Recensie: Suicide Squad – Bizarre film met zwarte humor en bomvol actie

Recensie: Suicide Squad – Bizarre film met zwarte humor en bomvol actie

suicide squad film bioscoop recensie film

Nog niet eerder schreef ik een recensie van een (bioscoop)film. Na het zien van Suicide Squad wist ik dat hier verandering in moest komen! Suicide Squad is een nieuwe film van DC Comics (van o.a. Batman en Superman) en draait sinds 5 augustus in de bioscoop.

 Het verhaal achter Suicide Squad

Wat als Superman er niet meer is en zijn opvolger misschien wel minder goede bedoelingen heeft. Dit is de start van het verhaal achter Suicide Squad. De Amerikaanse regering vraagt zich dit af. Ook proberen ze te bedenken hoe ze dit probleem dan op zouden gaan lossen. Niet erg voor de hand liggend, maar wel interessant is het samenstellen van een team van Meta-mensen. Meta-mensen zijn mensachtigen met superheldenkrachten. Er is één probleem met de Meta-mensen in deze film: het zijn levensgevaarlijke criminelen. Wat krijg je als je deze mensen samen in een team zet? Een Suicide Squad!

De personages

Zonder al te veel van de rest van de film te verklappen, is het wel goed om een aantal van de personages te leren kennen.

 • Deadshot
  Will Smith vertolkt weer een rol als anti-held. Nadat hij als dokter Robert Neville de wereld probeert te redden in de film I am Legend, vertolkt hij nu de rol van Deadshot. Deze “super villain” kan met alle wapens exact raak schieten. Dit kan goed van pas komen als er tientallen “Bad Guys” op je af komen rennen…
 • Harley Quinn
  Deze knappe blondine speelde dit jaar ook al in een andere must-see film: The Legend of Tarzan, waar zij de rol van Jane invulde. Nadat ze daar een rustig(er) personage speelde, gaat ze in de rol van geflipte psychiater Dr. Harley Quinn helemaal los in Suicide Squad. Ze verandert van een rustige psychiater naar het liefje van The Joker met een honkbalknuppel en een groot pistool.
 • June Moon / Enchantress
  Een beetje de Good Cop / Bad Cop van deze film. Nadat deze archeologe (June Moon) in een grot terecht kwam, werd haar lichaam overgenomen door een kwade geest (Enchantress). Normaal gesproken gaat zij door het leven als June Moon, maar soms neemt Enchantress het heft in handen en gebeuren er erg vreemde dingen.
 • El Diablo
  Een bendeleider die levenslang vastzit in een gevangenis, maar wel hele bijzondere krachten heeft. Zijn vermogen om uit niets vuur te maken, tot extreme vormen aan toe, zorgt ervoor dat hij zijn bijnaam El Diablo dubbel en dwars verdiend.
 • The Joker
  Heb je ooit nachtmerries gehad van clown figuren in je jongere jaren (of nog steeds)? Nee? Nou, als je deze film hebt gezien, zou het spontaan kunnen gaan gebeuren. Jared Leto (bekend van o.a. Dallas Buyers Club en American Psycho) speelt in Suicide Squad de compleet doorgedraaide Joker. Dit personage, dat je uiteraard kent van de verschillende Batman films, jaagt je letterlijk de stuipen op het lijf.

De moeite waard?

Ik had waarschijnlijk nog heel veel meer over de film kunnen schrijven, maar dan hoef je zelf niet meer te gaan😅. De vraag is natuurlijk: is deze film wel de moeite waard om te gaan? Ik denk dat het hele idee om een groep slechterikken bij elkaar te zetten en hiermee proberen de wereld te behoeden voor de ondergang een geweldige potentie heeft. Het eerste half uur tot uur is ook perfect in elkaar gezet. Hoe de super(anti)helden worden voorgesteld is spectaculair inclusief grappige beschrijvingen. Ondanks dat er volop actie gedurende de hele film is, kon hij niet tot het einde helemaal boeien. Houd je van veel actie en af en toe wat flauwe, zwarte humor, dan is deze film perfect voor een avondje uit. Ben je meer van een uitgebreid diepgaand verhaal, dan kun je deze film maar beter overslaan.

Andere Tips?

Wij gingen naar de VUE Bioscoop in Eindhoven en zagen Suicide Squad in 3D Atmos. Dit is een grote zaal met een orkaan aan geluid en een megagroot scherm: perfect om een goede actiefilm op te kijken. Tijdens de film zaten wij dan ook regelmatig, letterlijk, te schudden op de stoel. Echt een prima filmervaring dus. Je zult wel wat dieper in je portemonnee moeten tasten, want zo’n 3D Atmos voorstelling is niet goedkoop: je betaald €15,30 per kaartje (als je in de ochtend voor 12 uur gaat, betaal je “maar” €12,80). Je kunt deze film helaas alleen maar in 3D bekijken; het 3D effect in Suicide Squad komt niet echt goed tot z’n recht, dus dat is jammer.

Beoordeling

Suicide Squad is een gitzwarte actiekomedie die bomvol met actie zit. Jammer genoeg kan de film niet helemaal tot het einde boeien, maar ach, actie genoeg om te blijven kijken. Al met al een prima film om lekker weg te kijken. Kindvriendelijk? Nee, niet bepaald. Je kinderen moeten toch echt wel ouder zijn om deze film te gaan zien. Maar goed, af en toe moet je ook wat zonder kinderen doen toch 😉. Neem dus lekker je wederhelft of vrienden mee en je hebt een prima middag vermaak!

4 out of 5 stars

 

 

3 thoughts on “Recensie: Suicide Squad – Bizarre film met zwarte humor en bomvol actie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge