Update: de Chicco Liteway buggy

Update: de Chicco Liteway buggy

Chicco Liteway Buggy Update
Alweer een hele tijd geleden schreef ik een uitgebreide review over de Chicco Liteway buggy. Omdat deze blog nog steeds regelmatig bezocht wordt en we de buggy nu bijna een jaar hebben, is het tijd voor een update. Zijn wij nog steeds tevreden of valt hij uiteindelijk toch een beetje tegen?

Om met de deur in huis te vallen: hij valt toch enigszins tegen. Hoe de buggy eruit ziet is prima en ook het paraplu inklapsysteem kan er mee door. De degelijkheid van, met name, de voorwielen valt me wel behoorlijk tegen. J is nu ongeveer 13 kg en ik zou verwachten dat een buggy dat toch makkelijk moet kunnen handelen. Het is nu alleen zo dat de voorwielen al behoorlijk krom staan. Dit is niet alleen zonde van de kwaliteit, maar met name bochtjes maken is irritant. Doordat de wieltjes verbogen zijn blijven ze regelmatig hangen waardoor je bijna voor over de buggy vliegt.

Chicco Liteway buggy

Ook de riempjes waar je je kleintje mee vast zet zijn niet erg handig. J is met z’n 95 cm een behoorlijke jongen voor z’n leeftijd, maar de riempjes staan nog steeds bijna op de kleinste stand. Ik verbaas me er dan ook over dat Chicco aangeeft dat deze vanaf de geboorte gebruikt kan worden.

Chicco Liteway buggy riempjes

Zijn er dan alleen maar minder positieve punten? Nee hoor, de buggy is lekker licht en daarom goed mee te nemen voor de kleinere, kortere stukjes. Als je echter langer dan een uur met je kindje in de buggy moet zitten is het niet de perfecte oplossing; ik zou dan toch graag weer een normale kinderwagen gebruiken. Een buggy voor de juiste hoogte vinden is bij ons ook lastig, omdat mijn vrouw en ik bijna 35 cm schelen.

Wat ik ook als prettig ervaren heb is dat je de rugleuning in verschillende standen kunt zetten. Vooral als je kleintje veel in de buggy slaapt is dit echt een uitkomst!

Nu we de Chicco Liteway buggy bijna een jaar gebruiken moet ik toch mijn mening uit de eerste blog bijstellen. Voor de prijs (nog ca. €100) die je voor de buggy betaald, vind ik de kwaliteit onvoldoende. Met name de voorwieltjes die verbuigen is mijn grootste frustratie; je wilt gewoon normaal een bochtje kunnen maken zonder de wielen in de juiste positie te moeten schoppen of bijna over de buggy te vliegen.

 

Wat zijn jullie ervaringen met buggy’s? Heb jij al de ideale buggy gevonden, of loop jij nog liever met de kinderwagen?

5 thoughts on “Update: de Chicco Liteway buggy

  1. Ik gebruik gewoon onze bugaboo wandelwagen omgebouwd tot buggy-versie. Maar ik zoek eigenlijk nog een mooi handzaam ding dat ik mee kan nemen op de fiets, aan een buggyhaak…

    1. Die zou ik ook het liefste nog gebruiken, maar de bugaboo is naar vrienden die het niet zo breed hebben…
      Ik ben ook nog op zoek naar een andere buggy die wat steviger/degelijker is, dus ik houd me aanbevolen als je iets gevonden hebt!
      (De buggyhaak was echt een ellende hier, buggy bleef voor geen meter zitten en veroorzaakte gevaarlijke situaties )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge