Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – week 12 en 13

Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – week 12 en 13

zwangerschap overleven termijnecho echo positiekleding

Zoals jullie in de vorige zwangerschapsupdate al hebben kunnen lezen, hebben wij nu heerlijk vakantie. De eerste anderhalve week van de vakantie bleven wij thuis, maar de 2e anderhalve week gingen wij naar Luxemburg. Aangezien er al een blog van de vakantie in Luxemburg online kwam, gaat deze blog met name over de eerste anderhalve week van de vakantie. Het spannendste van deze anderhalve week was de 2e echo die wij kregen!

Week 12

Een mooie echo

Week 12 begon spannend en spectaculair: wij kregen namelijk de eerste termijnecho van deze zwangerscchap. Nadat wij vorige week te horen kregen dat deze echo niet meer bij de “normale” Verloskundige plaats zou vinden, waren wij toch wat teleurgesteld. Een paar dagen later konden wij gelukkig al in het ziekenhuis terecht bij de echoscopiste, super fijn dus! De echo zou direct gevolgd worden door een afspraak met de Verloskundige. Deze baby is nu al echt een kind naar mijn hart: het eerste beeld dat wij te zien kregen was zijn kont vol in beeld met een partij mooie lange benen! Op de echo konden wij al mooi 2 armen met handen en 10 vingers zien en ook benen met voeten en 10 tenen; dikke prima dus. Ook klopte het hartje heel mooi en waren wij direct een stuk meer gerust gesteld. Nadat we 5 minuten moesten wachten na de echo, konden wij bij de Verloskundige terecht. Mijn vrouw was helemaal blij, want dit bleek de Verloskundige te zijn, die ons (en met name B) zo goed had geholpen tijdens de bevalling. Ze herkende ons ook nog en vond het ook heel leuk dat zij ons verder gaat begeleiden; beter kon deze dag dus niet verlopen!

zwanger zwangerschap echo termijnecho papa papablog

Het nieuws van de zwangerschap eindelijk delen?

Volgens de ongeschreven regels van een zwangerschap is dit de week, mede door de echo, dat je het zwangerschapsnieuws wereldkundig kunt gaan maken. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, zijn wij een beetje eigenwijs en wist bijna iedereen het al. Mocht de zwangerschap namelijk niet goed verlopen, dan kun je hier, in mijn ogen, ook makkelijker met mensen over praten, dan dat niemand “het” nog weet.

Andere vrienden

De Tuurlijk Schatje app heb ik uiteraard ook deze week weer goed in de gaten gehouden. Deze week wordt er “gewaarschuwd” dat je andere vrienden gaat krijgen. Dit heb ik ook wel gemerkt tijdens, en met name, na de eerste zwangerschap. Ik merkte het bijvoorbeeld goed bij collega’s. Collega’s die ook net vader zijn geworden, of nog jonge kinderen hebben, spreek je een stuk vaker dan de collega’s met oudere kinderen of collega’s die (nog) geen kinderen hebben. Met andere (jonge) ouders heb je meteen een heel belangrijk gespreksonderwerp gemeen: het ouderschap. Zoals de app je aangeeft, moet je die andere vrienden trouwens wel koesteren. Een avondje doorbrengen met vrienden zonder dat het de  hele tijd over kinderen gaat, is op zijn tijd ook erg fijn. Koester deze vrienden dan ook zeker!

Week 13

Positief hormoonnieuws

Ja, het klopt: ik mag ondertussen (bijna) alles weer eten van vrouwlief; dus qua zwangerschapshormonen is het feest op een positieve wijze voorbij #nevernoteating. Maar niet alleen dat, ook wat betreft de schildklier is er positief nieuws te melden op het hormonengebied. Een normale waarde van het T4 hormoon is 20. Bij de eerste bloeduitslagen was de waarde van dit hormoon schrikbarend hoog: 64. Nadat B. vier weken medicijnen had genomen, was deze waarde al gedaald naar 46; dat was dus positief, maar bij lange na nog niet goed genoeg. De dosering werd dus opgeschroefd naar 4 pillen per dag en dat was geen feest. De pillen schijnen bijzonder bitter te zijn, dus dit was niet echt fijn voor B. Toen wij in deze week de uitslag kregen en de waarde van het hormoon naar 27 was gedaald, sprong B. dan ook een gat in de lucht. Ze mocht zelfs de medicijnen terugschroeven naar “nog maar” 3 pillen per dag. Over 4 weken moet er weer bloed geprikt worden en hopen we op weer zo’n positieve uitslag. Voor nu is dit in ieder geval een supermooie, en nog belangrijker, veilige waarde!

Positiekleding voor de zwangerschap

Deze week kwam op de Tuurlijk Schatje app een mooie tip voorbij: positiekleding kun je ook op internet kopen! Ik ben sowieso al geen fan van kleding shoppen met mijn vrouw (of vrouwen in het algemeen). Wij mannen zijn lekker simpel: wij lopen een winkel in en binnen 2 minuten hebben wij OF iets gekocht, OF zijn erachter dat ze sowieso niets hebben. Vrouwen zijn compleet het tegenovergestelde. Zij lopen een winkel in, gaan eerst een kwartier in de schappen lopen rommelen en trekken vervolgens allerlei dingen aan die ze er niet uit vinden zien, maar toch echt grappig zijn. Als je dan minimaal een half uur verder bent, zijn ze er achter dat deze winkel toch niet echt heeft wat ze zoeken, gaap… Ik dacht hier dus heel mooi onderuit te komen, maar toen we een dagje naar Haarlem gingen, moest ik er dan toch aan geloven: 5 winkels verder had ze dan eindelijk 1 broek gevonden die ze leuk vond. “Moet je het niet even passen”, vroeg ik nog even, maar dat was natuurlijk niet nodig. Met als gevolg dat deze broek toch niet echt goed paste en niet echt lekker zat toen we thuis kwamen…

Op vakantie

En toen was het alweer woensdag en was de dag dat we op vakantie gingen daar! Na 3 dagen voorbereiding, want B. wilde per se weten dat ze alles klaar had liggen, gingen we op reis. We konden pas vanaf 16 uur op de camping terecht, dus konden we het ‘s ochtends heerlijk rustig aan doen. We waren nog geen 20 minuten onderweg toen J. in slaap viel. Ongeveer een uur later, toen we al diep in België waren, werd hij weer wakker. De rest van de reis heeft hij zich ook prima gedragen. Zelfs B. heeft zich prima gedragen; wat je misschien nog niet weet van een zwangerschap is dat de blaas van je vrouw het formaat van een ei krijgt. In ieder geval zo lijkt het, want ze moeten onderhand elk uur naar de WC. En zoals ik je wel al heb medegedeeld: don’t mess with a pregnant woman. Wat ik alleen niet wist, is dat er in België bijna geen tankstations zijn als je Maastricht voorbij bent. Het duurde dus nog ongeveer anderhalf uur voordat B. naar de WC kon toen ze moest, maar ze heeft hier (bijna) niet over geklaagd; ideaal dus!

Hebben jullie wel gewacht met de aankondiging van de zwangerschap tot de termijnecho? En zou je dit ook weer wel of niet doen als je het over mocht doen?

2 thoughts on “Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – week 12 en 13

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge