* Date Night * Tapas eten met bijpassende bieren

* Date Night * Tapas eten met bijpassende bieren

tapas met bieren en wijnen
Foto via Facebookpagina Paviljoen Genneper Parken

Het is alweer februari, dus ook tijd voor de 2e Date Night. Om wat vaker met zijn 2tjes quality time door te brengen besloot ik, op aanraden van Geertje van Stay At Home Mama en Charlotte van Aukjes Wereld, om een doos met 12 dates aan vrouwlief cadeau te doen.  Voor elke maand (minimaal) 1 avondje weg met z’n tweetjes.
In de vorige Date Night blog kon je lezen dat we heerlijk uit eten zijn geweest en ook deze maand was het weer tijd om lekker te gaan eten. Wat minder chique dan vorige maand, maar ook minder lekker?

Deze maand was het tijd om gebruik te maken van een Groupon deal: tapas eten met bijpassende bieren/wijnen. Dit alles vond plaats bij Paviljoen Genneper Parken in Eindhoven. Het paviljoen ligt in de Genneper Parken aan de rand van Eindhoven. Je kunt in deze buurt heerlijk wandelen en allerlei activiteiten ondernemen. Bij het paviljoen zelf kun je bijvoorbeeld midget golfen. Even verderop kun je een boerderij bezoeken waar ze allerlei (biologische) zelfgemaakte/geteelde producten kunt kopen en ook de schaatsbaan en het zwembad liggen allemaal binnen loopafstand van elkaar.

Maar goed, terug naar het paviljoen. Er hangt een heerlijke gemoedelijke sfeer die doet vermoeden dat je je in een strandtent bevindt. Op een zonnige dag kun je hier dus heel leuk midgetgolfen en chillen op het terras. Na het midgetgolfen kun je dan lekker op het terras buiten zitten of in de serre en genieten van de uitgebreide drankenkaart met, eventueel ook een hapje erbij. Op de drankenkaart staan o.a. meer dan 60 verschillende soorten bier; zowel lokale biersoorten als bier uit bijvoorbeeld België, de UK en zelfde de USA.
IMG_6137

Op de dag dat wij hier gingen eten was het helaas al donker en behoorlijk grijs, maar zelfs dan is de sfeer binnen heerlijk. We hebben een beetje wisselende ervaringen met Groupon bonnen, dus we waren erg benieuwd hoe deze date ging verlopen. Nadat we aan ons tafeltje gingen zitten, kwam een vriendelijke dame ons uitleggen wat de Groupon bon inhield: een gang koude tapas, een gang warme tapas en, bij de bon waren ook 3 drankjes inbegrepen.

Als eerste drankje bestelde ik een lokaal Eindhovens biertje genaamd: 40 Watt. Dit is blond bier, met 5,8% alcohol, dat gebrouwen is in de Eindhovense Stadsbrouwerij (in het centrum van Eindhoven). Het is een heerlijk fris biertje om de avond mee te starten.

IMG_6138

Net nadat we ons eerste drankje hadden gekregen, kwamen de koude tapas op tafel. Dit bestond uit een plank met 7 verschillende dingen:

 • Kaas van de Genneper Hoeve met rode uien compote
 • Serrano ham
 • Vitello Tonato
 • Tonijnsalade
 • Gemengde olijven
 • Verse Zalm
 • Gemengde salade met rode bessen en walnoten

De smaak van de verschillende gerechten was erg lekker en het was ook ruim voldoende, zeker de moeite waard dus! Naast de tapas werd ook nog vers Turks brood geserveerd.

IMG_6140

Als 2e drankje koos ik voor een ander lokaal biertje: de Kolos uit Budel. Dit zwaardere biertje bevatte 7,5% alcohol en kwam behoorlijk binnen. Een leuk detail was het halsetiket, hier stond een mooie “mannelijke” uitspraak op: “Mijn bier is mijn vrijheid”. Ik moest er  in ieder geval om lachen! :-).

IMG_6142

Dit tweede drankje werd vergezeld door de warme tapas. Ook deze tapas werden op een plank geserveerd en bevatte ook weer 7 verschillende tapas:

 • Nachos met kaas en room
 • Gefrituurde kipstukjes
 • Gamba’s in deeg
 • Poppers (pepers in een krokant jasje)
 • Inktvisringen
 • Albondiga’s (Spaanjes gehaktballetjes met tomatensaus)
 • Gemengde salade met pijnboompitten en pepers

Het grootste gedeelte van deze tapas was ook erg lekker; alleen de gehaktballetjes misten wat smaak en de tomatensaus was koud, wat jammer was. De inktvisringen waren daarentegen erg lekker. Normaal gesproken is dit niet mijn favoriete gerecht, maar deze waren niet rubberachtig en lekker krokant. Ook deze 2e tapasgang was dus ook weer prima geslaagd!

IMG_6145

Als afsluitend drankje koos ik voor een heerlijk Belgisch biertje: Karmeliet. Dit is een tripel van 8,4% en daarmee ook het zwaarste bier van de avond. Dit was een prima afsluiter van deze culinaire Date Night! We hebben echt genoten van de quality time met elkaar en het lekkere eten en drinken, echt een aanrader dus!

IMG_6146

Neem ook eens een kijkje op de website van Paviljoen Genneper Parken of hun Facebookpagina. Je kunt in de Genneper Parken dus, zowel met als zonder kinderen, een hele leuke middag en/of avond beleven!

6 thoughts on “* Date Night * Tapas eten met bijpassende bieren

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge