand gingen, zijn wij helemaal fan van Streetfood geworden. In Thailand kun je letterlijk op straat de lekkerste gerechten eten. Wij waren dus erg benieuwd of dat we deze ervaring bij The Village ook zouden hebben!

Irish Pub O’Sheas vs The Village

De afgelopen jaren was de Irish Pub O’Sheas aan de Jan van Lieshoutstraat al een van mijn favoriete gelegenheden om met vrienden een drankje te doen en een voetbal/rugby wedstrijd te gaan kijken. De pub was oorspronkelijk opgedeeld in twee gedeeltes: het pub-gedeelte en een “rokersgedeelte”. In de laatste jaren werd dit laatste gedeelte steeds minder gebruikt, vanwege de strengere regels en moest er dus eigenlijk iets anders mee gebeuren. Een paar maanden geleden besloten eigenaar Joseph en zijn vriendin Minh dit stuk van de pub om te bouwen tot een restaurant. Dit restaurant moest in het teken staan van Streetfood. En zo was het idee van The Village geboren. Op 16 november is het restaurant officieel open gegaan.

De sfeer

De sfeer die in het restaurant hangt is lekker ontspannen. Je wordt op een vriendelijke manier ontvangen door de bediening. Aan de binnenkant zie je een mengeling van wat verschillende stijlen. B noemde het ‘rustiek’ en dat past wat mij betreft er goed bij. Het restaurant was een stuk groter dan het ‘rokersgedeelte’ zoals ik het nog kende van de pub. Een hoog plafond en niet al teveel tafels, zorgen ervoor dat je geen opgesloten gevoel krijgt. De sfeer past ook prima bij het menu. Je moet geen chique 5-gangen diner verwachten, maar een goedgevuld bord met keuze uit gerechten van over de hele wereld.

The Village Streetfood Eindhoven

Het menu

Helemaal in de sfeer van een Streetfood restaurant, zit het menu op een clipboard en bestaat het uit 2 blaadjes. Op het eerste blaadje staat een menu met keuze uit ongeveer 10 verschillende soorten Street Food. Het tweede blaadje van het clipboard bevat een hoop verschillende soorten bier waar menig slijter jaloers van wordt. Het mooie van het restaurant is dat ze nog in de opstartfase zitten. De staff is druk zoekende naar heerlijke Street Food gerechten, wat ervoor zorgt dat er nog een hoop veranderd op het menu. Op dit moment kun je onder andere kiezen uit, bijvoorbeeld, Mexicaanse Burritos gevuld met bonen en rijst, Engelse Fish & Chips en een aantal Aziatische gerechten.

The Village Eindhoven Streetfood menu
Foto via The Village Facebook pagina

Deel 1 van ons menu

Om een goed idee te krijgen van wat The Village allemaal te bieden heeft, kregen wij een aantal verschillende gerechten te proeven. Als start kregen wij de Mexicaanse Burrito gevuld met o.a. rijst, bonen en cheddar en geserveerd met tortilla chips met tomaten en avocado als topping; erg lekker! Tegelijkertijd kregen wij de Surf & Turf: een soort soep van Thaise Curry, Langoustines en een blokje Japanse Miso. Het serveren van de soep was een heel leuk extratje: de Langoustine ‘soep’ werd over het blokje Miso gegoten waardoor het blokje mooi wegsmolt; helaas ben ik vergeten dit te filmen. Je kunt het filmpje wel op de Facebookpagina van The Village terugzien 😉 . De smaak van allebei de gerechten was heerlijk! De combinatie bonen en rijst in een burrito kende ik nog niet, maar heeft ons positief verrast. Daarnaast waanden wij ons met de soep helemaal terug in Thailand. De smaak was letterlijk perfect! Aangezien dit gerecht pas op woensdag bedacht was, stond het nog niet op de kaart, maar dat moet zeker gaan gebeuren!

The Village Streetfood Eindhoven Surf and Turf Curry Miso Thai Japanese

The Village Streetfood Eindhoven Burrito Mexico

Tussenpauze

De porties die geserveerd worden bij The Village zijn prima. Je gaat zeker niet met honger weg. Om alles een beetje te laten zakken, wachtten wij nog even met het tweede gedeelte van het menu. Op die manier hadden wij ook even de tijd om met Joseph en Minh te praten. Zij vertelden over de Irish Pub, Vietnam en het feit dat Joseph volgend jaar een aantal dagen cursus in Thailand wil gaan doen, om het koken van Aziatisch Street Food nog beter onder de knie te krijgen. Wat heerlijk om mensen zo gepassioneerd bezig te zien!

Deel 2 van ons menu

Nadat het eerste deel van het menu wat gezakt was, kwamen wij toe aan het tweede gedeelte. Dit tweede gedeelte bestond uit orgineel ‘Britse’ Fish & Chips. Een dik stuk witvis gepaneerd in beer batter en huisgemaakte friet geserveerde met Mushy Peas. De friet is echt fantastisch; geen drooggebakken staafjes franse frites, maar friet met een echte aardappelsmaak. De Mushy Peas waren voor mij echt een verrassing. Normaal gesproken ben ik niet zo van de bonen/erwten (behalve als het erwtensoep is), maar dit was echt heerlijk. De Fish was een sappig stuk vis met een krokante paneerlaag geserveerd met ravigotte saus.
Het tweede gerecht was Southern Style Chicken ook geserveerd met verse frites. De kip kwam op een mooi broodje met een soort cocktailsaus. Een prima combinatie, al had de paneerlaag iets kruidiger mogen zijn, of had er iets meer cocktailsaus op het broodje gemogen. Daarnaast werd er de beste coleslaw die ik tot nu toe heb gegeten bij geserveerd.

The Village Streetfood Eindhoven Fish & Chips Mushy Peas Fresh Fries

The Village Streetfood Eindhoven Southern Chicken Burger Coleslaw Fresh Fries

Shoppen en lunchen

Wij komen ook wel eens in het centrum van Eindhoven om wat te winkelen. Het is dan ook leuk om meteen wat te lunchen, maar er zijn maar weinig leuke plekjes waar je kunt lunchen. Wil je niet in een druk café/restaurant op de Markt terecht komen, of bij de McDonalds/KFC, dan kun je ook voor een lunch bij The Village terecht. Ze serveren dan o.a. een origineel Irish Breakfast, compleet met worstjes, witte bonen in tomatensaus, bacon, sour cream en bloedworst. De perfecte ‘hangover’ lunch als je de avond daarvoor een paar borrels teveel op hebt gehad dus 😉 . Volgens B serveren ze trouwens ook een van de beste koffie’s van Eindhoven (ik drink geen koffie, dus ik zou het niet weten). Dus ook als je een ergens een kop koffie wilt drinken, kun je hier goed terecht.

Conclusie

Ik denk dat ik wel weet wat ons nieuwe favoriete restaurantje in Eindhoven is geworden. Alle gerechten staan voor minder dan €10 (!) op het menu en de sfeer is er heerlijk. Bovenal is het eten precies wat je van Street Food kunt verwachten: niet te chique, maar (h)eerlijk eten waar je de rest van de avond op vooruit kunt. Wij gaan binnenkort zeker terug met familie/vrienden en ook collega’s heb ik al enthousiast gemaakt. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een leuk tentje waar je wat kunt eten en drinken in Eindhoven, loop dan zeker eens bij The Village binnen. Reserveren is trouwens wel slim als je wilt eten, want er zijn niet heel veel tafels beschikbaar.

 

Deze blog is een samenwerking met The Village

One thought on “Date Night – Uit eten bij The Village Eindhoven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge