Nederlanders op de camping

Nederlanders op de camping

camping nederlanders schaamte sleurheut wc rol

Dit jaar was het voor het eerst dat B. naar een camping ging. Het vooruitzicht om met een WC rol onder je arm naar de WC te moeten lopen, is volgens mij de grootste nachtmerrie van alle “Exotische Nederlanders” (lees: Surinamers, Antillianen, etc.). Maar is dat het enige dat Nederlanders op een camping typeert? Nou, ik kan je vertellen, de eerste keer op de camping was een echte eye-opener voor B.

Een eigen tent(je) of sleurhut

Een van de belangrijkste dingen die B. op een vakantie wil hebben is: Comfort. Het is dan ook onvoorstelbaar dat we in een tent(je) gingen slapen. B werd nu niet echt bepaald warm van het vooruitzicht van een dun luchtbedje in een tent waar je alles hoort van wat er buiten gebeurt. Het hele idee van een caravan snapt zij (en ik) ook niet. Ten eerste kost het je een hoop moeite en tijd extra om überhaupt op de plek van bestemming te komen. Als je er eenmaal bent kun je je kont niet keren in dat ding en daarbovenop komt nog het legen van het chemisch toilet. Nee, dank je vriendelijk :-). Wij kozen er dan ook voor om een stacaravan te huren. Genoeg ruimte en een eigen WC en douche; niet met een WC rol onder je arm The Walk of Shame afleggen en enigszins fatsoenlijke bedden.

Samen afwassen op de camping

Nederlanders voelen zich volgens mij het meest thuis in het toiletgebouw op de camping. Het lijkt wel alsof het naast elkaar afwassen als een natuurlijke habitat voor de rondtrekkende Nederlander is. B. keek dan ook haar ogen uit toen wij de eerste keer het toiletgebouw voorbij liepen en daar een hele kolonie Nederlanders af en aan liepen met hun teiltje onder hun arm samen met vrouw en/of kinderen. Elke keer als wij het gebouw weer voorbijliepen kon ze vol verwondering gewoon 5 minuten blijven kijken.

Geen schaamte

Er is iets dat je moet weten van onze “Exotische Nederlanders”. De meeste lopen niet graag te koop met hun hele hebben en houden. Toen dan ook de eerste Nederlander op de camping in haar (iets te korte) pyjama voorbij kwam lopen, vielen B. haar ogen bijna uit haar hoofd. De eerste gedachte die in haar opkwam: “Ken je geen schaamte?”.  Ook het boodschappen doen in de campingwinkel in je zwembroek of bikini waarbij alles (letterlijk) heen en weer deint vond ze maar vreemd. En als we eerlijk zijn is het ook wel een beetje apart. Het is toch enigszins alsof je in Nederland over straat loopt in je pyjama of zwembroek/bikini. Je krijgt dan ook gegarandeerd wat vreemde blikken…

Je eigen huisraad mee

De meeste Nederlanders willen zich ook graag een klein beetje thuis voelen op vakantie. Niet alleen dat favoriete boek moet mee, maar ook minder voor de hand liggende zaken worden ingepakt. Zo hebben wij satelietschotels voorbij zien komen, zodat “De Nederlander” ook naar de Nederlandse TV kon kijken. En in Nederland natuurlijk wel klagen als de buurman van een paar deuren verder een schotel op zijn dak heeft staan ;-). Naast de plastic tuinset die in de caravan wordt gepropt, kwamen wij nog wel extremere dingen tegen. De meest aparte situatie was toch wel van een gepensioneerd stel met een grote camper. Deze mensen hadden bijna letterlijk hun huis meegenomen. In de enorme voortent die ze hadden opgezet voor hun camper stond eetkamermeubilair. Naast de bekende schotel, hadden zij ook nog de tv van de muur thuis getrokken. Een flatscreen TV met een doorsnee van minimaal 1 meter stond op een houten TV kastje. Ook hadden deze mensen kunstgras ingeladen om een groene loper vanaf de camper naar de weg toe te leggen. Maar het meest verbaasde ik me nog toen ik daar voorbij kwam lopen. De dame in kwestie (minimaal 70 jaar oud) lag gestrekt op het gras met een snoeischaar in de aanslag. Rustig lag ze de grassprietjes van het campinggras bij te knippen, terwijl de man in zijn fauteuil het Journaal aan het volgen was, bizar.

(A)sociale kinderen

Over het algemeen waren de kinderen gezellig en kon iedereen met elkaar opschieten. De puberteit lijkt alleen tegenwoordig wat eerder te beginnen. Ik heb me verbaasd over het taalgebruik van de kinderen van een jaar of 8/9. Toen ik rustig met J. in de speeltuin was, hoorde ik de ene “k*t” na de andere “gvd” voorbijkomen. Aangezien er dus een hoop andere kinderen bij waren, waaronder J. die het leuk vind om woorden na te zeggen, heb ik de jongen meteen erop aangesproken. “Gelukkig” schrok hij hier behoorlijk van en verontschuldigde hij zich meteen; het had me niets verbaasd als ik nog een grote mond terug had gehad, maar dit viel dus gelukkig mee.
In het zwembad verliep alles, tot mijn verbazing, boven verwachting goed. Kinderen wachten keurig in de rij bij de glijbaan en ook in het zwembad hield iedereen prima rekening met elkaar. Mocht er dan toch iemand proberen voor te dringen of vervelend doen, dan werd diegene gelijk door (andere) ouders gecorrigeerd. Dat is toch wel een voordeel van een Nederlandse camping.

Volgend jaar weer?

Ondanks dat de camping een eye-opener was voor B. zou ze best nog een keer naar een camping willen. Niet in een tentje, maar toch echt weer een stacaravan of een andere slaapplek waar ook een WC en douche aanwezig zijn. Volgend jaar zal dit waarschijnlijk niet gaan gebeuren, aangezien we dan net weer Papa en Mama zijn geworden en de kleine spruit dan pas een maand of 3/4 oud is. Ik ben wel heel benieuwd hoe we de vakantie van het jaar erna gaan plannen. We zijn dan al met z’n 4en en qua bestemming heb ik ook nog geen idee wat het moet worden.

Ga jij wel eens naar de camping en verbaas jij je over de gebruiken van “De Nederlanders”. En waar zou jij heen gaan met 2 kinderen (locatie en soort verblijf)?

4 thoughts on “Nederlanders op de camping

  1. ik heb echt gelachen om het verhaal over die pensionado’s! Kan me voorstellen dat ze haar ogen uitkeek haha, fantastisch. Een wonder trouwens dat ze het allemaal mee kregen…

    Echt heel leuk geschreven!
    Merel recently posted…De laatste keer TAGMy Profile

  2. Geweldig geschreven! Ik als Belg word net altijd zo vrolijk van die Nederlanders op de camping. Altijd vrolijk en joviaal! Geweldig! Hoewel we ook soms staan te (glim)lachen met sommige mensen hun ietwat bizarre gebruiken 😉
    Wij gaan zolang de kinderen klein zijn altijd naar een camping (in stacaravan 😉 ) omdat de kinderen dan echt lekker vrij hun ding kunnen doen. Volgend jaar zullen we voor het eerst met 4 kinderen naar Italië trekken, vorig jaar deden we dat al met 3.
    Kimberley van Gewoon Wij recently posted…Naar de vredefeesten en Kapitein WinokioMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge