De Elvenhoeve – Een heerlijk middagje ontspannen

De Elvenhoeve – Een heerlijk middagje ontspannen

Elvenhoeve Haastrecht massage welness center ontspannen

Net ten oosten van Gouda ligt het dorpje Haastrecht. Tot voor kort had ik hier nog nooit van gehoord, maar er is iets dat Haastrecht heel bijzonder maakt. Aan de provincialeweg van Haastrecht ligt namelijk een klein en sfeervol Welness Center: De Elvenhoeve. En waar kun je een vrouw, die 31 weken zwanger is nu blijer mee maken dan een heerlijke massage? Precies, toen wij een uitnodiging kregen om kennis te maken met de Elvenhoeve, twijfelden wij geen moment en sprongen we in de auto!

De route naar de Elvenhoeve

Afhankelijk waar je vandaan komt, zijn er uiteraard meerdere routes om bij de Elvenhoeve te komen. Wij kwamen vanuit de richting van Utrecht. Waarschijnlijk kennen jullie allemaal de grote zendmast bij Lopik wel; dat is die grote zendmast die aan het einde van het jaar eruit ziet als een hele grote kerstboom. Als je net de snelweg af bent gegaan, is dit het eerste dat je tegenkomt. En als je er zo dicht langsrijdt, zie je pas hoe groot dat die zendmast eigenlijk is. En door de lichtjes kom je al helemaal in de kerststemming. Wat daarna volgt is een leuke route door de polders van Utrecht en Zuid-Holland, waarbij je langs dorpjes zoals Montfoort en Oudenwater. Een hele leuke route waar je al een beetje tot rust komt nog voordat je bij het Welness Center aangekomen bent.

Elvenhoeve massage pantoffels badjas

De Elvenhoeve

Net nadat je Oudenwater uit bent gereden, kom je bij de Elvenhoeve aan. Gelegen aan de doorgaande weg, rijd je een parkeerplaats op waar je gemakkelijk je auto kwijt kunt. Vervolgens loop je langs het woonhuis af naar beneden waar je een prachtig uitzicht op de aanliggende polder hebt. Je wordt welkom geheten door een vijver met Koi Karpers met een terrasje waar je in de zomer heerlijk buiten kunt zitten. Als je het Welness Center binnenloopt komt een rustgevende geur van anijs je tegemoet en wordt je welkom geheten door Monique. Wanneer je aan tafel, of op de loungebank, plaats hebt genomen, krijg je een heerlijke smoothie. Een verrassende combinatie van banaan, walnoot en … 😉 .

Elvenhoeve massage ontspannen smoothie banaan walnoot

Anders dan anders

In het verleden zijn wij vaker naar een massagesalon/welness center geweest, maar dit was toch echt anders. Voordat er überhaupt met de massage begonnen wordt, volgt er namelijk eerst een introductie. Een introductie over de behandeling die je gekozen hebt en een vragenlijst. Het is namelijk belangrijk om te weten of je blessures hebt, in het verleden botbreuken hebt gehad en of je bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking hebt (gehad). Hier kan dan namelijk bij de behandeling rekening mee gehouden worden. Ook wordt er gevraagd waar je voorkeur naar uit gaat; een milde, normale of een intensieve behandeling. Ook willen ze graag weten of je bepaalde gebieden hebt waar de focus op moet liggen, zodat hier rekening mee gehouden kan worden. De hele behandeling staat dus in het teken van jou!

Een Klassieke Touch Treatment

Ik koos voor de Klassieke Touch Treatment. Dit is een behandeling waarbij je volledige lichaam behandeld wordt die in het teken staat van ontspannen en het voorkomen dat er klachten bestaan.  De behandeling start met een volledige massage van rug, onderrug, benen, armen en voeten. Vooraf werd al aangegeven dat de masseuse niet uit zichzelf een gesprek begint tijdens de behandeling, zodat je optimaal kunt ontspannen. Als er iets niet goed is, kun je dit uiteraard wel altijd aangeven en wordt er naar je geluisterd. Een prima manier om te ontspannen. Tijdens de behandeling wordt ook met heerlijk warme handdoeken gewerkt, massageolie en een soort warmtekruiken. Na anderhalf uur genieten was ik helemaal tot rust gekomen en voelde mijn lijf een stuk losser en vrijer.

De FaciemTouch Treatment

Aangezien B zwanger is, waren voor haar niet alle behandelingen mogelijk. Zo kan zij (natuurlijk) niet meer op haar buik liggen met 31 weken, dus koos zij een behandeling uit waarbij ze met name op haar rug lag of haar zij. De focus bij de FaciemTouch Treatment ligt op het ontspannen van de spieren van de nek, het gezicht en de hoofdhuid. Maar daar bleef het niet alleen bij. Ook haar schouders en armen werden onder handen genomen, omdat de masseuse merkte dat ze hier ook last van had. De masseuse hield perfect rekening met het feit dat B zwanger was, en B heeft zich geen moment vervelend gevoeld. B was zelfs zo ontspannen, dat ze zelfs een paar keer weg is gedommeld tijdens de massage; dat kan alleen maar een compliment zijn!

Professionaliteit ten top

Ondanks dat ik niet had aangegeven dat ik veel achter een laptop zit, wist de masseuse direct te achterhalen dat mijn schouders en rug behoorlijk vast zaten. Hier werd dan ook genoeg aandacht aangegeven tijdens de behandeling. Daarnaast duurde mijn behandeling 90 minuten, terwijl er voor de behandeling van B 60 minuten staat. Om B niet een half uur niets te laten doen, kreeg zij als start een rugmassage, terwijl ze lekker op haar zij lag; wat een service! Na de behandeling, kregen wij een glaasje water (met wat anijssmaak) om bij te komen van de behandeling. Ook werd nog doorgesproken hoe de massage ging en wat wij ervan vonden. Als afsluiter kregen wij nog allebei een flesje water mee met daarbij een ‘bijsluiter’. In de bijsluiter staan een aantal tips waar je rekening mee ‘moet’ houden na de behandeling.

Elvenhoeve uitzicht polder rustgevend massage welness

Conclusie

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, ben ik ontzettend enthousiast over de Elvenhoeve. Vanaf het moment dat je ontvangen wordt, tot het moment dat je weer weggaat, staat alles in het teken van jou. De manier waarop alles geregeld is, is zo anders dan bij een ‘normale’ massagesalon. Vergeleken met een ‘normale’ salon, voel je je bij de Elvenhoeve de koning te rijk. Dat is denk ik ook het grote voordeel aan dat het zo’n klein Wellness Center is. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een heerlijke middag ontspannen; met of zonder (zwangere) vrouw, dan moet je zeker een kijkje gaan nemen bij de Elvenhoeve. Je gaat er geen spijt van krijgen!

Monique, bedankt voor deze heerlijke middag ontspannen. Als onze zoon straks geboren is, en we kunnen nog een middagje vrij maken, komen we zeker nog een keer langs!

 

Deze blog is een samenwerking met de Elvenhoeve

5 thoughts on “De Elvenhoeve – Een heerlijk middagje ontspannen

  1. Een dagje wellness met massage maakt ieder mens gelukkig. Zo te lezen de moeite waard om te bezoeken. Deze voegen we toe aan het lijstje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge