Autovakantie met een zoon van 15 maanden (deel 1)

Foto Simplonpas

Toen onze zoon vorig jaar geboren werd, vonden wij het nog wat te vroeg om samen met hem op vakantie te gaan. De voornaamste reden was dat vrouwlief nog moest herstellen van de bevalling en zware zwangerschap die zij achter de rug had. Bijna 2,5 jaar na onze laatste vakantie werd het nu toch weer eens tijd om op vakantie te gaan. Vandaag deel 1 van onze autovakantie naar Italië.

Even er tussenuit

Buiten een dagje/nachtje weg, waren we niet meer weg van huis geweest sinds zoonlief 15 maanden geleden werd geboren. We merkten dat we allebei behoorlijk toe waren aan even een andere omgeving om ons hoofd leeg te maken en even te “ontsnappen” aan alle familie. Begrijp me niet verkeerd, het is heerlijk om veel familie en vrienden om je heen te hebben, maar af en toe wat quality time met  de family is af en toe ook écht nodig!

Op zoek naar de perfecte locatie

Een half jaar geleden bedachten we dat het dan toch wel handig was om eens te gaan kijken waar we naartoe wilden. Toen ik wat rondgestruind had op Pinterest zag ik een hele mooie locatie voorbijkomen: Nesso in Italië. Ik ben al bijna in heel Europa (op vakantie) geweest, maar Italië ontbrak nog op dat lijstje. Voor mij was de keuze toen snel gemaakt: op naar Italië. Vrouwlief was wel eens eerder al naar Italië op vakantie geweest en vond het toen erg indrukwekkend. Er was nog wel 1 obstakel te overwinnen: ik moest vrouwlief ervan overtuigen dat we het beste met de auto konden gaan. Het vooruitzicht om met een 15 jaar oude zoon op een vliegveld rond te moeten hangen zag ik niet echt zitten en bij Top Gear had ik gezien dat ze erg mooie wegen in Zwitserland en Italië hadden: dat moest ik natuurlijk met eigen ogen zien. Daarbij kwam ook nog dat ik sinds een paar jaar een leaseauto heb en dit natuurlijk ideaal is om op vakantie mee te gaan: geen rekening houden met gewicht van koffers voor het vliegtuig en zelf in je eigen tempo richting de vakantiebestemming rijden.

Waar moeten we beginnen…?

Toen we op zoek gingen naar een vakantie hebben we allerlei websites bezocht zoals Tripadvisor, Booking en, ja zelfs, AirBnB. We hadden een aantal eisen gesteld aan de bestemming:
– Het moest in Noord-Italië zijn (qua afstand met ca. 1.100 km goed te doen met de auto)
– Het moest een appartementje zijn met een keuken. In een restaurant gaan zitten voor een paar uur gaat nog net niet lukken met zoonlief
– Bij voorkeur airco in het appartement
– Er moest een aparte slaapkamer voor zoonlief zijn
– Er moest een zwembad zijn waar zowel zoonlief als wij ons konden vermaken
– Van de prijs hadden we nog geen idee, aangezien we vooralsnog altijd gewend waren om met z’n 2tjes op vakantie te gaan

Al met al een aantal eisen en een hoop onduidelijkheden dus…

De uiteindelijke bestemming

Na een aantal avonden flink gezocht te hebben kwamen we erachter dat we eigenlijk een beetje aan de late kant waren met het zoeken naar/reserveren van een mooie locatie. Het grootste gedeelte van de locaties was al bezet.

Tip: Zorg ervoor dat je ruim op tijd begint met zoeken om een breed (en betaalbaar) aanbod te hebben.

Het plaatsje Nesso (van Pinterest) ligt aan het Como meer en dat was dan ook de eerste voorkeur qua locatie; helaas bleek daar alles al volgeboekt te zijn en, wat er nog over was, was niet te betalen. Vandaar dat we toen ook zijn gaan kijken naar locaties bij andere meren in de buurt. Na lang zoeken kwamen  we bij het Gardameer uit. Hier was een vakantiepark wat eigenlijk aan al onze eisen voldeed: een appartementje met keuken, aparte slaapkamer voor zoonlief, airco, 3 verschillende zwembaden en op 2,5 km van het Gardameer. We waren eruit: het vakantiepark Belvedere Village zou het gaan worden. Al met al leek het dus de ideale vakantielocatie…

Benieuwd naar de rest van dit verhaal, in de komende dagen volgt deel 2!

2 thoughts on “Autovakantie met een zoon van 15 maanden (deel 1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge