* Dagje weg blog * Safaripark de Beekse Bergen

dagje weg blog beekse bergen
Zoals jullie wellicht vorige week wellicht voorbij hebben zien komen was er een actie bij Social Deal om kaartjes voor Safaripark de Beekse Bergen te kopen met korting. Afgelopen zondag was het heerlijk weer en besloten we om met z’n drietjes een dagje naar de Beekse Bergen te gaan. Ik kon mij niet herinneren dat ik hier ooit eerder was geweest, dus ik wist niet echt wat ik kon verwachten.

De entree

Vanaf het parkeerterrein loop je langs een vijver richting de entree. Hier zie je de eerste bewoners van het Safaripark al: een aantal apen op een eilandje vol met allerlei speeltoestellen waar ze zich prima lijken te vermaken.
Verderop kom je bij de entree aan waar je je gelijk in safarisferen waant. Onderweg richting de ingang kom je al een plattegrond tegen waar je de route voor die dag al kunt uitstippelen. IMG_4283

De bussafari

Het park heeft een aantal speciale “attracties” die het onderscheidt van een normale dierentuin. Zo kun je verschillende soorten safari’s bijwonen wanneer je in het park bent: een bussafari, een bootsafari, een wandelsafari en een autosafari.
Aangekomen in het park was het redelijk rustig, ondanks het goede weer, en besloten we daarom direct de bussafari uit te proberen. Na een kwartiertje te hebben gewacht komt er een oude stadsbus in zebraprint voorgereden. We worden vriendelijk begroet door een enthousiaste ranger en de buggy mogen we ingeklapt aan de zijkant van de bus neerzetten. Dit betekend wel dat zoonlief gedurende de hele rit op schoot bij ons moet zitten; niet zijn sterkste kant, dus we hopen maar dat dat goed gaat. De eerste 20 minuten verlopen prima en zoonlief kijkt zijn ogen uit naar alle verschillende dieren die voorbijkomen: Struisvogels, Gnoes, Zebra’s, Kamelen, van alles komt er voorbij. Tijdens de bussafari worden er allerlei weetjes over de verschillende dieren verteld en komen er allerlei “dierenonderdelen” in de bus voorbij: vanaf stukjes zebrahuid tot en met hoorns; erg interessant en vooral leerzaam voor de wat oudere kinderen.

Na 20 minuten begint zoonlief echter moe te worden en komen we er tot onze stomme verbazing achter dat we zijn knuffeldeken thuis hebben laten liggen (hij heeft nooit iets met fopspenen gehad, maar gebruikt in plaats daarvan zijn dekentjes als hij rustig wil worden). De laatste 20 minuten van de busrit waren dus wat minder geslaagd en, zoals jullie wellicht ook gemerkt hebben, voelden wij ons redelijk bezwaard dat hij de rest van de bus “lastig viel” met zijn gehuil. Reden genoeg om direct de souvenirshop in te duiken om te kijken of we daar een nieuw dekentje kunnen scoren om hem rustig te krijgen en lekker te kunnen laten slapen in de buggy.
Na enige tijd zoeken vonden we gelukkig een aantal fleece dekens in verschillende prints. De giraffeprint was toch wel erg interessant en die hebben we dan ook maar gekocht.IMG_4286IMG_4288IMG_4291IMG_4297IMG_4308IMG_4309

De Wandelsafari

Nadat we zijn nieuwe dekentje hadden gekocht, besloten we om de wandelsafari te gaan lopen; dit is een mooie omschrijving voor een flinke wandeling door het park heen. Op deze manier kun je op je eigen tempo de verschillende dieren bewonderen. Het grootste gedeelte van de dieren kun je ook op deze manier bewonderen.

IMG_4347 IMG_4343 IMG_4327IMG_4311 IMG_4316 IMG_4315  IMG_4310

De autosafari

Als afsluiter van deze heerlijke dag weg besloten we om met de eigen auto door het park te rijden als een echte autosafari. Tijdens deze rit rijd je ongeveer dezelfde route als met de safaribus, maar je kunt nu heerlijk je eigen tempo aanhouden en langer stilstaan op interessante plekken. Tijdens de autosafari kwamen we ook weer bij de kamelen uit die we met de bus ook al hadden gezien, maar deze stonden midden op de weg. Het gevolg: een file van ongeveer 10 auto’s die er niet meer door konden. Gelukkig lag er parallel aan het “normale” pad een ander pad en zo konden we deze file alsnog voorbij rijden. Hoogtepunt van de autosafari was de laatste attractie: de Giraffen. Wat een megagrote dieren zijn dat zeg! We hebben een paar minuten moeten wachten tot hun voerbak leeg was, maar langzaam kwamen ze richting de auto’s gelopen. In de rand onderaan de voorruit hopen zich af en toe wat bladeren op. Daar waren de giraffen natuurlijk erg in geïnteresseerd. Zoals in de foto’s hieronder te zien is, krijg je dan pas door hoe groot Giraffen eigenlijk zijn en dan met name het formaat van hun hoofd.
Met dit spectaculaire slotstuk kwam er een eind aan een hele gezellige dag weg met het gezin.

IMG_4358 IMG_4367 IMG_4374 IMG_4380 IMG_4421 IMG_4446 IMG_4467 IMG_4497 IMG_4508 IMG_4516 IMG_4520 IMG_4526 IMG_4310

De bootsafari

Er is nog één attractie die ik niet benoemd heb en dat is de bootsafari. Bij deze bootsafari vaar je over een rivier die door het park heen loopt. Wij hadden helaas geen tijd meer om deze bootsafari te beleven, maar dit staat zeker op het lijstje voor de volgende keer.

Wat kost dat nou?

Wat altijd interessant is om te weten is wat zo’n dagje Safaripark Beekse Bergen nu eigenlijk kost. Zoals eerder aangegeven hadden wij een kortingsbon wat al een hoop scheelde. Daarnaast hebben we nog wat andere dingen gedaan/gekocht, hieronder een overzicht:

  1. Entree: 2 x €13,- = €26,- (normaal €23 p/p en kinderen tot 3 jaar gratis)
  2. Fleece deken met giraffe print: €25,-
  3. Eten en drinken in het park: ca. €15
  4. Uitrijmunt: €8,50 (als je buiten het park parkeert is parkeren gratis).

Al met al heeft het dagje weg ons dus ca. €100,- gekost, maar dat was het dubbel en dwars waard!

Conclusie

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn wij erg enthousiast over de Beekse Bergen. Een dierentuin met vele extra’s en leerzame safari’s waar mensen van alle leeftijden plezier aan zullen beleven. Voorwaarde is wel dat het een beetje mooi weer is, als het regent zijn er weinig activiteiten die je kunt doen; alles is afgestemd om buiten te zijn..

6 thoughts on “* Dagje weg blog * Safaripark de Beekse Bergen

  1. Mijn vriend weet nooit wat hij moet gaan doen met onze kinderen wanneer hij “papa dag” heeft. Ik ga hem deze opties toesturen haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge