*Product Review* De Chicco Liteway buggy

*Product Review* De Chicco Liteway buggy

25-06-2015 21-36-48

Zoals laatst aangegeven op Twitter hebben wij vorige week een nieuwe buggy gekocht. Het in en uit elkaar halen van onze Bugaboo werd echt een gedoe na meer dan een jaar gebruik. Ook het formaat auto (Daewoo Matiz) van mijn vrouw en het formaat van vrouwlief zelf (1.50 m) werd dit elke keer vervelender.

De Eisen
Wij zijn online wat aan het rondkijken geweest en vervolgens toch ook even naar de Babypark geweest om de verschillende merken/modellen fysiek te bewonderen. Op aanraden van Draak&Boefje en Baby Product vh Jaar zijn wij extra goed gaan kijken naar de Chicco Liteway. De eisen waar een buggy, volgens ons, aan moet voldoen zijn:

– Degelijk
– Gemakkelijk in te klappen
– Niet te zwaar qua gewicht en voortduwen
– Zitcomfort
– Goede prijs-kwaliteit verhouding

De aankoop
Toen wij in de winkel waren bleven er, op basis van bovenstaande eisen, nog 2 modellen over: De Chicco Liteway en de Kidsriver Sinny. Na wat stukjes gereden te hebben in de winkel en nadat zoonlief in beide buggies had gezeten, besloten we om voor de, iets duurdere, Chicco Liteway te gaan. De prijs van €119 vonden we vrij hoog, maar uiteindelijk moet zoonlief er toch nog een behoorlijke tijd in rondgereden worden… De Kidsriver Sinny was met €69 een stuk goedkoper, maar voelde ook een stuk goedkoper en dus minder degelijk aan.

Bij de kassa aangekomen kregen we nog een positieve meevaller, want de buggy stond als aanbieding in het systeem voor €99 en dus was het verschil met de Kidsriver nog wat kleiner.

De eerste indruk
CH4OsQCUAAA0wf5

De eerste indruk was eigenlijk vrij simpel: een rechttoe, rechtaan bruine doos met een buggy erin. Het in elkaar zetten van de buggy was erg eenvoudig: de 2 zwenkwielen in de houders klikken en klaar is Kees (of Papa in dit geval).
Het opzetten van de buggy was in eerste instantie nog even goed kijken. Aan de zijkant van de buggy zit een soort clip die het hele zaakje bij elkaar houdt. Als je die “optilt” aan de zijkant en de buggy overeind trekt, klapt de buggy eigenlijk vanzelf open. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is het “pedaal” naar beneden te drukken en de buggy is klaar voor gebruik:

Het in elkaar klappen is eigenlijk net zo eenvoudig. Het linkerpedaal op de foto omhoog drukken en vervolgens het rechter, kleinere, pedaaltje naar beneden duwen en je kunt de buggy zo dichtklappen.
Nog een groot voordeel: de buggy neemt een stuk minder ruimte in dan onze Bugaboo, zodat hij ook makkelijker in de auto van vrouwlief vervoerd kan worden.

Handzaamheid en duurzaamheid
Nadat we een positieve eerste indruk van de buggy hadden gekregen, werd het tijd om de buggy eens wat uitgebreider te gaan testen. Over de duurzaamheid valt na zo’n korte periode nog weinig te zeggen. Tot nu toe werkt alles nog naar behoren en is er nog niets afgebroken. Met betrekking tot de handzaamheid valt wel wat meer te zeggen. Het in elkaar klappen van de buggy is redelijk eenvoudig, maar zorg wel dat je schoenen aan hebt; aan de onderkant van het pedaal zit een scherpe plastic rand wat niet prettig aanvoelt als je de buggy met blote voeten in wilt klappen.
Het veiligheidsharnas waar zoonlief in vastgemaakt kan worden is behoorlijk aan de grote kant. Onze jongen is al aan de grote kant voor zijn leeftijd, maar hij kan zich toch redelijk vrij bewegen, ondanks dat de riempjes op de kleinste stand staat. Op de doos staat vermeld dat de buggy vanaf 0 jaar gebruikt kan worden, maar dat zou ik toch zeker niet aanraden.
De buggy heeft een boodschappengedeelte aan de onderkant van de buggy, maar deze is toch wel een stuk kleiner dan we bij de Bugaboo gewend waren; hier moeten we dus wel wat meer rekening mee houden.
De kap die je over de buggy heen kunt doen is van stevig materiaal en, door middel van twee beugeltjes, vast te zetten. Doordat het zitgedeelte ook in een ligstand gemanoeuvreerd kan worden komt de achterkant van de kap een beetje provisorisch over en dat is jammer.
De verschillende standen zijn fijn, maar als het zitgedeelte op de hoogste stand staat, ligt zoonlief toch nog een beetje achterover, waardoor hij geneigd is om onderuit te gaan hangen.


Achterkant van de overkapping hangt er maar slapjes bij


Mooie degelijke kap die met 2 beugeltjes is vast te zetten


Het boodschappenvak is een beetje aan de kleine kant


De riempjes zijn degelijk, maar vallen erg groot uit, zelfs op de kleinste stand

Plussen en minnen
Na een aantal wandelingen, zowel in de buurt, als met de auto naar andere plaatsen, hebben we een goed beeld gekregen van wat de positieve en negatieve punten van de Chicco Liteway zijn:

Plussen
– Degelijk materiaal
– Eenvoudig in en uit te klappen
– Rijdt soepel
– Stevige kap
– Neemt weinig ruimte in

Minnen
– Boodschappenvak aan de kleine kant
– Riempjes/zitgedeelte niet geschikt voor kleine kinderen ( – Achterkant van de overkapping hangt er slapjes bij
– Wanneer zitgedeelte in de meeste verticale stand staat, hangt zoonlief toch nog een beetje, waardoor hij onderuit gaat hangen.

Conclusie
Gezien alle plussen en minnen en de overige ervaringen, zijn wij toch niet helemaal tevreden over de Chicco Liteway. Vooral het feit dat de riempjes op de kleinste stand, nog veel ruimte laten voor het vrij bewegen van zoonlief en het onderuit hangen in de meest verticale stand, valt ons tegen. Met de degelijkheid en handzaamheid lijkt het wel goed te zitten.
Ik ben er niet zeker van of ik deze buggy aan zou bevelen aan andere mensen, wanneer de mindere punten qua veiligheidsharnas en het zitgedeelte wat beter geregel zou zijn, zou ik deze buggy zeker aanbevelen. Vooral het eenvoudig in en uitklappen, het feit dat de buggy opgeklapt weinig ruimte inneemt en de degelijkheid zijn grote pluspunten van de buggy.

UPDATE: Er staat nu een update online over de ervaringen nu we deze buggy een jaar in gebruik hebben

cropped-cropped-tips-voor-papa-1.png

One thought on “*Product Review* De Chicco Liteway buggy

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge