Airfryer Adventures – Deel 2: Fruit Crumble

Airfryer Adventures – Deel 2: Fruit Crumble

airfryer adventures fruit crumble

En, zijn jullie al helemaal bekomen van de overheerlijke drumsticks van vorige week? Nou, bereid je maar voor, want het recept van vandaag is wellicht nog beter! Afgelopen vrijdagavond konden wij dan eindelijk gaan vieren dat wij vakantie hadden. En dus vond ik het tijd voor een nieuwe Airfryer creatie: Fruit Crumble uit de Airfryer.

Gebak uit de Airfryer

Zoals ik je vorige week al heb verteld, kun je veel meer dan friet en snacks bakken in een Airfryer. Zoals al op de buitenkant van het apparaat te zien is, staan er verschillende bereidingswijzen afgebeeld. Zo zijn er standaard instellingen voor friet, snacks, vlees, drumsticks, loempia’s en, dus zelfs ook, gebak! Op internet zijn ook allerlei verschillende recepten te vinden voor zo’n gebak. Maar uiteindelijk is er natuurlijk niets leuker dan een eigen recept!

Het recept

Zo’n Fruit Crumble valt in de categorie: dat maken we gewoon even tussendoor. De basis voor de crumble hoef je nooit meer te vergeten, die is namelijk 100/100/100. Omdat ik een kleine crumble maakte, gebruikte ik maar de helft van alles:

– 50 gram bloem
– 50 gram boter
– 50 gram suiker

Naast de crumble bodem heb je natuurlijk ook een vulling nodig. Voor deze vulling gebruikte ik:

– 13                aardbeien (vers uit onze eigen moestuin)
– 100 gram   blauwe bessen
– 1                   appel

ingredienten fruit crumble aardbei blauwe bes appel

De bereiding

Voor de bereiding van de Fruit Crumble heb je de volgende zaken nodig:

– Mengkom
– Snijplank + mes
– Mixer of keukenmachine
– Weegschaal
– Springvorm

Voor het maken van de crumble, doe je het volgende:

 1. Weeg de boter af en snijdt deze in kleine stukjes (zo mengt het makkelijker)
 2. Weeg de bloem en de suiker af
 3. Doe alles bij elkaar in een mengkom
 4. Mix deze ingrediënten met de mixer of keukenmachine op de hoogste stand t0t er grove kruimels ontstaan
  airfryer crumble bloem suiker boter
 5. Bedek de onderkant van de springvorm met een stukje bakpapier en vet de rest van de springvorm in
 6.  Verdeel de crumble over de bodem van de springvorm en druk deze met een lepel aan
 7. Zet de springvorm, met de crumble, een paar minuten in de koelkast

airfryer crumble fruit

Voor het maken van de vulling van de crumble doe je het volgende:

 1. Snijd de aardbeien in vieren
 2. Snijd de blauwe bessen in tweeën
 3. Schil de appel en snijd deze in partjes
 4. Meng alles goed in een mengkom
 5. Neem de springvorm uit de koelkast en verdeel de vulling over de crumble
 6. Bak de crumble in de Airfryer gedurende ca. 18 min. op 160 graden*

airfryer crumble fruit appel blauwe bes aardbei

* Ik bakte de crumble volgens de “standaard” aanwijzing op de Aifryer 15 minuten op 180 graden. Hierdoor was de bovenkant in principe goed, maar de binnenkant van de crumble was nog zacht. Dit was wel lekker, maar als je een knapperige bodem wilt, kun je beter bovenstaande bereiding aanhouden.

Het eindresultaat

Al met al heeft het me ongeveer een half uurtje gekost om het gehele recept te maken en te bereiden. Natuurlijk kostte het deze keer wat meer tijd, omdat ik ook wat foto’s wilde maken. Qua moeilijkheidsgraad hoef je hier dus geen sterrenchef voor te zijn. Het is een simpel gerecht, maar wel met een heerlijk resultaat! Ik kan dan ook iedereen aanbevelen om dit ook een keer te maken. Mocht je nou geen Airfryer hebben, dan kun je natuurlijk ook altijd nog de oven gebruiken. Deze moet je alleen wel voorverwarmen, terwijl je de Airfryer direct kunt gebruiken.

airfryer fruit crumble appel aardbei blauwe bes

En ben jij al overtuigd dat je ook een Airfryer aan moet gaan schaffen ;-)? Of heb jij nog een perfect recept dat ik in de Airfryer kan maken? Laat het me weten!

8 thoughts on “Airfryer Adventures – Deel 2: Fruit Crumble

  1. Wij vonden hem ook behoorlijk prijzig inderdaad. Het scheelde dus dat we hem voor een goedkopere prijs konden krijgen. Wij gebruiken nu geen friteuse meer en dat scheelt een hoop stank en het schoonmaken enzo. En ik moet zeggen dat we hem nu ook meer gebruiken als oven en dat werkt prima. Je hoeft hem ook niet voor te verwarmen enzo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge