Pura starterset en sportfles – Review + Winactie

Pura starterset en sportfles – Review + Winactie

Met 3 kinderen krijg je de nodige ervaring met welke soort/merk flessen je uit de voeten kunt. Wat je ook leert is dat het in eerste instantie niet aan de soort/het merk ligt, maar aan je kind zelf 🙂 . Elk kind is uniek en dat blijkt ook maar weer eens als het op flessen aan komt…

Verschillende kinderen, verschillende flessen

Toen J geboren werd, kochten wij op de gok maar een starterset met flessen om hem uit te laten drinken. Wij hadden geen flauw idee en kwamen uit bij de Tommee Tippee flessen die ze bij de Babydump verkochten. Dat werkte prima en dus probeerden we deze ook bij D te gebruiken. D had daar alleen weinig zin in… We besloten toen flessen van Avent te kopen en die sloegen bij hem dan weer prima aan. En S? Die is nu ruim een jaar oud en die maakt het allemaal niet uit. Tijd voor een experimentje dus!

Pura flessen – RVS en plasticvrij

Het grote nadeel van de plastic flessen van zowel Tommee Tippee als Avent vond ik de ‘duurzaamheid’. Ondanks dat beide soorten geschikt zijn voor de vaatwasser, merk je wel dat er op een gegeven moment aanslag in de flessen komt te zitten. Op dat moment ben ik er wel een beetje klaar mee en moeten er dus weer nieuwe flesjes gekocht worden. Een alternatief zou glazen flessen zijn, maar met drie kinderen in huis weet je dat die het ook niet lang volhouden. Toen ik de Pura flessen tegenkwam, was ik dan ook direct enthousiast: een RVS fles die door de grote opening gemakkelijk schoon te maken is!

20200216_161334

De Pura starterset – 325 ml

Het motto van Pura is: One Life … One Bottle. De flessen kun je dus niet alleen voor kleine kinderen gebruiken, maar ook voor kleuters, tieners en volwassenen. Alle accesoires zijn namelijk te gebruiken op alle flessen! Als je dus op zoek gaat naar een starterset, kun je die daarna ook blijven gebruiken als de kids groter zijn. De starterset is er trouwens in 2 varianten: 150 ml en 325 ml. Tip van flip: neem de 325 ml, want die hoeveelheid kun je goed gebruiken voor de periode na de borst-/kunstvoeding ;-).

Inhoud van de Pura starterset

Naast 2 flessen met een inhoud van 325 ml, bestaat de starterset uit de volgende onderdelen:

 • Medium Flow spenen (2 x)
 • Fast Flow spenen (2 x)
 • XL Tuiten (2 x)
 • Afsluitdisks (2 x)
 • Sleeves (2 x)
 • Reisdoppen (2 x)

De Fast Flow spenen en de XL Tuiten zijn te gebruiken vanaf 6 maanden. De afsluitdisks zijn ideaal om de flessen mee te nemen voor onderweg. Dit omdat de reisdoppen namelijk niet 100% lekdicht zijn. Dan is het dus verstandig om deze te gebruiken. Je kunt natuurlijk ook de flessen rechtop vervoeren, dan is de kans dat deze gaan lekken een stuk kleiner. De sleeves zorgen er trouwens voor dat de flessen niet uit je hand glijden. Daarnaast zien ze er ook nog eens leuk uit.

20200216_161606

Mijn ervaringen met de Pura starterset

De Pura starterset heeft me tot nu toe vooral positief verbaasd. Ik vroeg me in eerste instantie af of zo’n RVS fles wel handig zou zijn. Het is toch een ander gevoel dan een kunststof of glazen fles, maar eigenlijk is het ideaal. Bij de kunststofflessen blijven er soms wel eens melkresten achter, maar dat is bij de RVS flessen helemaal niet het geval. Als je kindje nog borstvoeding drinkt, is dat RVS trouwens helemaal fijn, want de melk warmt veel makkelijker op dan met een kunststof of glazen fles. Ook zitten er handige maatstreepjes aan de binnenkant van de fles. De spenen voelen erg degelijk aan en S kan er prima uit drinken. Daarnaast is hij ook helemaal fan van de mogelijkheid om er een ‘tuitbeker’ van te maken.

20200216_161130

Ook nog iets voor Papa/Mama

Zoals je hierboven al kunt lezen, is het motto One Life … One Bottle. En omdat dat goed te kunnen ervaren, mocht ik ook nog een sportfles uitproberen. Ook dit is een RVS fles, maar dan met 850 ml inhoud. Ideaal dus voor een goede sportsessie, of gewoon om mee naar je werk te nemen onder het mom van goede voornemens 😉 . De dop van de sportfles werkt echt ideaal. Als je tijdens het sporten probeert te drinken, vliegt niet alles zo maar uit de fles, haha. Wel moet je er even rekening mee houden dat je geen thee of koffie in de sportfles doet in combinatie met de dop, want daar kan de dop niet tegen.

De winactie

Ben jij ook al enthousiast geworden van de Pura starterset? Mooi! Ik mag namelijk één starterset weggeven! Je kunt kiezen uit een starterset met de kleuren Aqua en Roze, of Aqua en Groen. Om kans te kunnen maken op deze starterset laat je een reactie achter in de comments hieronder. Daarnaast zou ik het leuk vinden als je me ook volgt op Instagram en Facebook.

Deze winactie is een samenwerking met Kleine Giraf . Om mee te kunnen doen aan de winactie moet je een geldig e-mailadres invullen waar je op te bereiken bent. De winactie loopt tot en met dinsdag 25 februari 2020 23:59 uur en over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. Voor meer informatie: zie onze Disclaimer en Privacyverklaring

32 thoughts on “Pura starterset en sportfles – Review + Winactie

 1. Rvs is zoveel fijner, houd langer warm of koud, alleen wel jammer dat dat niet in de magnetron mag, dus zou je moeten overgieten, dus eigenlijk heeft alles z’n voor en nadelen:)

  We hebben hier dus en de klean kanteen en de pura, beide fijn, makkelijk en kan tegen een stoot, wil nog wel een keer de sportdop van pura proberen die hebben we dan net weer niet
  Blauw/Groen set is super mooi, maar dan met sportdoppen ideaal voor mee naar school.

  Tip: spoel je plastic flesjes om met koud water en ze blijven langer mooi zonder aanslag, maar ook dat vergeet ik ook telkens

 2. Wij verwachten binnenkort een kleintje! Dus ideaal! Omdat wij niet (willen) weten of het een jongen of meisje is ga ik voor blauw/groen

 3. Jammer dat deze er nog niet waren toen die van mij baby waren. Ik doe graag mee voor mijn schoonzusje die ze straks goed kan gebruiken. De voorkeur gaat uit naar de kleuren aqua en roze.

 4. Ik zou gaan voor aqua en groen, mijn favoriete kleuren. Ik maak graag kans op deze mooie set voor ons zoontje Jaxx. Ze lijken me ideaal.

 5. Mijn oomzegster heeft een kleintje van 2 jaar en is in verwachting.
  Ik zou haar met deze Pura starterset een enorm plezier doen.
  Voorkeur gaat uit naar de kleuren aqua en groen.

 6. Ik zou graag gaan voor de aqua groene variant. Blijft de melk er ook warm in? Ik heb ook nog vragen op Instagram gesteld als Diependaal en volg je ook op Facebook. Maar om 3 keer hetzelfde neer te zetten ging me wat ver, haha. Fingers crossed!

 7. Wat een leuke winactie, ik loot graag mee voor de aqua en roze versie. Ik volg je via Facebook (Mooie Rooie) en Instagram (Truusje26).

 8. klinkt super handig! voor het snel opwarmen van de melk. Want met een huilende baby wil je zo snel mogelijk het flesje klaar hebben ennuh geen melkresten achterlaten is natuurlijk helemaal prettig!

  (aqua & green)

 9. Graag de Aqua en green voor mijn zwangere nichtje! Aangezien ze niet weten wat het wordt is dit t meest neutrale

 10. Wat een prachtige en handige flessen voor onderweg.
  Heel graag doe ik mee voor de kleuren: Aqua en groen.
  Ik heb geliked en geloved op Bloglovin.

 11. Deze flessen zien er fijn en duurzaam uit! Onze dochter van 6 weken krijgt borstvoeding, maar nu het starten op het kinderdagverblijf in zicht komt zijn wij ook gestart met de zoektocht naar de ideale fles. Ik zou deze set daarom graag winnen, graag met de roze variant. Ik ga vast duimen 🙂

 12. Wauw ik wist niet dat dit bestond!
  Ik was al een beetje bang voor zo’n tupperware invasie maar dan met flessen (flessen van ons en van de kleine). En je pakt altijd de verkeerde onderdelen bij elkaar (want ja ik heb vaak haast 😉 ).

  Dit zou dus een ideale oplossing voor mij zijn, maar ook voor keukenla, zodat hij opgeruimd blijft.

 13. Wat een herkenbaar verhaal 🙂 Als pappa van 4 (nu 11, 8, 5 en 3 jr) kan ik me hier helemaal in vinden. Allemaal een eigen karakter en voorkeuren 🙂

  Ik zou graag met de winactie meedoen, onze voorkeur gaat dan uit naar Aqua en Groen.

  Mvg Angelo Bottigliero

 14. Heel graag in aqua en groen. Ik geef mijn zoon borstvoeding, op het kinderdagverblijf krijgt hij afgekolfde melk. Het zou heel fijn zijn als dit in een fles zonder plastic is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge