*Foodblog* Dineren bij Vintage in Eindhoven

logo

Samen met mijn 2 zussen hadden wij besloten dit jaar eens een origineel Vaderdag cadeautje te geven. Geen parfum, douchepakket en zelfs geen zelfgemaakte asbak, maar een avondje met de kids uit eten bij een restaurant naar keuze.

Na een paar maanden proberen de agenda’s met elkaar af te stemmen, was het dan 4 augustus zo ver: uit eten bij Vintage in Eindhoven. Zelf kende ik dit restaurant nog niet, maar als ik de reviews moet geloven is het prima dineren bij dit knusse restaurant aan de Kerkstraat in Eindhoven.

Het restaurant

Het restaurant ligt gelegen midden in het centrum van Eindhoven aan de Kerkstraat en is goed bereikbaar per fiets (parkeren voor de deur) en met de auto (parkeren in bijv. de Heuvelgallerie). Aangekomen bij het restaurant tref je daar een aantal tafeltjes aan waar je buiten aan kunt dineren. Op dit terras kun je genieten van al de bedrijvigheid en mensen die voorbijkomen. Binnen in het restaurant valt direct op dat het restaurant erg smal oogt. De inrichting is, zoals de naam al doet vermoeden, in een vintage stijl en je kijkt je ogen uit naar alle vintage spullen die her en der staan opgesteld. Het gedimde licht zorgt voor een verder knusse sfeer.
54464a683c384

Het Menu

Het huidige menu is op de site van Restaurant Vintage terug te vinden en bestond op dit moment uit 6 voorgerechten, 7 hoofdgerechten en 4 nagerechten: lekker overzichtelijk, maar ruim voldoende keus voor iedereen. Wat mij wel opviel was dat er veel visgerechten op het menu stonden: 3 voorgerechten en 3 hoofdgerechten. Zoals jullie in mijn vorige restaurant blog al hebben kunnen lezen, ben ik zelf niet zo’n visliefhebber, dus koos ik die dag dan ook voor de vleesgerechten.

Het voorgerecht

Voor het voorgerecht koos ik voor de Salade Perigord: Gekonfijte eend, Eendenlever, Walnoot en Truffel.
Qua lever ben ik. normaal gesproken, vrij kritisch: als dit niet goed bereid is proeft het als een schoenzool zonder weinig smaak. Deze eendenlever was echter geweldig bereid: hij smolt op je tong en was qua smaak precies goed; niet te bitter, niet te zoet, gewoonweg prima! Ook het gekonfijte gedeelte van de eend was lekker en de walnoot zorgde voor een lekkere bite in het geheel. De truffel was niet echt terug te proeven, maar de smaak van de eend compenseerde dit prima.

IMG_3893

Het Hoofdgerecht

Voor het hoofdgerecht koos ik de Kalfsentrecôte met bearnaise saus en zomergroenten.
De kalfsentrecôte had een lekkere malse structuur en de frisse bearnaise saus ging hier goed mee samen. Verrassend aan dit hoofdgerecht was de mousse van bonen. De mousse was (logischerwijs) erg luchtig, maar de smaak van de bonen kwam erg goed naar voren. Bij dit hoofdgerecht werden heerlijk, krokant gebakken, frites geserveerd. Al met al een prima hoofdgerecht.

IMG_3894

Het Dessert

Voor het dessert had ik zin in iets zoets, en de proeverij van chocolade leek mij hier wel voor geschikt.
Het dessert was opgebouwd uit verschillende structuren en verschillende soorten chocolade die elkaar lekker afwisselden. Luchtige en stevigere structuren waren beide smaakvol.

IMG_3898

De Prijs

De prijs van dit vaderdagcadeautje was prima in verhouding tot de kwaliteit. Het 3-gangen diner kost €25,50. Wanneer je ervoor wilt kiezen om losse gerechten te nemen betaal je het volgende:
– Voorgerecht:         €7,50
– Hoofdgerecht:     €16,50
– Nagerecht:            €6,50

Plussen en minnen

Bij Restaurant Vintage valt vooral de hoge kwaliteit van het eten in positieve zin op.

Plussen
– 
Kwaliteit eten
– Relaxte sfeer
– Goede bediening

Minnen
– Vrij klein
– Behoorlijk warm

Conclusie

Wij hebben een erg geslaagde avond gehad bij Restaurant Vintage in Eindhoven en ik zou dan ook zeker aanraden om hier een keer te gaan eten. De relaxte sfeer en de kwaliteit van het eten, compenseerde ruimschoots het feit dat het erg warm was die avond (zowel in, als buiten, het restaurant).
Kortom: ben je nog op zoek naar een avondje culinair relaxen, ga dan zeker eens bij Restaurant Vintage langs!

2 thoughts on “*Foodblog* Dineren bij Vintage in Eindhoven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge