Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – week 10 en 11

Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – week 10 en 11

zwanger zwangerschap overleven vakantie gynaecoloog

In dit derde deel van “Hoe overleef ik de 2e zwangerschap” o.a.: logeren bij opa en oma, hoe voelt B. zich nu met de hogere dosis medicijnen en VAKANTIE!

In het vorige deel van deze rubriek lazen jullie alle belevenissen van week 9 van de zwangerschap. Vandaag neem ik jullie mee door week 10 en 11.

Week 10

Tuurlijk schatje

In week 10 kwam er toch een opmerkelijke dag in de Tuurlijk Schatje App voorbij. Hier kwam even ter sprake dat het op dit moment van de zwangerschap al duidelijk is of ik de komende jaren aan het miniatuur theeservies zit of mee naar het voetbal ga. Natuurlijk gechargeerd, want meisjes kunnen ook voetballen en jongens vinden theeservies misschien ook wel interessant. Maar het belangrijkste van dit alles, is dus dat nu al duidelijk is of het een jongetje of een meisje gaat worden. Ondanks dat we het nog niet op een echo kunnen zien, is het dus nu al wel beslist wat er straks ter wereld gaat komen. Ik blijf erbij dat het een meisje gaat worden, maar daarover straks meer.

Misselijkheid en een verbod op ui en knoflook

Zoals je 2 weken terug al kon lezen, kreeg ik een strikt anti-sterke-geuren dieet. Bij het minste of geringste luchtje knoflook of uien, vloog B. naar de wc om te proberen haar eten binnen te houden. Nou, ik kan je vertellen, 2 weken later is het helaas nog niet veel beter. B. kan, tijdens deze zwangerschap, onderdeel uitmaken van het honden speurteam van de politie, want niets ontgaat haar. Ik probeerde nog een klein uitje de spaghetti saus in te smokkelen, maar kreeg meteen op mijn donder, omdat “ze dat toch echt wel ging proeven”. Hmm, culinaire hoogstandjes zitten er deze week dus nog niet in.

Een groeiende buik

Even een mooie quote uit de Tuurlijk Schatje App: “Sommige vrouwen zijn geboren voor het dragen van een joggingbroek. Die worden fysiotherapeut, of gym-juf. Of Tokkie. Anderen moeten wachten tot week 10 van de zwangerschap”. Nou, ik kan je vertellen, ook hier gaat dat goed op. B. beweert dat ze nergens meer in past. Gelukkig was het deze week goed weer en kon ze fleurige vrolijke jurkjes aan, maar een groeiende buik, daar ontkomt ze niet meer aan!

Week 11

Overgedragen aan het ziekenhuis

Ineens krijgt B. midden in de week een telefoontje. Op vrijdag zouden wij de laatste controle bij onze “normale” Verloskundige hebben met een termijnecho. Daarna zouden wij overgedragen worden aan de Gynaecoloog. Nou, niets was minder waar, want de Verloskundige en Gynaecoloog hadden toch maar besloten om B. direct aan de Gynaecoloog over te dragen. Wij hadden ons al helemaal zitten verheugen op de termijnecho, nu moesten we nog langer wachten… Gelukkig konden we de week erop al langskomen in het ziekenhuis voor een controle + echo.

Tijd voor wat kruidiger eten

Deze week gaat het gelukkig een stuk beter met de afkeer van sterke geuren voor B. Ze heeft veel minder moeite met knoflook en uien en ze kan zelf ook weer meer groenten eten. Op het gebied van eten alleen maar positief nieuws dus! Daarnaast lijkt B. zich ook fysiek wat beter te voelen. Ze is wat minder moe en lusteloos; hopelijk is dit een teken dat de medicijnen goed aan beginnen te slaan. Over anderhalve week moet ze weer bloed prikken en horen we hoe de schildklier zich nu gedraagt.

J. uit logeren

Dit is alweer de laatste week werken voor wij allebei vakantie hebben. Zoals jullie weten, werk ik fulltime en werkt B. part-time. In verband met de vakantieperiode moest B. deze week alleen ook meer werken: 4 volle dagen. Dit zou betekenen dat wij allebei vroeg uit bed moeten, vervolgens J. moeten klaarmaken en naar zijn opa en oma moeten brengen. Omdat wij allebei wel een behoorlijk slaapgebrek hebben opgelopen de laatste maanden, en het gedoe van J. in alle vroegte klaarmaken, vroegen wij aan de vader en moeder van B. of J. daar een paar dagen kon logeren. Nou, hier hoefden ze nog geen minuut over na te denken: uiteraard was J. van harte welkom! Het gevolg was, dat B. en ik ook wat extra slaap konden krijgen, win-win situatie dus! Uiteindelijk heeft J. van zondag t/m dinsdag daar gelogeerd en heeft hij het prima gedaan. Uiteraard zijn wij wel elke dag even gaan knuffelen met hem!

VAKANTIE

En toen was het eindelijk vrijdag. Na een jaar lang hard werken, en een druk jaar met J., was het dan eindelijk tijd voor een welverdiende vakantie. Het was gelukkig een rustige week op het werk, in verband met de vakantieperiode. Hierdoor kon ik alles goed afsluiten en met een gerust hart een paar weken vrij pakken. Op vrijdag vroegen mijn ouders of ik hen “even een uurtje” kon helpen in hun nieuwe appartement. De vloer werd namelijk geleverd en deze moest naar boven gebracht worden. Nou, ik kan je vertellen, ik hoefde niet meer naar de sportschool toe hoor. Dik 2 uur ben ik bezig geweest met 50 pakketten planken, van 20 kg per pakket, uit een aanhanger te laden, op een bouwlift te zetten, en door iemand anders zijn appartement heen, naar het appartement van mijn ouders te sjouwen… Moe, maar voldaan, reed ik terug naar mijn werk. Omdat het toch rustig was (en ik stiekem behoorlijk op was), besloot ik nog een paar uurtjes te werken en de rest van de middag vrij te nemen. Om de vakantie ‘s avonds in te luiden, besloot ik nog een heerlijke Fruit Crumble te maken en kon de vakantie echt beginnen! We kunnen niet wachten tot de termijnecho volgende week dinsdag!

vakantie beach relaxing cocktail

 

 

3 thoughts on “Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – week 10 en 11

  1. Wat leuk om te lezen, maar wat balen van die uitgestelde termijnecho zeg, we hebben al zo weinig echo’s in Nederland vind ik. Mijn man is het roerend eens met je stuk over het stuk van de groeiende buik haha, ik “beweerde” ook dat ik nergens in paste…Lastig soort he die vrouwen! 😉 Nu lekker genieten van jullie welverdiende vakantie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge