Offline – Tijd om écht vakantie te vieren

Offline – Tijd om écht vakantie te vieren

offline vakantie blogger blog

Na ruim een jaar hard werken, was het dan vorige week vrijdag eindelijk zo ver: Vakantie! De afgelopen week zijn we stiekem toch nog wel druk bezig geweest en zijn de dagen echt omgevlogen. We hebben wel hele leuke dingen gedaan, zoals een middagje Haarlem en een naar de bioscoop gaan met z’n tweetjes. Maar wat is vakantie zonder lekker weg te gaan van huis en te genieten in het buitenland? Tijd om even écht offline te gaan en vakantie te vieren.

“Echt” vakantie

Het klinkt misschien wat verwend/verwaand, maar voor mij is het pas echt een vakantie als ik Nederland (even) kan ontvluchten. Vorig jaar besloten wij om een week naar Italië te gaan met de auto. We weten ondertussen allemaal wat voor een feest dat dus is geweest (not). Vandaar dat we besloten hebben om het dit jaar dichter bij huis te zoeken: wij gaan heerlijk 10 dagen naar Luxemburg. Wij gaan voor het eerst samen “camperen” (in een stacaravan). We zijn heel benieuwd of het park aan de hoge verwachtingen voldoet. De camping krijgt 5 sterren op verschillende sites en staat heel goed aangeschreven.

Offline vakantie

De afgelopen anderhalve week ben ik nog veel “online” geweest: ik schreef een aantal blogs en volgde de Olympische Spelen op de voet. Maar om echt even goed tot rust te komen, moet ook dat allemaal even geparkeerd worden vind ik. Vandaar dat dit dan ook de laatste blog wordt voor de komende anderhalve week. Uiteraard zal ik uitgebreid verslag gaan doen als wij terug zijn van de vakantie. Hoe het park was, wat we verder allemaal beleefd hebben en, ook niet onbelangrijk, of het dit jaar een leukere vakantie was dan vorig jaar. Het begin is in ieder geval al goed, want het is maar een uurtje of 3 rijden voor we daar zijn, dus daar kan weinig mis aan gaan!

Vakantie in mijn hoofd

Om ook wat vakantie in mijn hoofd te krijgen, kies ik er ook voor om eigenlijk (bijna) alle elektronische apparaten even aan de kant te schuiven. De laptop blijft thuis, net als de iPad. Het zal in het begin wel even afkicken worden, maar het is nodig om de nodige rust te krijgen. In de stacaravan zit wel een tv, maar het voornemen is om deze zoveel mogelijk uit te laten. Wellicht even kort aan om voor J. iets leuks op te zetten of om een samenvatting van de Olympische Spelen te zien. Maar over het algemeen wordt het vooral genieten van de quality time met mijn gezin: samen de buurt verkennen, zwemmen en vooral genieten! De komende anderhalve week zal de Twitter Timeline, Facebook en Instagram dan ook weinig bieden vanuit Tips voor Papa’s, maar wees gerust: als ik terug ben van vakantie, komen er weer genoeg leuke dingen voorbij.

Genoeg leesvoer

Tijdens mijn vakantie ga ik me ook weer eens op een verstofte hobby storten: het lezen van boeken. Ik heb nog een aantal boeken liggen die ik wil gaan lezen, dus dat gaat vast goed komen. Mocht jij nu zelf nog iets leuks te lezen zoeken; hieronder een aantal links naar blogs uit het archief die je misschien ook leuk vindt om te lezen:

Hoe doe jij dat op vakantie? Neem jij dan iPad / laptop mee of ga jij ook voor een offline vakantie en waarom?

 

3 thoughts on “Offline – Tijd om écht vakantie te vieren

  1. Fijne vakantie! Ik heb geen tablet en ik neem geen laptop mee, dus echt relaxed. Wel mobiel mee. Ik ben al wat langer vaker offline dan online de laatste weken en dat bevalt me prima. Luxemburg is leuk, wij zijn er ook ooit eens geweest toen ik nog een Cindytje was.
    Cindy recently posted…De leukste mommy blogs deel 1My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge