Het nieuwe oppassen

Het nieuwe oppassen

het nieuwe oppassen app

Vroeger, toen mijn zussen en ik nog klein waren, werkten zowel mijn vader als mijn moeder. Op de dagen dat mijn moeder werkte, kwam er iemand bij ons oppassen. Van bordspelletjes tot buiten met een bal spelen, ze wist ons altijd goed te vermaken. Tot het moment dat zij ergens anders naartoe verhuisde; toen moesten mijn ouders op zoek naar een nieuwe oppas. Vroeger ging dat voornamelijk via briefjes in de supermarkt of via-via. Tegenwoordig is er met internet en apps veel meer mogelijk!

Date Night

Nu wij net trotse Papa en Mama zijn geworden van onze 2e zoon, zullen wij de komende tijd nog veel thuis zijn. Als D dadelijk een paar maanden ouder is, zullen we ook wel weer een avondje weg willen. Normaal gesproken is er altijd wel iemand van de familie die graag op wil passen, maar soms is het ook fijn om hen niet ‘lastig te vallen’. En dan moet je dus op zoek naar een oppas. Nu er tegenwoordig dus niet meer zoveel briefjes in de supermarkt hangen, en er andere mogelijkheden zijn, ging ik die eens bekijken. Zo kwam ik terecht bij een ‘Oppas App’.

Het idee

Het idee achter de App (en website) is om mensen die op zoek zijn naar een oppas, en de mensen die op willen passen, bij elkaar te brengen. Eigenlijk een heel simpel idee, maar wel ontzettend handig. Als je als Papa en Mama op zoek bent naar een oppas, kun je heel eenvoudig je postcode invullen en de oppassers die bij jou in de buurt wonen, worden meteen getoond. Zo kwam ik erachter dat er in een straal van 500 meter al bijna 20 mensen op zouden willen passen.

oppassen app zoeken op locatie

De App

Binnen de App kun je daarnaast ook nog heel eenvoudig filteren op leeftijden van de oppassers, of het een oppas of gastouder moet zijn, de beschikbaarheid en nog veel meer. Als je dan een geschikte oppas hebt gevonden, kun je via de App meteen contact opnemen met diegene door hem/haar een mail te sturen. Standaard wordt er al een voorbeeldmail getoond, wat ik erg handig vind. Ik zou namelijk zelf zo niet weten wat voor vragen ik zou moeten stellen aan een mogelijke oppas. Daarna kun je een afspraak maken voor een intake gesprek. Op de site kun je een handig intakeformulier downloaden.

Oppassen App verschillende filters leeftijd geslacht ervaring

oppassen app profiel over mij oppas gastouder

Het Intakeformulier

In het intakeformulier komen allerlei soorten vragen naar voren. Zo is er een algemeen gedeelte voor de gegevens van de ouders, kinderen en oppas. Maar ook staan er vragen op waar je in eerste instantie niet zo aan denkt. Of je kind(eren) zindelijk is/zijn. Wat te doen in geval van ziekte. En bijvoorbeeld waar in huis wel en niet aan gezeten mag worden, voor zowel de kinderen als de oppas.

oppassen app website intake formulier

Referenties en reviews

Wanneer ik iets op internet ga kopen, of in dit geval een oppas in zou gaan huren, kijk ik het liefste naar de reviews van andere mensen. Je kunt jezelf nog zo goed verkopen, uiteindelijk draait het er toch om hoe de ervaring van de mensen met jou is. Dat er in de App dan ook eenvoudig terug te zien is of er reviews zijn, en hoe de oppas dan is beoordeeld, is voor mij echt een groot pluspunt. Ik denk dat ik eerder contact met iemand op zou nemen die goede reviews heeft, dan iemand die alle diploma’s heeft, maar waar geen referenties/reviews van te vinden zijn.

Screening

Waar ik wel benieuwd naar was binnen dit concept, was de screening/klachten van en over oppassen. Iedereen kan zich in principe inschrijven, dus dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. De identiteit van de oppassers worden geverifieerd door een bevestiging van het e-mailadres en telefoonnummer. Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk dat jij zelf een klik hebt met de oppas en deze kunt vertrouwen. Klachten worden overigens heel serieus genomen. Op het moment dat er ongeschikte profielen actief zijn, worden deze direct gedeactiveerd. Daarnaast kun je zelf ook altijd een review (zowel positief als negatief) achterlaten op de site. Het blijft dus goed opletten, maar uiteindelijk kun je de oppas zelf het beste beoordelen natuurlijk.

De kosten

In principe kun je gratis gebruik maken van de website en de App om een oproep te plaatsen of te zoeken naar oppassen. Als je echter wilt reageren op oppassers of gastouders, wordt er een vergoeding van €9,95 per maand gevraagd. Als je voor een premium account kiest, worden de oppassers in de buurt via een SMS of push notificatie van je bericht op de hoogte gebracht. Je kunt daarnaast onbeperkt reageren op oppassers in jouw regio. Daarnaast bespaar je geld dat je aan bemiddelingskosten via een oppasbureau kwijt zou zijn. De App kun je in de App Store of Google Playstore downloaden.

 

Deze blog is een samenwerking met Oppassen.nl

2 thoughts on “Het nieuwe oppassen

    1. Dat vroeg ik mij inderdaad ook af. Zij geven aan dat er sowieso geadviseerd wordt om een intake gesprek te doen. Uiteindelijk weet je dat bij een supermarkt prikbord ook niet natuurlijk, maar snap je zorgen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge