10 tips voor een zomer met (kleine) kinderen

10 tips voor een zomer met (kleine) kinderen

tips zomer kinderen buiten binnen zon regen

Het weer is de afgelopen dagen weer typisch Nederlands. De ene keer kun je in korte broek en t-shirt een hele dag buiten doorbrengen. De andere dag kun je niet naar buiten zonder natgeregend te worden. Ga je nog op vakantie, dan is er wellicht daar wat beter weer, maar mocht je in Nederland blijven, dan heb je wellicht iets aan deze blog. Vandaag geef ik 10 tips voor leuke dingen die je kunt doen in de zomer met (kleine) kinderen.

Tips voor als het goed weer is

Laten we positief beginnen. Wat voor tips heb ik voor leuke dingen die je kunt doen als het heerlijk zomer weer is? Een top 5:

1. Naar het park

Het park is echt de uitgelezen plek om je kleintjes heerlijk hun gang te laten gaan. Het wordt natuurlijk nog leuker als ze vriendjes hebben waar ze mee kunnen spelen. Bij ons in de buurt heb je een heerlijk park met verschillende kleinere en grotere speeltuintjes. Als we er even lekker uit willen, zetten we J in de bolderkar en lopen we naar het park toe. Hij kan dan geen genoeg krijgen van de “Baan” (glijbaan) en kan al zijn energie heerlijk kwijt.

2. Naar de dierentuin

De meeste kinderen zijn helemaal gek van dieren. J vindt het ook helemaal geweldig om naar een dierentuin te gaan, dus proberen we dit ook regelmatig te doen. Wij zijn met hem o.a. al bij Artis en de Beekse Bergen geweest. Elke keer is hij weer helemaal onder de indruk van alle verschillende dieren; zo lang ze maar niet te dichtbij komen. Een van de leukere tips voor als het lekker weer is; een dierentuin met slecht weer, is toch minder leuk.

3. Lekker fietsen

Vanaf dat J kon zitten, hebben wij hem meegenomen op de fiets. In het begin nog maar een klein rondje in de buurt, maar al snel wat langer dan dat. J kijkt zijn ogen uit als hij op de fiets zit en wordt altijd helemaal enthousiast van de verschillende buurtspeeltuintjes die we onderweg tegenkomen. Het is dan standaard ook: “Die, Baan!”, als hij weer een speeltuin met glijbaan ziet. We stoppen dan meestal even en hebben dan de grootste moeite om hem weer op de fiets te krijgen. Wat we op de fiets ook altijd doen is dan naar huizen kijken die we mooi vinden en op Funda kijken of we daar ooit kunnen gaan wonen.

4. De Efteling (of een ander pretpark)

Laatst zijn wij naar de Efteling geweest en hadden wij perfect weer. Het was heerlijk zonnig en niet te warm. Ideale omstandigheden voor een dagje pretpark dus. En wat is er dan leuker om naar een pretpark te gaan, dan waar ze zoveel leuke dingen speciaal voor kinderen hebben. Van het sprookjesbos tot de Fata Morgana en het Carnaval Festival en het doolhof; prima vermaakt voor kinderen van alle leeftijden!

5. De appelplukdagen

Het is nog eventjes wachten, maar op zaterdag 24 september (en bij sommige fruittelers ook de 2 zaterdagen daarvoor) zijn er weer de appelplukdagen. Je kunt dan bij een fruitteler in de buurt, samen met je kind(eren), zelf fruit plukken. Vorig jaar zijn wij hier met J voor de eerst keer naartoe geweest en heeft hij een geweldige dag gehad. Zelf tussen de lange rijen met appel- en perenbomen doorlopen, maar nog veel belangrijker: zelf appels en peren plukken! Daarnaast hebben ze bij de Philips Fruittuinen in Eindhoven ook een maïsveld wat je als leuk doolhof kunt gebruiken. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel de blog van vorig jaar over de Appelplukdagen!

Tips voor wanneer het minder goed weer is

Zoals we de afgelopen dagen wel weer hebben meegemaakt, is het helaas niet altijd lekker zomerweer in Nederland. Zelfs de zomer is geen garantie dat je naar buiten kunt gaan zonder natgeregend te worden. Vandaar dat ik dan ook 5 tips op een rijtje zet voor als het net wat minder lekker weer is.

1. De indoorspeeltuin

De horror van sommige ouders, maar een heerlijk uitje voor andere ouders. Zelf zijn wij toch wel fan van de indoorspeeltuin. J is namelijk een kind met een overdosis energie. Als hij die energie niet kwijt kan, wordt het er niet bepaald gezelliger op. In de indoorspeeltuin bij ons in de buurt, kan hij al deze energie prima kwijt, als het buiten wat minder lekker weer is. Gelukkig heeft hij nu ook de leeftijd dat hij zelf in wat speeltoestellen kan, zonder dat wij de hele tijd mee te hoeven kruipen en klimmen. Hoogtepunt in de indoorspeeltuin is toch nog wel steeds de glijbaan met rollers. Het liefste gaat hij er zonder slee vanaf, maar daar gaan we niet aan beginnen…

2. Midget golf

Vroeger gingen wij wel eens indoor midgetgolfen. Lekker tegen zo’n bal aanmeppen met een heuse “golfclub”. En dan maar hopen dat jij beter was dan je broertjes/zusjes. Sinds kort zit er een “Glow in the Dark” midgetgolf in Eindhoven; zelf zijn we hier nog niet geweest, maar het idee klinkt al prima! We gaan dit dan binnenkort ook zeker eens uittesten; nu maar hopen dat J het ook leuk vindt om te doen.

3. Het zwembad

Houdt jouw kleintje ook zo van badderen of douchen? J is helemaal gek van water en hij vindt het dan ook heerlijk om naar het zwembad te gaan. Sinds dat hij vorig jaar op vakantie last kreeg van chloorallergie, zijn we bijna niet meer met hem wezen zwemmen. Heel erg jammer, aangezien hij dit wel heel leuk vindt om te doen. Binnenkort gaan we weer op vakantie; we hopen dat hij er deze keer veel minder last van heeft. Wellicht dat het zwembad op het vakantiepark van vorig jaar in Italië gewoon (veel te) veel chloor bevatte, waardoor hij er last van kreeg.

4. Een indoor familiepark

Een beetje de tegenhanger van een pretpark in de buitenlucht. Het is meer dan een indoorspeeltuin; eigenlijk een echt pretpark, maar dan binnen. Hier in de buurt zit het Dippiedoe familiepark. Hier kun je van allerlei leuke dingen doen: van botsauto’s tot een draaimolen en de Grote Golf (glijbaan met matjes), ook hier valt genoeg te beleven. Zelf zijn wij hier nog niet geweest, maar ook dit staat nog in de planning als het in de komende weken nog zulk slecht weer is.

5. Het pannenkoekenhuis

Als je een keer geen zin hebt om iets acties te doen, en je kleintje(s) is/zijn gek op pannenkoeken, dan is het pannenkoekenhuis ook een heerlijk uitje. Bij de meeste pannenkoekenhuizen heb je ook een speelgedeelte waar je kindje zich kan vermaken. Vaak is er een ballenbak, een kleurhoek en nog meer. Maar het hoogtepunt is natuurlijk wel de pannenkoeken waar iedereen van kan genieten.

Wat voor uitjes heb jij nog op de planning staan? Zijn er nog uitjes die niet in de lijst staan, maar zeker aan te raden zijn? Laat het mij (en anderen) weten in de comments!

4 thoughts on “10 tips voor een zomer met (kleine) kinderen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge