De wat als je moet kiezen TAG (deel 3)

De wat als je moet kiezen TAG (deel 3)

kiezen tag dilemma

Dacht ik bijna 2 maanden geleden klaar te zijn met het verzinnen en beantwoorden van lastige dilemma’s, helaas… Afgelopen vrijdag werd ik door Lein en Miertje van Koetjeskalfjesenmeer getagd in, nota bene, mijn eigen TAG. Zij vonden het wel weer eens tijd worden voor nieuwe dilemma’s en bedachten samen deel 3 van de Wat als je moet kiezen TAG. In deze blog lees je mijn antwoorden op deze dilemma’s.

Zwart of Wit

Aangezien wit niet echt een kleur is die mij staat, ga ik hier voor zwart. Naast dat zwart een “mannelijke” kleur is (bruidegom), past het ook gewoon overal bij! Aan de andere kant heeft wit ook zo z’n voordelen. Een auto ziet er in het wit toch vaak net wat mooier uit en wit staat mijn vrouw (en andere vrouwen) ook net wat leuker dan zwart.

Boven of onder

Hmm, lastige keuze. Boven op een gebouw is het uitzicht vaak erg mooi, maar onder water kan het ook heel mooi zijn. Toen wij een aantal jaren geleden naar Curaçao op vakantie waren, heb ik voor het eerst gedoken. Wat een geweldig iets is dat zeg! Ik wil hier zeker een vervolg aan gaan geven, maar met een tweede kleintje op komst, moet dit toch nog maar even wachten. Ik ga hier voor onder.

Hard of zacht

Zacht! Een gebakken eitje is pas lekker als het een zachte dooier heeft. Vooral als je zo’n heerlijk spiegeleitje hebt en je met de vork de dooier, op je bord, kapot prikt. Als het dan om sporten of competities gaat, dan kies ik voor hard. Ik probeer sinds vorige week op een andere manier (wat “zachter”) te sporten, maar dit gaat een beetje tegen mijn natuur in. Ik wil altijd vol gas geven als het op iets competitiefs aan komt. Maar aan de andere kant moeten vrouwen dan weer zacht zijn: zo’n tandenstoker om tegenaan te liggen, wordt niemand vrolijk van toch? :-).

Groot of klein

De keuze hier is simpel: Groot! Als ik zie hoe lastig vrouwlief het met allerlei dingen heeft, omdat ze zo klein is, pas ik daarvoor. Je kunt bij een concert nooit iets goed zien, er zijn producten in de supermarkt waar je bij komt en, zoals vrouwlief zegt, je staat altijd tegen iemand z’n oksels, of erger te praten. Zelf kan ik, met mijn 1.86 m. alles goed overzien. Zo waren we laatst in de Efteling en was ik blij dat ik over de heggen van het doolhof kon kijken, toen J. ineens door de tralies van de gevangenis was gesneakt.

Dun of dik

Dik! De motor van een auto kan niet dik genoeg zijn! Het geluid van een V6 of V10 doet je hart toch wat sneller tikken. Aan uitlaten daarentegen zit wel een limiet. Op het moment dat je niet meer weet of het een uitlaat of een rioolpijp is die onder je auto hangt, weet je dat het aan de verkeerde kant zit. Ook velgen moeten “dik” zijn: niet die miezerige 16″ die op mijn, verder prima, Seat Leon liggen, maar mooie 19″ velgen maken een auto.

Kaal of behaard

Dames, dames, wat is dit nu toch weer voor een dilemma?? Kunnen jullie je überhaupt een poes (lees: zo’n huisdier) zonder haar voorstellen?! Die naaktkatten zien er zo vies uit. Eigenlijk zijn er maar weinig dieren die er zonder haar leuk/lief uit zien toch? Bij kale mannen moet ik meteen aan 50+’ers of wielrenners denken, een beetje man heeft toch (een beetje) haar?! Bij vrouwen is dat echter een andere kwestie: okselhaar is toch zo jaren 70 :-).

Jong of oud

Ik zie best wel op tegen ouder worden. Het vooruitzicht dat je minder mobiel bent en meer last van je gezondheid gaat krijgen lijken me echt verschrikkelijk. Daarnaast groeit J. nu zo snel op, dat ik hoop dat hij voorlopig nog even “jong” blijft. Ik wist niet dat de jaren zo voorbij vliegen als je een kleintje hebt. Aan de andere kant is het ouder worden van je kind ook wel super leuk: sporten, samen “grote mannen” dingen doen, etc. Ik hou het voor nu toch even op “Jong”.

Heet of koud

Voor wat betreft douchen kies ik voor Heet. Niets is lekkerder dan in de winter een hele hete douche te nemen. Als het dan weer op het weer zelf aan komt, ben ik meer van de kou. Ik functioneer echt heel slecht onder warme omstandigheden. Ik zweet nogal makkelijk en dat is niet echt prettig als het erg warm is buiten. Bij onze vakantie naar Italië vorig jaar, was het 37 graden. Bij zulke temperaturen kan ik dus echt niets anders dan in een zwembad liggen of in een kamer met airco zitten/liggen.

Dat was hem alweer; 7 vragen om jullie wat meer inzicht in mijn keuzes te geven. Ik zou het erg leuk vinden als jullie de tag ook invullen: Kimberly van Storiesandforever
Charlotte van Aukjeswereld en
Nicole van Meisje Eigenwijsje.

2 thoughts on “De wat als je moet kiezen TAG (deel 3)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge