Dagje Weg + Vlog: De Efteling

Dagje Weg + Vlog: De Efteling

Dagje Weg Vlog Efteling

Een tijdje terug besloten wij dat het heel leuk zou zijn om weer een dagje weg te gaan met J. Nadat we eerder al de Beekse Bergen hadden bezocht, leek het ons nu leuk om te kijken wat J van een attractiepark vindt. Sinds lange tijd komen wij al bij de Efteling. Toen ik via Groupon een actie voorbij zag komen, twijfelde ik geen moment: die kaartjes moest ik kopen! En toen begon het lange wachten…

Wachtrijen

Aangezien J niet bepaald een ster is in wachtrijen (de rij bij de supermarkt is vaak al te lang en dan begint meneer opstandig te worden), leek het ons een slim idee om op een dag te gaan dat het niet druk zou zijn in het park. Nu heeft de Efteling hier een kalender met mooie omschrijvingen voor. Hier kwam ik achter tijdens het uitzoeken van een geschikte dag. De doordeweekse dagen worden omschreven als “Rustig” en een gemiddelde zaterdag en zondag beschrijft de efteling als “Gezellige bedrijvigheid”. Wij wisten dus wel zeker dat wij zouden gaan als het een “Rustige” dag was. Onder de rustige dagen vallen in ieder geval niet de schoolvakanties, dus die vielen in ieder geval ook af.

En toen was het vorige week woensdag dan zo ver. Nadat het hele feest in verband met het weer al een week verplaatst was, was het nu dan toch echt tijd om naar de Efteling te gaan! De dag daarvoor hadden we, zoals het goede Nederlanders betaamt, al broodjes, beleg en pakjes drinken gehaald. Hierdoor konden we dus “op tijd” naar de Efteling. Vrouwlief moest alleen nog even bloed prikken bij de dokter ivm haar gezondheid

Attracties voor Papa

Uiteindelijk kwamen we rond half 11 bij het park aan en, ondanks dat ik dus de kalender had gezien, wist ik niet dat het park pas om 10 uur openging. Al met al waren we dus mooi op tijd. Ondanks dat we voornamelijk voor J naar het park gingen, wilde deze papa ook wat stoers doen en daarom raceten we dan ook als eerste naar de Baron 1898. Blijkbaar hebben ze bij een aantal attracties tegenwoordig een zogenaamde Single Riders Line; als je alleen in de attractie gaat (of niet per se naast elkaar hoeft te zitten), kun je in deze rij gaan staan. De wachttijd is dan echt stukken korter en, aangezien vrouwlief niet in de achtbanen hoefde, was dit dus ideaal voor mij! In plaats van 30 min hoefde ik maar 5 minuutjes te wachten bij de Baron. Maar al had ik langer moeten wachten, wat was het de moeite waard! Dit is de eerste achtbaan waar ik mijn mond niet dicht kon houden… Het eerste stuk is echt spannend als je recht naar beneden gaat; de rest van de attractie is minder spectaculair..

Tijd voor de kleine man

Nadat we bij de Baron waren geweest, ben ik ook nog even in de Vliegende Hollander en de Joris en de Draak geweest, maar daarna was het dan toch echt tijd voor J! We wisten nog niet echt wat hij er allemaal van zou vinden, maar hadden wel het idee dat hij de Droomvlucht heel mooi zou vinden; daar gingen we dus als eerste heen. Wat heeft hij genoten! Met grote ogen heeft hij alles uitgebreid zitten bekijken!

Na de Droomvlucht zijn we nog met hem in de Polka Marina geweest. Dit was voordat we bij de attractie met het liedje, dat nooit meer uit je hoofd gaat, aankwamen: Het Caranaval Festival… Wie mij op Snapchat (tipsvoorpapas) volgt, heeft waarschijnlijk de rest van de dag met het liedje in z’n hoofd rondgelopen 🙈.

Voordat we naar het Sprookjesbos gingen, zijn we nog in het Avonturen Doolhof en de Fata Morgana geweest. Wonderbaarlijk genoeg, heeft J zich voorbeeldig gedragen! In de tussentijd hebben we natuurlijk nog wat gegeten, maar toen we bij het Sprookjesbos aankwamen, was de pijp leeg bij J, hij viel als een blok in slaap…

Petrolhead en mini-petrolhead

Nadat we toen zelf weer even jeugdherinneringen hadden opgehaald, werd J weer wakker en zijn we nog het laatste stukje door het Sprookjesbos gelopen en vervolgens hebben we de dag afgesloten met een bezoekje aan de speeltuin. Als laatste attractie kon ik natuurlijk niet de Oude Tufferbaan aan mij voorbij laten gaan. Ook J vond het helemaal geweldig om achterin te zitten en zelf te mogen sturen!

Wij hebben een heerlijke dag gehad en J heeft ontzettend genoten, dit is zeker voor herhaling vatbaar! Ben je benieuwd hoe ons dagje Efteling er nu “in real life” uit zag? Check dan snel de “Vlog” hieronder (sorry voor het verticaal filmen; I blame Snapchat :-)). Als je de vlog leuk vindt, kun je hem natuurlijk altijd even een duimpje geven; misschien ga ik wat vaker vloggen hierna!

 

Gaan jullie wel eens naar de Efteling of een ander pretpark? En welk park moeten wij zeker een keer heen gaan buiten de Efteling?

4 thoughts on “Dagje Weg + Vlog: De Efteling

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge